Piemonte – Vin og mat med Ole og Morten

Piemonte – Vin og mat med Ole og Morten

Opplev Piemonte og området rundt med Alba og Barolo – et kjent paradis for mat- og vinelskere! Reiselederne på denne turen er to av våre mest erfarne reiseledere, Morten Bille og Ole Dyck-Madsen. Vi har satt opp to avganger i mars og mai 2021.

PS! Du kan bestille denne og alle andre utenlandsturer fra Aller Travel helt uten forpliktelser. Les mer her!

Høydepunkter:

  • Flere spennende vinsmakinger
  • Flere gode matopplevelser inkludert
  • Trøffeljakt med smaksprøver
  • Matlagingskurs
  • Hotell med egen vingård
  • To erfarne og vin- og matglade reiseledere

Fra Piemonte kommer noen av verdens beste viner som Barolo og Barbaresco, men også mange andre spennende viner. Området bugner også av fantastiske matprodukter og lokalbefolkningen har stor respekt for bordets gleder. De rike kjøkkentradisjonene i denne regionen tilbyr noe helt utenom det vanlige. Her har den gode italienske mattradisjonen fått en snert av fransk eleganse.
På denne reisen vil vi guide deg gjennom herlige smaksopplevelser. Vi skal smake, lære og nyte blant Barolo-viner, trøfler fra Alba, oksekjøtt, pølser, oster, grappa, og hasselnøtter – for ikke å snakke om Italias beste sjokolade! Vi bor sentralt i hjertet av området, i den lille byen Barolo.

Reiselederne på denne turen er Morten Bille og Ole Dyck-Madsen. Tilsammen har de over 40 års erfaring som reiseledere. De har også erfaring innenfor det kulinariske, Morten som utdannet kokk og Ole som kelner og importør av mat og vin. I tillegg har de en brennende interesse for alt som smaker godt. Begge kjenner området og vil krydre turen med all sin viten samt en god del humor og humør!

Prisen inkluderer:

  • Fly t/r Oslo – Milano med alle skatter og avgifter
  • 5 netter i dobbeltrom med frokost på Hotel Brezza Barolo***
  • 1 fireretters middag med vin, vann og espresso
  • 1 åtteretters middag med aperitiff, vin, vann, espresso og grappa
  • 1 ost- og skinkelunsj med vin, vann og espresso
  • Flere vinsmakinger, hvorav en med lett lunsj
  • 1 matlagingskurs med lunsj og vinsmaking
  • Trøffeljakt med etterfølgende smaksprøver og lokal vin
  • 1 sjokoladesmaking
  • 1 museumsbesøk i Grinzane Cavour
  • All transport i programmet
  • Skandinavisktalende reiseleder under oppholdet i Italia

Prisen inkluderer ikke:

  • Avbestillings- og reiseforsikring
  • Drikke, øvrige måltider og tips
  • Tilslutningsbillett fra andre byer i Norge
    • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

      F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag

    • DAG 1 Ankomst (M)

      Ankomst Milano og buss til Barolo (ca. 2 timer). Innsjekk og en lettere velkomstmiddag med vin,
      vann og espresso på hotellet. Herfra kan vi nyte flott utsikt over borgen i Barolo og landskapet med de
      flotte vinrankene.

      Ankomst (M)
    • DAG 2 Besøk Grinzane Cavour, trøffeljakt og vinsmaking (F)

      Etter frokost besøker vi Grinzane Cavour. Detter er en av Barolos 11 kommuner. Her skal vi besøke
      borgen som i dag fungerer som landbruks og vinmuseum. Etter besøket her skal vi til Roddi, hvor vi
      skal møte en trøffeljeger og hans hund. Vi vil få en demonstrasjon om hvordan hund og jeger
      samarbeider for å finne trøfler «jordens hvite gull» etterfulgt av litt smaksprøver. Vi returnerer til
      Barolo hvor vi får litt tid på egenhånd for lunsj. Deretter besøker to forskjellige vinhus som ligger i
      historiske omgivelser. Vi skal både lære om produksjonen av Barolo samt smake på de edle dråpene.
      Kvelden er fri for å utforske byen og de mange hyggelige restaurantene på egenhånd. Spør gjerne
      reiselederne om tips.

