Singeltur til Kroatia i vakre mai

Singeltur til Kroatia i vakre mai

Hva gjør at man gang på gang kommer tilbake til Kroatia? Svaret er enkelt; Kroatia lokker med krystallklart vann, sjarmerende byer, et mildt klima, en rik kulturarv og en skjær-gård med mer enn tusen øyer og skjær. Dessuten er landet et av Europas rimeligste å feriere i.

Høydepunkter:

√ Båttur til Rovinj
√ Late dager på stranden
√ Middelalderbyen Motovun
√ Spennende trøffeljakt

Denne reisen tar oss til vakre Porec, hvor vi får muligheten til å nyte late dager på stranden samtidig som vi får oppleve historien, kulturen og gjestfriheten. Prisen er basert på boende i enkeltrom, og reisen er for alle som ønsker å reise med likesinnede og som vil dele opplevelser og minner med andre reisende.

Halvpensjon og mange spennende utflukter er inkludert.

Prisen inkluderer:

 • Fly direkte t/r Oslo – Pula med alle skatter og avgifter
 • 7 netter med frokost og middag på Hotel Rubin *** i Porec
 • 3 lunsjer + 1 middag på lokale restauranter
 • All transport, inngangsbilletter og utflukter som spesifisert i programmet
 • Skandinavisktalende reiseleder og guide under oppholdet

Ikke inkludert:

 • Avbestillings- og reiseforsikring
 • Drikke og øvrige måltider
 • Tillegg for dobbeltrom til bruk som enkeltrom
 • Tips
 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  F= Frokost / L= Lunsj / M= Middag

  DAG 1 Ankomst (M)

  Vi har avreise fra Gardermoen på ettermiddagen og ankommer Pula på kvelden. Her møter vi vår guide og reiseleder og kjører buss til vårt hotell i Porec. Ved ankomst venter det oss et kaldt måltid før vi kan slappe av resten av kvelden.

  DAG 2 Bysightseeing Porec (F, L, M)

  I dag skal vi bli kjent med Porec til fots. Etter frokost går vi inn til Porec sentrum og rusler rundt i byen. Porecs rikdom måles i byens historiske arv, som er dypt forankret i dette området over tusenvis av år. Den spesielle bykjernen ligger på en liten halvøy nedsenket i sjøen og dens grunnvoller ble satt på plass i løpet av tiden Romerriket regjerte. Fra da til nå har den symmetriske, geometriske utformingen av gatene blitt bevart. Den flotte Eufrasiuskirken ble bygget i det sjette århundre og står på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Innenfor de gamle bymurene, nær det eldste torget Marafor, finner man vel bevarte fragmenter av gamle templer. De flotte monumentene stammer fra The Romanic House fra 1200-tallet, House of Two Saints fra 1400-tallet og det barokke interiøret i Istria-parlamentet. Ettersom byen vokste utenfor bymurene ble det bygget flere middelalderkirker innenfor muren og kirken Lady of Angels, bygget på 1700-tallet, troner fortsatt på Frihetsplassen. Vi spiser lunsj på en lokal restaurant. Ettermiddagen er fri før vi møtes til middag på hotellet om kvelden.

  Bysightseeing Porec (F, L, M)

  DAG 3 Fridag (F, M)

  Dagen er fri til å nyte solsengen og stranden eller utforske området på egen hånd. Middag på hotellet på kvelden.

  DAG 4 Heldags utflukt til Motovun med trøffeljakt (F, L, M)

  I dag går turen til det sentrale Istria og fjellandsbyen Motovun. Middelalderbyen ligger vakkert til 277 m.o.h. med utsikt over hela Mirnadalen og trøffelområdene. Byen ble bygd under middelalderen og har blant annet en veldig godt bevart ringmur. Her gjør vi en byvandring og det blir tid til en kaffe på bymuren, før vi fortsetter til Livade, trøffelsoppens sentrum. Mitt i skogen, sammen med en jeger og hans hund, får vi en demonstrasjon på hvordan man søker etter soppen. Vi spiser så lunsj på en lokal restaurant, basert på trøffel. Retur til Porec tidlig ettermiddag. Middag på hotellet på kvelden.

