Tones Kreta – hennes favoritter!

Tones Kreta – hennes favoritter!

La vår dyktige og populære reiseleder Tone vise deg sine favoritter på vakre Kreta! Tone har selv bodd her og har en forkjærlighet for øya som hun kjenner så godt.

Høydepunkter:
Besøk på øya Spinalonga
Det minoiske palasset Knossos
Det arkeologiske museet i Heraklion
Bytur i Rethymnon og klosterbesøk i Arkadi-klosteret

Her skal vi oppleve fantastisk natur og kultur, vi skal spise godt og smake gode viner. Vi går på historisk grunn, opplever det minoiske palasset Knossos samt den gamle spedalske kolonien Spinalonga, kjent fra Viktoria Hislops roman Øya.

Det er sommer på vakre Kreta, sola varmer og øya er frodig. Nydelige strender og vandring i stemningsfulle smug og smale gater gir gode minner om den greske kulturen og folkelivet med sterke farger og livlig musikk.

Vi bor sentralt i både Chania og Hersonissos, og Tone tar godt vare på oss under hele oppholdet.

Prisen inkluderer:
Direktefly t/r Oslo – Chania med alle skatter og avgifter
5 netter på Hotel Kydon **** i Chania og 2 netter på Porto Greco Village Beach Hotel **** i Hersonissos
7 frokoster
4 lunsjer og 3 middager, med drikke
All transport, utflukter og innganger som nevnt i program
Norsk lokalkjent reiseleder

Ikke inkludert:
Reise- og avbestillingsforsikring
Øvrige måltider
Tilslutning fra andre byer
Tips

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

Dag 1    Ankomst (-)
Vi flyr med Norwegian direkte fra Oslo til Chania med ankomst tidlig på formiddagen. Her venter bussen på oss, og vi kjører til vårt hotell sentralt i Chania for innsjekk og avslapping. Under transporten til hotellet vil reiselederen fortelle om dagene som venter oss.

Dag 2    Chania – Heraklion – Hersonissos (F, L, M)
Etter en tidlig frokost sjekker vi ut fra hotellet. Vi kjører buss langs den vakre kystveien mot Kretas hovedstad, Heraklion og passerer naturskjønne områder og høye fjell som strekker seg neste 2500 meter over havet. I Heraklion får vi en guidet rundtur i byen før vi inntar vår lunsj på en lokal taverna. Ferden fortsetter mot det arkeologiske området Knossos. Her skal vi oppleve den minoiske kulturen, ofte omtalt som Europas første høykultur og avanserte sivilisasjon, med sine palasser med innlagt vann og kloakk samt sitt eget skriftspråk. Vi sjekker inn på vårt hotell i Hersonissos og spiser en hyggelig middag sammen på kvelden.

Dag 3    Spinalonga (F, L, M)
Etter frokost går ferden mot Spinalonga. Vi må ta ferge over til denne lille øya, som tidligere har vært en befestning for både venetianere og ottomaner. Flere filmer har blitt spilt inn på øya som også har vært inspirasjon til både noveller og bøker. Fra 1903 til 1957 ble øya brukt som en koloni for spedalske. I vår tid er Spinalonga mest kjent fra den gripende romanen ”Øya” skrevet av forfatteren Viktoria Hislop. Lunsj på lokal restaurant. På kvelden spiser vi middag sammen på hotellet.

Dag 4    Hersonissos – Chania (F, L)
Vi sjekker ut fra hotellet og kjører mot Kretas tredje største by, Rethymnon. Vårt første stopp blir ved det kjente klosteret Moni Arkadi som ligger i vakre omgivelser utenfor byen. Klosteret ble bygget på 1500-tallet og var viktig under frigjøringskampen mot ottomanene. Ferden fortsetter mot Rethymnon som ble grunnlagt under den venetianske perioden på øya som havneby. Vi inntar dagens lunsj her før ferden fortsetter mot Chania. Vi sjekker inn på vårt hotell sentralt i byen.

Dag 5    Fridag i Chania (F)
Denne dagen er det muligheter for å oppleve vakre Chania og områdene rundt på egenhånd eller sammen med reiseleder – kanskje besøke en av områdets vakre strender? På kvelden kan man nyte solnedgangen over den venetianske havnen fra en av de mange hyggelige kafeene i havneområdet. Kanskje en spasertur i de smale gatene og oppleve den uforglemmelige atmosfæren i den gamle bydelen.

