Singeltur – Julestemning i Budapest

Singeltur – Julestemning i Budapest

Ta en pause fra julestria og bli med på en opplevelsesrik tur til en av Europas vakreste storbyer.

Høydepunkter:
√ Stemningsfulle julemarkeder
√ Juleaktivitet – honningkakebaking
√ Klassisk konsert
√ Kveldscruise m/ middag på Donau

Budapest har mye å tilby, med sine flotte bygninger, gode atmosfære, glitrende julelys, god mat og ikke minst lave priser. I Budapest finner du også Europas største og mest kjente julemarked.

Vi bor godt og sentralt rett ved gågata Vaci og skal i løpet av våre dager her bli kjent med byen, besøke noen av de flotte julemarkedene, oppleve en klassisk konsert, spise tradisjonell ungarsk mat, smake ungarsk vin, lære å lage den ungarske julekaken honningkake samt ha et stemningsfullt kveldscruise med middag på Donau.

Inkludert:
Fly fra Oslo – Budapest tur/retur
3 overnattinger med frokost på Hotel Mercure Budapest City Center****
2 middager og 1 lunsj
Vinsmaking
Besøk julemarked
Busstransport, utflukter og severdigheter i henhold til program
Norsktalende reiseleder i Budapest

Ikke inkludert:
Avbestillings- og reiseforsikring
Drikke, øvrige måltider & tips
Inngang Széchenyi termalbad (kr 200,-)
Tilslutninger

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

DAG 1: ANKOMST BUDAPEST OG BESØK JULEMARKED (M)
Vi ankommer Budapest hvor vi blir møtt av vår norsktalende reiseleder og lokalguide. Transport til hotellet og innsjekk. Kort informasjon om programmet med velkomstsnacks og kaffe før vi tar en liten orienteringsrunde med reiseleder fra hotellet til Vörösmarty torget for besøk på byens største julemarked med et stopp for litt gløgg. Middag på lokal restaurant om kvelden.

DAG 2: SIGHTSEEING MED BUSS, JULEMARKED OG KIRKEKONSERT (F, L)
Frokost på hotellet. 2,5 timers rundtur med buss i Budapest. Vi skal se både Pest- og Budasiden med blant annet Operahuset, Adrassy Alleen, Domkirken, slottsområdet med Fiskebastillionen og Mathiaskirken. Felles tradisjonell ungarsk julelunsj på en koselig familierestaurant med vinsmaking. Her skal vi også ha en juleaktivitet der vi skal lære å bake ungarsk julekake – honningkake eller å lære å lage ungarsk gløgg. Middag på egenhånd. På kvelden vil vi gå på en klassisk kirkekonsert samt besøke nok et julemarked.

DAG 3: DAGEN FRI TIL EGEN DISPOSISJON & KVELDSCRUISE PÅ DONAU MED MIDDAG (F, M)
Valgfri – Inngang til Széchenyi termalbad (kr. 200,- per person) 

Frokost på hotellet. I dag kan man utforske Budapest på egenhånd. Kanskje besøke et av julemarkedene igjen, shoppe litt i handlegaten ved hotellet eller på sentralmarkedet eller kanskje unne seg et besøk på Széchenyi termalbad? På kvelden samles vi for en felles båttur på Donau. Dette er den beste måten å få med seg utsikten over byen på. Her får vi servert en 4 retters middag inklusive et glass sprudlende. Turen starter i sentrum og man vil se Budapest «by night» med alle bygninger og severdigheter belyste. Under middagen vi det være underholdning i form av levende behagelig bakgrunnsmusikk.

DAG 4: AVREISE (F)
Frokost. Til avtalt tid reiser vi til flyplassen for avreise til Oslo Gardermoen.

F=Frokost        L=Lunsj       M=Middag

Hotel Mercure Budapest City Center****
Vaci utca 20,
1052 Hungary

Dette er et 4-stjerners hotell i hjerte av byen, langs den kjente gågaten Váci Utca. Det finnes mange butikker, restauranter og severdigheter rundt hotellet. Julemarked ligger bare noen skritt fra hotellet. Rommene ble pusset opp i 2017 i moderne stil. Hotellet har 24 -timers resepsjon og bar. Rommene er komfortable med aircondition og god lydisolasjon, minibar, safe, elektronisk sikret nøkkelsystem, bad/toalett med hårføner og LCD TV med satelittkanaler. Wi-Fi er gratis i hele bygningen.

   

For å delta på våre leserreiser må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Du må også kunne gå i et normalt tempo.

Dette gjelder alle turene våre, og ikke bare vandreturene. Selv om hoveddelen av turen går med buss, tog eller båt vil det ofte bli gåturer til og fra severdigheter.

Flytider med Norwegian:
Oslo/Gardermoen til Budapest kl 10.45-13.05
Budapest til Oslo/Gardermoen kl 13.45-16.15

Tilslutningsfly:
Ønsker du tilslutning fra andre byer er vi behjelpelige med det. Ta kontakt med oss for priser og muligheter.
Alle tider er lokale tider. Eventuelle endringer av flytider er utenfor Aller travels kontroll.

Trenger du hjelp?
Kontakt Aller travel på telefon eller e-post.

23 89 64 70
Del innlegg