  Heldags utflukt til Motovun med trøffeljakt (F, L, M)

  DAG 5 Fridag (F, M)

  Dagen er fri til egen disposisjon. Middag på hotellet.

  DAG 6 Båttur til Rovinj (F, L, M)

  Etter frokost går vi om bord på båten som tar oss til Rovinj. Den sjarmerende middelalderbyen ligger som en halvøy ute i havet, og de fargerike husene står tett i tett for å skjerme seg for vinterens kalde vinder. Byen er spesielt populær på grunn av sin varme atmosfære og arkitektoniske sjarme, kombinert med frodig og vakker natur i området rundt byen. Halvøya er fri for biltrafikk og huser mange koselige restauranter og kaffebarer, både inne i de trange smugene og langs sjøkanten. Her blir det en kort byvandring, felles lunsj og litt tid til shopping. Retur til hotellet og middag på hotellet.

  Båttur til Rovinj (F, L, M)

  DAG 7 Fridag (F, M)

  Dagen er fri og vi møtes til middag på kvelden på hotellet.

  DAG 8 Hjemreise via Pula og Bale (F, M)

  Etter frokost sjekker vi ut. Fritid og lunsj på egenhånd. Vi forlater hotellet tidlig ettermiddag og begir oss til byen Bale. Her besøker vi en olivenoljeprodusent og får smake på olivenolje i det rette miljøet. Vi får også lære om både den moderne og tradisjonelle produksjonen. Vi fortsetter så til Pula hvor det blir en guidet byvandring blant romerske monment. Vi ser blant annet verdens sjette største amfiteater, Augustus templet og Sergius triumfbue. Vi spiser middag på en lokal restaurant før vi fortsetter til flyplassen. Retur til Norge på kvelden.

  Hjemreise via Pula og Bale (F, M)

 • Våre reiseledere - Karina Jurman

  Karina Jurman

  Karina Jurman: Vår populære og aktive reiseleder Karina er født og oppvokst i Sverige, men flyttet hjem til sine foreldres hjemland Kroatia på slutten av 90-tallet. Karina har lang erfaring både som lokalguide og reiseleder, hun er interessert i både historie og kultur og er nysgjerrig av natur. Karina elsker å være ute i naturen, og hennes største hobbyer er vandring og sykling. «De som reiser med meg føler seg trygge og ivaretatt. Jeg er opptatt av service og jeg byr ofte på litt latter! Mitt livsmotto: Lev, le og reis!»

HOTEL RUBIN ***
Brulo 1
52440 Porec, Kroatia

Valamar Rubin Hotel ligger like ved stranden, omgitt av en furuskog og bare 10 minutters gange til sentrum av Porec. Hotellet har restaurant, tennisbaner, utendørs basseng og rom med klimaanlegg, satellitt-TV og balkong.

Du finner ulike kveldsprogrammer som tilbys ved utendørsbassenget. Bassengbaren, som ligger i en furuskog 50 meter fra stranden, byr på forfriskende drikkevarer.

Restauranten på Valamar Rubin serverer en rikholdig buffé med internasjonale og lokale retter. Rubin tilbyr også minigolf og bordtennis. Gratis Wifi.

For å delta på våre leserreiser må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Du må også kunne gå over lengre distanser i et normalt tempo.

Dette gjelder alle turene våre, og ikke bare vandreturene. Selv om hoveddelen av turen går med buss, tog eller båt vil det ofte bli gåturer til og fra severdigheter.

Har du behov for tilslutning fra andre byer er vi selvfølgelig behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for priser og muligheter. I noen tilfeller må overnatting på Gardermoen påregnes på ut- og/eller hjemreise, grunnet tidlig avreise eller sen ankomst. Vi gjør oppmerksom på at alle tider er lokale tider.

 • Avgang fra Oslo. Varighet ca. 2,5 timer. Flyselskap Norwegian. Du kan sjekke inn 20 kg bagasje.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.

Trenger du hjelp?
Kontakt Aller travel på telefon eller e-post.

23 89 64 70
Del innlegg