Dag 6    Heldags omvisning Chania (F, L)
I dag skal vi oppleve mer av Chania og områdene rundt på vår rundtur i byen. Vi ser de gamle venetianske områdene og hører mer om byens spennende historie. Gamlebyen har et mylder av sjarmerende smug og gater med gamle ruiner, mange av dem omgjort til restauranter. Det blir også besøk i markedshallen hvor det selges alt fra kjøtt til fisk, grønnsaker og krydder. Et mylder av mennesker, lukter og nye inntrykk. Chania har også flere fine museer og vi gjør et stopp ved det arkeologiske museum samt marinemuseet. Det blir også besøk ved krigskirkegården i Souda, hvor 1500 allierte soldater ligger begravet, dette til minne om slaget om Kreta under 2. verdenskrig. Vi opplever den magiske utsikten fra Profitis Ilias, høyden hvor det greske flagget ble reist første gangen under Kretas siste revolusjon mot det ottomanske riket. Her finner vi også gravplassen til Hellas første statsminister, Venizelos. Vi har nydelig utsikt over Chania og områdene rundt. Vi spiser felles lunsj på en lokal restaurant i Chania i løpet av dagen.

Dag 7    Chania (F, M)
Dagen kan benyttes til å utforske byen nærmere eller slappe av på en av områdets fine strender. På kvelden møtes vi igjen til en hyggelig avskjedsmiddag i gangavstand fra hotellet.

Dag 8    Hjemreise (F)
Etter en opplevelsesrik uke med mange minner går ferden tilbake til Norge. Sen ettermiddag reiser vi mot flyplassen. Vi flyr med Norwegian direkte tilbake til Oslo.

F=frokost     L=lunsj     M=middag

Vi bor på gode 4-stjerners hotell med sentral beliggenhet, både i Chania og i Hersonissos;

KYDON HOTEL – CHANIA
Sofoklis Venizelos Square & 2, Str. Tzanakaki
Chania 73134

Kydon Hotel ligger i Khaniá sentrum, midt imot den største markedshallen og bare noen få minutters gange fra gamlebyen og den venetianske havnen. Hotellet tilbyr møteløkaler og gratis Wi-Fi overalt. Alle de elegante rommene har klimaanlegg, balkong og LED-TV med satellittkanaler. Rommene er også utstyrt med ortopediske madrasser, safe og minibar.

I 2. etasje kan du nyte en gresk frokostbuffé med hjemmelagde paier og søtsaker, frisk fruktsalat, lokal yoghurt og et utvalg av ferske brødpinner. À la carte-restauranten Square serverer greske og internasjonale retter, mens snacks, kaffe og andre drikkevarer kan nytes i baren Agora.

    

 

PORTO GRECO VILLAGE BEACH HOTEL – HERSONISSOS 
25th Martiou Str, Limenas Hersonissou
Hersonissos, 70014

Porto Greco ligger rett ved stranden og sentralt i Hersonissos. Hotellet tilbyr hele fire utendørs basseng med gratis solsenger, strandbar og to restauranter, den ene med terrasse og sjøutsikt. Videre tilbys det treningsrom og velvære-område, diverse sports-aktiviteter, minimarked og souvenir butikk-

Alle rom har aircondition, flatskjerm TV, balkong eller patio, lite kjøleskap, sitteområde og baderom med dusj eller badekar og hårtørker. Wifi er gratis.

    

For å delta på våre leserreiser må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Du må også kunne gå i et normalt tempo.

Dette gjelder alle turene våre, og ikke bare vandreturene. Selv om hoveddelen av turen går med buss, tog eller båt vil det ofte bli gåturer til og fra severdigheter.

Tillegg for enkeltrom kr 1.950,- (Begrenset antall)

Flytider med Norwegian i juni:

11.jun:     Oslo – Chania     06:45-11:55
18.jun:     Chania – Oslo     21:20-00:25 (19.jun)

Flytider med Norwegian i oktober:

15.okt:     Oslo – Chania     06:45-11:55
22.okt:     Chania – Oslo     12:40-15:45

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med det. Ta kontakt med oss for priser og forslag.

Trenger du hjelp?
Kontakt Aller travel på telefon eller e-post.

23 89 64 70
Del innlegg