      Besøk Grinzane Cavour, trøffeljakt og vinsmaking (F)
    • DAG 3 Utflukt Alba, Pollenzo og Cherasco (F, L)

      I dag skal vi starte med å besøke byen Alba og det ukentlige markedet her. Vi skal ta en tur rundt på
      markedet for å få tips og ideer til hva de forskjellige spennende råvarene som finnes her kan benyttes
      til. Dette skal også forberede oss litt for morgendagens opplevelser. Etter litt tid til å utforske på
      egenhånd spiser vi en felles lunsj med vin på Alba’s historiske vinbar. På ettermiddagen går turen
      videre til den lille byen Pollenzo. Her ligger verdens første universitet for gastronomisk vitenskap og det
      er her “Slow Food”-bevegelsen har sin opprinnelse. Det neo-gotiske torget er med på Unesco’s
      verdensarvliste, og det er her vi finner Banca del Vino, en av verdens største samlinger av italiensk
      kvalitetsvin. Vi får en liten omvisning, og selvfølgelig noen smaksprøver. Utflukten avsluttes med et
      besøk i den vakre barokkbyen Cherasco. Byen er kjent for to gastronomiske ting: snegler og sjokolade.
      Vi skal besøke en av byens eldste sjokoladebutikker hvor vi også skal nyte noen smaksprøver. Vi
      returnerer til Barolo ut på ettermiddagen og har resten av kvelden fri til egen disposisjon.

      Utflukt Alba, Pollenzo og Cherasco (F, L)
    • DAG 4 Besøk hor familiedrevet Barolo-produsent med matlagingskurs (F, L)

      Denne dagen skal vi besøke en familiedrevet Barolo-produsent og under kyndig veiledelse av deres
      kokk skal vi tilberede flere piemontesiske spesialiteter. Underveis blir det flere pauser med smaking av
      nye viner. Vi skal så nyte en felles lunsj med alle de lekre rettene vi selv har laget. Vi returnerer til
      Barolo på sen ettermiddag og har resten av kvelden fri til egen disposisjon.

      Besøk hor familiedrevet Barolo-produsent med matlagingskurs (F, L)
    • DAG 5 Familiedrevet vingård, hotellets vinkjeller og festmiddag (F, L, M)

      Litt ut på dagen skal vi besøke nok en liten familiedrevet Barolo-produsent. Her skal vi gå blant
      vinrankene og lære om produksjonen av en god flaske Barolo. Vi skal så smake på den del av deres
      viner akkompagnert med en lett lunsj. Etter lunsj drar vi tilbake til Barolo og besøker hotellets egen
      vinkjeller. De produserer nemlig også sin egen Barolo. Her skal vi også få smake en del av deres
      viner. Om kvelden skal vi ha en 8 retters festmiddag med vin, vann, espresso og grappa. Restauranten
      er Ole og Mortens favoritt restaurant og har flott utsikt over området.

      Familiedrevet vingård, hotellets vinkjeller og festmiddag (F, L, M)
    • DAG 6 Avreise (F)

      Etter frokost begir vi oss til flyplassen i Milano for retur til Norge.

      • Morten Bille

        Morten Bille

        Morten er en lett forståelig danske på 50 år som har reist mye i hele sitt liv. Av alle land han har besøkt har han en spesiell forkjærlighet til Skottland, Italia og Asia. Han er en av våre mest populære reiseledere og en fantastisk forteller som er flink til å finne de spennende historiene og vinklingene som gjør at man husker reisene hans. Humor og hygge er viktige elementer i Mortens formidling. Han er også veldig flink til å komme i kontakt med lokalbefolkningen. Morten har en bakgrunn i det danske forsvaret og har også jobbet for både danske og amerikanske firmaer på ledernivå. Han er til daglig bosatt i Danmark sammen med sin kone og barn.

         

      • Ole Dyck-Madsen

        Ole Dyck-Madsen

        Ole har bodd i området rundt Verona i over 20 år og har i løpet av disse årene reist mye gjennom den nordlige del av Italia. Ole guider hjemmevant på turer til Venezia, Toscanas kunstskatter, Ligurias vakre kyststrekninger og selvfølgelig også i hans hjemmeområde ved Gardasjøen og Verona. En av Oles interesser er også de mange gode viner fra Italia, og han er også en kompetent guide på dette felt. Reiser du på en av våre reiser hvor Ole er reiseleder, vil du med garanti få et godt innblikk i hverdagslivet i Italia.

HOTEL BAROLO *** (italiensk standard)
Via Lomondo 2,
12060 Barolo

Dette familiedrevne hotellet ligger sentralt i byen med korte avstander til det meste. De har en egen restaurant, vinkjeller, salong og sesongåpent utendørs basseng. Gratis wifi i resepsjonen.
Rommene har eget bad med dusj eller badekar, hårføner, klimaanlegg, skrivebord, safe, telefon og TV.

 

  • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
  • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
  • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Tillegg for enkeltrom kr 1.600,-

Har du behov for tilslutning fra andre byer er vi selvfølgelig behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for priser og muligheter. I noen tilfeller må overnatting på Gardermoen påregnes på ut- og/eller hjemreise, grunnet tidlig avreise eller sen ankomst. Vi gjør oppmerksom på at alle tider er lokale tider.

  • Avgang fra Oslo til Milano med Norwegian. Varighet ca. 3 timer.
  • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.

Trenger du hjelp?
Kontakt Aller travel på telefon eller e-post.

23 89 64 70
Del innlegg