Sorrentos perler – Italia på sitt beste!

Opplev Sorrento-halvøyas vakre perler med oss!

Få områder byr på så flotte og varierte opplevelser som Sorrento-halvøya i det sørlige Italia. Olivenlunder, vinstokker og velduftende krydderurter, for ikke å glemme de vakre appelsin- og sitronplantasjene som ligger i terrasser oppover fjellveggene.

Vi bor sentralt i Sorrento og herfra tar vi spennende utflukter i dette naturskjønne og historiske området. Fra bussen får vi vakre utsikter og vi besøker historiske perler og de viktigste kulturelle høydepunktene i området. I løpet av oppholdet besøker vi både Amalfi, som ligger på UNESCOS verdensarvliste, Ravello med sin fantastiske utsikt over Amalfi-kysten og Salerno-buken, Napoli og sist men ikke minst Pompei – et av verdens mest interessante utgravningsområder.

Bli med oss på dette eventyret fra antikken!

Program:

Dag 1    Ankomst (M)
Vi reiser tidlig fra Oslo og ankommer Roma på formiddagen. Her møter vi vår skandinaviske reiseleder og bussen tar oss til vårt hotell (ca. 3,5 timers kjøring med stop). Det blir litt tid til akklimatisering før vi spiser felles middag på hotellet, som alle kvelder.

Dag 2    Sorrento (F,L,M)
Denne formiddagen bruker vi til å bli bedre kjent med Sorrento. Byen er et av Europas mest populære feriesteder, både for sin sentrale beliggenhet men også for de flotte utsiktene og den hyggelige historiske bykjernen. Ved lunsjtid reiser vi opp i fjellene bak Sorrento og besøker en liten produsent av den ekte mozzarella-osten. Vi lærer også litt om å bake pizza, den mest berømte retten fra området. Dagen avsluttes med en hyggelig lunsj i høydene før vi drar tilbake til hotellet ut på ettermiddagen.

Dag     Amalfi-kysten (F,M)
Under morgentimene nyter vi utrolige utsikter fra bussen, idet vi kjører langs Amalfi-kysten. Vårt første stop blir selve Amalfi, som idag er en hyggelig liten kystby. Under sen-middelalderen var dog Amalfi en av de fire store italienske sjøfartsbyene, med en befolkning på nesten 200.000 mennesker. Rikdommene strømmet inn, som idag blant annet bevitnes av byens imponerende domkirke. Dagen byr også på et besøk i den høyt beliggende byen Ravello. Herfra nyter vi utsikten over hele Amalfi-kysten og Salerno-bukten.

Dag 4    Fridag med mulighet for ekstra utflukt til Capri (F,M)
Turens første fridag.

Det gis mulighet for frivillig utflukt med båt til Capri (bestilles ved reservasjon av reisen – kr.800,- ). Denne vakre øya har alltid lokket til seg reisende, og den romerske keiseren Tiberius tilbrakte blant annet sine siste leveår her. Den kjente, svenske legen Axel Munthe hadde også sin villa på øya. Vi kommer seilende til Capri og etter at vi ankommer Anacapri med små rutebusser blir det mulighet for å rusle rundt i byen eller følge med på et guidet besøk i Villa San Michele, Axel Munthes villa. Etter lunsj drar vi til selve Capri by hvor vi får god tid til å utforske denne lille eksklusive byen under ettermiddagen.

Dag 5    Pompei (F,M)
Dagens utflukt går til et av verdens mest fantastiske arkeologiske områder, nemlig Pompei. Pompei var under romerne en luksuriøs ferieby, men under Vesuvs store utbrudd i år 79 ble Pompei totalt dekket av aske og forsvant. På denne måten ble byen bevart nesten intakt og vi får en grundig innføring i det romerske liv i Pompei med vår lokale guide. Etter lunsj begir vi oss opp på selve Vesuv, hvor det blir mulighet for de som ønsker til å gå helt opp til kraterets kant. Stigningen er bratt, men man belønnes med en storslått utsikt over Napoli-bukten når man kommer frem.

Dag 6    Fridag (F,M)
Turens andre fridag. Dagen kan benyttes til egne utflukter, shopping eller bare til å nyte. Mulighetene er mange og reiseleder hjelper gjerne med ideer.

Dag 7    Napoli (F,M)
Vår siste utflukt går til Italias 3.største by, Napoli. Byen ble grunnlagt av grekerne og huser i dag historiske kvartaler, spennende museer og et livlig gatebilde.

Dag 8    Hjemreise (F)
Vi sjekker ut og bussen tar oss til flyplassen i Roma for retur til Norge. Vi lander i Oslo tidlig ettermiddag.

F=frokost     L=lunsj     M=middag

 

Del innlegg