NY AVGANG! Kina med Beijing, Guilin og Xian

NY AVGANG! Kina med Beijing, Guilin og Xian

Vil du oppleve det ekte Kina og rikets store mangfold? På denne rundreisen vil vår fantastiske reiseleder Erik vise deg sitt helt eget Kina. Tidligere reisende kan ikke få rost Erik nok, og vi lover deg en helt uforglemmelig opplevelse!

Høydepunkter:
√ Elvecruise på Li-elven
√ Underverket Den kinesiske mur
√ Terrakotta-hæren i Xian
√ Kinas vakreste by – Guilin

Reisen går først til Beijing, Kinas 3000 år gamle hovedstad, med verdensberømte severdigheter som Den Kinesiske Mur, Den forbudte by og Sommerpalasset. Turen går videre til Guilin, som sies å være Kinas vakreste by. Her får vi oppleve en fantastisk båttur på Li-elva, med sukkertoppfjellene på begge sider. Vi avslutter i byen Xian, som er en av Kinas eldste byer. Her skal vi besøke et av verdens åtte undere; terrakotta-hæren, og vi får oppleve Asias største musikkfontene.

Vi bor på gode og sentrale hotell i alle byene, som også gir oss mulighet til å oppleve ting på egenhånd.

Vår fantastiske reiseleder Erik vil vise dere sitt helt eget Kina. Tidligere reisende kan ikke få rost Erik nok, og vi lover deg en helt uforglemmelig opplevelse. Ikke la denne muligheten gå fra deg!

«Opplev Kina med oss og få en uforglemmelig reise! Kjenn på atmosfæren og annerledesheten. Se det yrende folkelivet, den fargerike kulturen, utforsk det gamle og det nye Kina. Vi er utrolig heldig som har med oss Erik som reiseleder. Erik er kineser og vi får oppleve hans Kina! Det er bare å bestille reisen og glede seg!»
Eirin Hagesæter
Leserturansvarlig VI OVER 60

Vår fantastiske guide og reiseleder Erik (norsktalende kineser) er full av kunnskap og viser oss det genuine Kina. Han er en viktig del av denne flotte reisen. Hør bare hva fornøyde gjester har å si om Erik:

– Erik er en fantastisk person som ga 100%. Det var en opplevelse og være med ham på tur. Vi fikk oppleve hans Kina. At han er kineser bidrar til økt forståelsen for dette litt spesielle folket og deres væremåte og levesett.

– Erik er fantastisk flink og et funn.

– Erik var kjempeflink.

– Fantastisk detaljert informasjon og morsom type. Vi koste oss på alle turene.

– Kunnskapsrik, pedagogisk og en flink forteller. Svingte seg rundt og ordnet opp etter våre ønsker og behov. God humor, glimt i øyet, et funn. Dere burde legge opp flere Kina-turer med denne reiseleder fra andre regioner i Kina, feks. Shanghai og Schongqing, gjerne inkludert en togreise med de utbygde hurtigtogene vi hørte om.

– Meget kunnskapsrik både om Kina og Norge.

– Meget kunnskapsrik, flink, språkmektig og humoristisk guide.

– Reiseleder Erik er en UTROLIG dyktig guide. Han var veldig dyktig til å fortelle om Kina. I tillegg hadde han god kjennskap til Norge og nordmenn.

– Stor fordel å ha en kinesisk guide som også snakker så godt norsk.

– Topp Topp Ta vare på Erik.

– Eg har reist mykje med grupper og har hatt halvgode og dårlege guidar . Oftest er det språkkunnskapene som svikter. Vår guide Erik har en språkbegavelse helt utenom det uvanlige sannsynligvis kombinert med målbevissthet og motivasjon . Han er ikke bare særs god i norsk, men kjenner også godt til norske samfunnsforhold og gir oss interessant innblikk i kinesisk historie og samtid . Han er den beste guiden jeg noensinne har hatt . Er samtidig morsom underholdende og ansvarsbevisst . Han får fullt hus fra meg . Kunne ikke vært bedre . Jeg tror alle de andre i følget vil være enig. Hørte ingen sure kommentarer overhodet. Håper dere vet å ta godt vare på han . Mannen er et unikum .

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

Dag 1 Utreisedag (FM)
Avreise fra Oslo på formiddagen, med flybytte i Helsinki. Flyturen til Beijing tar ca. 8 timer.

Dag 2 Ankomst (FM,L,M)
Etter en tidlig frokost på flyet lander vi på Beijing Capital flyplass. Her møter vi vår skandinavisktalende guide og reiseleder. Så tidlig får vi ikke sjekke inn på hotellet, derfor kjører vi med egen buss til Den Himmelske Freds Plass. Etter lunsj skal vi sjekke inn på Capital Hotell. Hotellet ligger veldig sentralt med kun 10 min. gangavstand fra Den himmelske freds plass og den største shoppinggaten i Beijing. Middag på kvelden.

