Vakre og romantiske Gardasjøen

En storslått reise til et av Europas mest naturskjønne områder, Gardasjøen.  I tillegg får du sett Venezia, Verona og Dolomittene. Ikke rart at dette er en bestselger!

Med vinmarker, olivenlunder og den glitrende Gardasjøen mot sør, reiser de høye fjellene seg i nord. Her skal vi ha vår base.

Dette er den perfekte rammen for en uke med store opplevelser: Vi besøker de romantiske byene Casanovas Venezia og Romeo & Julies Verona. Alle de kulturelle og historiske severdigheter tilfredsstiller selv den mest kresne reisende.

På vår tur vil vi bli bedre kjent med om-rådene rundt Gardasjøen og stifte nærmere bekjentskap med italienernes hverdagsliv.
Vi besøker et av de mest imponerende og majestetiske fjellområdene, Dolomittene, og bor sentralt på leilighetshotellet Residence Doria i den hyggelige og sjarmerende lille byen Garda.

Høydepunkter:
– Vinsmaking på familiedrevet vingård i Valpolicella
– Majestetiske Dolomittene
– Seiltur på Gardasjøen
– Venezia og Verona
– Bekjentskap med italienernes hverdagsliv

Dagsprogram:

Dag 1 Ankomst (M)
Ankomst til Milano på formiddagen. Her venter reiseleder og buss på å kjøre oss til Garda. Under de 2,5 timene med transport vil reiselederen informere om ukens program og gi praktiske opplysninger. Ved ankomst spiser vi pizza på en lokal restaurant ved hotellet.

Dag 2 Gardasjøen rundt (F)
Etter frokost begir vi oss på heldags utflukt Gardasjøen rundt. Dagen vil lære oss Gardasjøen bedre å kjenne, slik at vi har en god ballast til de kommende dagene. Vi stopper i Malcesine og tar herfra en rutebåt til Riva del Garda, som er sjøens nordligste by. Her blir det tid til lunsj før vi på nytt kjører ned langs sjøen og gjør et siste stop i den sjarmerende lille byen Torri.

Dag 3 Venezia (F)
En av verdens mest fantastiske byer blir vårt mål denne dagen. Venezia lar ingen være uberørt av sin helt egen sjarm. Vi har vår egen motorbåt til og fra Venezia sentrum, Markusplassen. En liten spasertur vil gi et inntrykk av byen før det blir mulighet for å spise lunsj på egen hånd. Ettermiddagen blir så fri til egen disposisjon.

Dag 4 Fridag (F)
Turens første fridag. Ta rutebåt til andre byer ved sjøen, f.eks til flotte Sirmione eller ta en liten vandretur i det vakre kupperte landskapet rundt Garda. Spør gjerne reiseleder om tips og råd.

Dag 5 Verona (F)       
Dagens utflukt går til Verona, som ikke er mindre spennende enn Venezia. Byen ble utviklet allerede under romerne og fikk sin storhetstid under familien Della Scala på 12 – 1300 tallet. Sjarmerende, vakker og hyggelig er bare noen superlativer som byens besøkende anvender. En historisk rundtur innleder dagen og deretter blir det tid til selv å utforske byen i eget tempo. Ut på ettermiddagen går turen til Valpolicella, kjent for blant annet kult-vinen Amarone. Vi besøker en liten familie-drevet vingård hvor vi lærer hvordan man produserer Amarone, og selvfølgelig skal vi også smake på de edle dråpene.

Dag 6 Fridag (F)       
På fredager besøker man det lokale markedet i Garda. Eller benytt dagen til en seiltur på sjøen, vinmuseet i Bardolino eller kanskje olivenoljemuseet i Cisano. Mulighetene er mange.

Dag 7 Dolomittene (F,M)    
Dolomittene er med sine dramatiske topper en fantastisk naturopplevelse. I løpet av dagen passerer den ene herlige utsikten etter den andre forbi bussens vinduer. Vi kjører gjennom Val di Fiemme og Val di Fassa. Her stopper vi på et gammelt herberg med mulighet for å spise lunsj. For de som har lyst blir det tid til en liten spasertur frem til skibyen Canazei. Vi fortsetter opp over Passo Sella hvor vi nyter en storslått panorama-utsikt. Da er vi 2.140 m. over havets overflate. Hjemturen går gjennom Val Gardena. På kvelden blir det ost- og skinke-aften på en lokal restaurant.

Dag 8 Hjemreise (F)
Avreise til flyplassen i Milano for videre hjemreise til Oslo etter en uke med mange nye inntrykk.

 

Del innlegg