Dag 3 Den forbudte by (F,L,M)
Vi starter litt tidlig i dag, og tar først en tur på det praktfulle keiserpalasset Den forbudte by. Palasset har 9.999 rom og haller. Den forbudte by er også verdens største museum for orientalsk kunst. Etter lunsj besøker vi en silkebutikk. Der får vi besøke et lite silkemuseum og se hvordan man produserer silke fra kokonger. Shoppe kan man selvfølgelig også gjøre her. I denne butikken finner du masse fine utvalg på alle typer silkevarer, til rimelige priser. Kveldens underholdning er en fantastisk akrobatikkforestilling, som varer ca. 1 time. Felles middag.

Dag 4 Den Kinesiske Mur (F,L)
Den kinesiske mur står på dagens program. For de fleste kinafarere så er dette et av de virkelig store høydepunktene på turen. Byggingen av muren startet allerede i det 7. århundret f.Kr. og muren strekker seg over 6700 km fra øst til vest. Å være oppe på muren på en vakker dag gjør et uforglemmelig inntrykk. På veien dit tar vi en tur innom en håndverksfabrikk som er spesialisert i cloisonné, en utrolig arbeidskrevende og fin håndverkstradisjon fra Beijing. Felles lunsj. På ettermiddagen tar vi en shoppingtur på det berømte Silkemarkedet, noe mange vil sette stor pris på. Ingen felles middag idag.

Dag 5 Sommerpalasset (F,L,M)
I dag går turen til det idylliske Sommerpalasset, tidligere sommersted til keiserfamilien, med kunstige fjell, vann og over 3000 vakre hus, paviljonger og broer som er knyttet sammen med Changlang, en 728 m lang og nydelig dekorert utekorridor. På veien vil vi legge et besøk til et fabrikkutsalg for kinesiske ferskvannsperler. Felles lunsj. Litt ut på ettermiddagen tar vi en tur til OL-byen. I kveld spiser vi Peking-and til middag.

Dag 6 Hutongene og fly til Guilin (F,L,M)
Etter frokost tar vi en rask tur til Hutongene og ser hvordan folket lever i hverdagen. Vi får oppleve en tur på rikshaw gjennom disse smale gatene. Siden kjører vi til flyplassen og flyr til Guilin. Flyturen tar litt over 2 timer og vi får lunsj ombord. Etter ankomsten besøker vi Rørfløytedryppsteinshulen, en stor grotte, 240 meter dyp, med en drøye 500 lang sti som slynger seg gjennom et landskap av dryppsteinsøyler i en underlighet av form og farge. Hvis tid tillater tar vi en tur til et te-plantasje. Vi skal studere hvordan te dyrkes, overvære en te – seremoni og smake på god kinesiske te. Middag.

Dag 7 Elvecruise på Li-elven (F,L,M) 
Vi starter dagen tidlig med båttur på den verdensberømte Li-elven. Båtturen tar ca. 4 timer og vi spiser lunsj ombord. På ettermiddagen tar vi en liten busstur ut i distriktet. På veien ser vi det lokale landbruket som er helt annerledes enn det norske. Felles middag. Om kvelden blir det mulighet for å se på en fantastisk lokal dansforestilling (CNY 300 pr.pers. betales på stedet). Dette showet er et av Kinas flotteste og er sterkt anbefalt. Overnatting på hotell i Yangshuo.

Dag 8 Fly til Xian (F,L)
Formiddagen fri i Yangshuo. I Yangshuo finnes det en verdensberømt shoppinggate som heter Xijie (Den vestre gate). Det er ikke noen problem for oss nordmenn å bruke hele formiddagen der. Etter felles lunsj kjører vi til flyplassen og flyr til Xian. Vi sjekker inn på hotellet i Xian før det blir tid til middag på egen hånd. Eventuelt kan middag kjøpes på flyet.

Dag 9 Terrakottasoldatene (F,L,M)
Idag skal vi starte med en tur til den verdensberømte Terrakotta-hæren, som er selve museumsanlegget for de verdensberømte Terrakottasoldatene. Dette er mannstore soldater brent i leire, som en av de tidlige kinesiske keiserne etterlot seg. Denne «hæren» som skulle beskytte ham inn i det neste livet. Etter en felles lunsj besøker vi et kunstmuseum, hvor vi kan lære oss å skrive kalligrafi med pensler. Til middag skal vi smake på Kinas nasjonalrett, dumplinger (Jiao Zi). Om kvelden får vi oppleve en fantastisk danse- og sangforestilling fra Tangdynastiet.

Dag 10 Xian  (F,L,M)
I dag tar vi først en spasertur på Den gamle bymuren. Muren er 14 km lang og  ble bygget på 1400-tallet. Vi får også mulighet til å oppleve en sykkeltur på den gamle muren (sykkelleie betales på stedet). Siden kjører vi til Den store villgåspagodaen, en buddistisk pagoda som ble bygd på 600-talet. Der vi får også se på Asias største musikkfontene. Etter lunsj tar vi ettermiddagen fri til egen disposisjon. Felles middag om kvelden.

Dag 11 Hjemreise (F,FM)
Etter frokost kjører vi til flyplassen i Xian for hjemreise via Helsinki. Vi er fremme i Oslo på ettermiddagen samme dag.

FM = flymat     F = frokost     L = lunsj     M = middag

VISUM

Vi gjør oppmerksom på at innreisebestemmelser kan endre seg. Aller travel har ikke ansvar for om følgende informasjon om innreisebestemmelser eller krav til visum endres på kort varsel. Det er den reisendes ansvar å påse at reisedokument er gyldig for innreise og gjøre seg kjent med de til enhver tid gjeldende innreisebestemmelser til det enkelte land.

Alle norske statsborgere må ha Visum til Kina og passet må være gyldig i minimum 6 måneder etter hjemkomst. Visum må søkes hos den Kinesiske ambassade i Oslo. For deres visum tjenester, gå inn på:

http://no.china-embassy.org/eng/

NB! Alle reisende i aldersgruppen 14-70 år som søker visum til Kina må f.o.m. 22.10.18 møte personlig på Kinas konsulat for å avgi fingeravtrykk. I forkant må du bestille time online for å avgi biometri på konsulatet. Fyll ut og samle sammen alle nødvendige dokumenter før møtet. Alle må fylle ut søknad på internett, ha pass som er gyldig i minst 6 mnd. etter hjemkomst og med minst to ledige, ustemplede dobbeltsider, samt ett passfoto (3x4cm i farger).

Søkere som har avgitt biometri på konsulatet de siste fem årene er untatt å avgi biometri. Du må da vise ditt gyldige pass med det Kinesiske visumet som du avga biometri for. 

Du er selv ansvarlig for å søke om visum og ha gyldig visum til Kina ved avreise.
Det er ikke mulig å sende søknad per post direkte til ambassaden.
Innvilget søknad er gyldig i 3 måneder, så man kan ikke søke om visum FØR  3 måneder innen avreise. Vi anbefaler å være ute i god tid, senest 5-6 uker før avreisen.
Prisen for Visum til Kina er per dags dato kr. 600,- for enkel innreise.

Vi kan ikke søke visum for deg, men sender deg informasjon om søknad når det nærmer seg. Aller Travel får laget invitasjon fra Kina, derfor må vi ha dine opplysninger om passnummer, utløpsdato og fødselsdato samt nasjonalitet. 

For de som ønsker hjelp til utfylling av søknad og prosessen i seg selv, kan man benytte seg av et visum servicebyrå. Vær oppmerksom på at visumbyråets gebyrer kommer i tillegg til prisen for selve visumet. NB: Ansatte i mediebransjen, politi, militære eller religiøse organisasjoner må personlig møte opp på ambassaden i god tid!

VAKSINER
Krav og anbefalinger om vaksinasjon endres ofte, vi sier derfor at du bør kontakte din egen lege eller nærmeste vaksinasjonssentral for detaljert informasjon.
Generelt anbefales det at alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe og poliomyelitt, evt. å oppdatere disse vaksinene om det er lenge siden siste vaksinering.

For å delta på våre leserreiser må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Du må også kunne gå i et normalt tempo.

Dette gjelder alle turene våre, og ikke bare vandreturene. Selv om hoveddelen av turen går med buss, tog eller båt vil det ofte bli gåturer til og fra severdigheter.

Prisen inkluderer:
Fly t/r Oslo – Kina med alle skatter og avgifter
Overnatting på gode hotell i valgt romkategori med frokost
8 lunsjer
7 middager
Transport, utflukter og innganger ifølge program
Norsktalende guide og reiseleder fra ankomst Kina

Ikke inkludert:
Reise- og avbestillingsforsikring
Tips og øvrige måltider
Tilslutning fra andre byer i Norge
Visum til Kina (informasjon vil sendes ut)

VI BOR PÅ FØLGENDE HOTELL:

Tillegg for enkeltrom kr 4.450,-

Flytider med Finnair:

30.apr    Oslo-Helsinki      13:15-15:40
Helsinki-Beijing  18:20-06:55 (01.mai)

10.mai    Xi’an-Helsinki      10:35-14:15
Helsinki-Oslo       16:05-16:35

Det er dessverre ikke mulig med tilslutningsbilletter fra andre byer i Norge på denne reisen.

Trenger du hjelp?
Kontakt Aller travel på telefon eller e-post.

23 89 64 70
Del innlegg