NYHET: Singeltur til Ecuador

NYHET: Singeltur til Ecuador

Bli med oss på denne fantastiske reisen til Sør-Amerikas nest minste land. Her treffer vi verdens mest livsglade mennesker og får nyte utrolig fargerik natur og kultur.

Høydepunkter:
√ Møter med interessante mennesker
√ Noen av verdens beste varmekilder
√ Vandringer for de som ønsker det
√ Fuglepark med kondor og oppvisning

Dette fantastiske landet har fått navn etter sin beliggenhet midt på ekvator, og byr på det beste og mest fantastiske fra naturens side. Her finnes det frodig jungel, høye fjelltopper, fargerike indianerkulturer og
avslappede byer langs kysten. Like variert som landskapet, like sammensatt er også landets historie og befolkning.

Vår reise starter i hovedstaden Quito, høyt på Andeshøysletten, preget av kolonitiden med vakre bygninger og smale, brosteinsgater. Vi fortsetter til den biologisk mangfoldige fjellbyen Mindo og indianerlandsbyen
Otavalo, med sine fargesprakende markeder, før vi avslutter i Quito igjen.

Vår svenske lokalguide Peter Claësson kjenner landet godt og brenner for å vise oss denne flotte turen! Underveis bor og spiser vi godt. Med oss fra Norge har vi dyktige Nils Krister Larsen som reiseleder.

Prisen inkluderer: 
• Fly t/r Oslo Gardermoen – Quito med alle skatter og avgifter
• 10 netter i enkeltrom på gode hoteller med frokost
• 2 lunsjer og 4 middager
• All transport, utflukter og besøk i henhold til program
• Norsk reiseleder og skandinavisktalende lokalguide

Ikke inkludert: 
• Reise- og avbestillingsforsikring
• Tips og øvrige måltider

Vær oppmerksom på at programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

Dag 1    Ankomst Quito (FM, M)
Avreise fra Oslo tidlig på morgenen, via Amsterdam til Quito. Vi ankommer Quito på ettermiddagen og kjører buss videre til vårt hotell i Quito. Det blir mulighet for å besøke Quito koloniale sentrum med sine vakre bygninger og spennende historie. Byen ble i 1978 utnevnt til World Heritage Site av UNESCO. Velkomstmiddag.

Dag 2   Quito – Guayasamin Museum – Mitad del Mundo – Quito (F, L)
Vi besøker Guayasamin Museum, en av Latin-Amerikas mest kjente malere. Vi fortsetter til Mitad del Mundo – Equator linjen, som betyr midten av verden. Ecuador er oppkalt etter equator som krysser landet akkurat her. Her kan vi stå med en fot på hver side av equator. Lunsj underveis.

Dag 3    Quito – Mindo (F, M)
Vår reise forsetter med buss til Mindo, kjent for sitt biologiske mangfold med mer enn 400 fuglearter, orkideer, fosser, sommerfuglfarmer og sin rene natur. Her bor vi i koselige omgivelser omgitt av natur. Overnatting og middag i Mindo.

Dag 4     Mindo (F)
I dag besøker vi en hage full av kolibri og andre vakre fugler. Vi fortsetter til en sommerfulgfarm og på ettermiddagen kan du slappe av i hotellets hage ved bassenget, besøke en sjokoladekafé eller bli med guiden for en fin tur til et fossefall.

Dag 5    Fridag i Mindo (F)
Guiden vil være behjelpelig med forslag til aktiviteter. Mindo er et lite paradis med perfekte temperaturer og vakker natur.

Dag 6    Mindo – Mitad del Mundo – Otavalo (F, M)
Vi fortsetter med buss til indianerbyen Otavalo, og på veien ser vi flotte landskap. Byen er kjent over hele Sør-Amerika for sitt håndverksmarked og sine fargerike innbyggere, men området tilbyr mye mer. Små landsbyer som Peguche, fossefall og innsjøer er bare noen av severdighetene som trekker turister til dette området. Urbefolkningen Otavaloeno reiser til både Nord Amerika og Europa for å selge sine håndverk. De har også klart å bevare sine gamle tradisjoner og klesstil. Her kan vi finne vakre håndarbeid, instrumenter, tekstiler etc. Middag og overnatting i Otavalo.

Dag 7    Utflukt til fuglepark (F, L)
I dag skal vi besøke en økologisk fuglepark for å se kondorer og andre vakre store fugler. På ettermiddagen besøker vi Iluman hvor vi får møte en tradisjonell medisinmann som bruker urter som medisin. Lunsj underveis. Retur til Otavalo.

Dag 8    Otavalo – Lake Cuicocha (F)
Frokost og avreise til innsjøen Cuicocha og landsbyen Cotacachi på ettermiddagen. Tid for å slappe av.

Dag 9    Otavalo – roseplantasje – Papallacta (F, L)
Turen går videre til Cayambe, hvor vi besøker en roseplantasje med mer enn 50 ulike farger på rosene og enkelte så høye som 3 meter. Deler av plantasjens overskudd går til ulike sosiale prosjekter. Lunsj i Cayambe og videre gjennom det fascinerende landskapet til Papallactas fantastiske varme kilder. Her slapper vi av omringet av snødekte fjell, og nyter en vakker stjernehimmel på kvelden. Overnatting i Papallacta.

Dag 10    Papallacta – Cotapaxi – Quito (F, M)
Retur til Quito via fjellet Cotapaxi. På veien besøker vi en hasienda. Avskjedsmiddag på kvelden.

Dag 11    Hjemreise (F, FM)
Transport til flyplass for retur til Norge.

FM= flymat    F= frokost    L= lunsj    M= middag

VI BOR PÅ GODE HOTELLER UNDER HELE OPPHOLDET

BEST WESTERN HOTEL ZEN QUITO
Av. 6 de Diciembre N26 – 112 y San Ignacio, 170517 Quito

Moderne hotel som tilbyr gratis Wifi, døgnåpen resepsjon og et treningsrom. Alle rom har minibar, safe og flatskjerm TV.

 

HOTEL SISAKUNA MINDO
Cesar Garzon Thomas y Av. Quito, 171203 Mindo

Hyggelig lodge som ligger 7 km fra Namdillo fossefall. Hotellet tilbyr gratis Wifi, en organisk hage og lounge med hengekøyer. Alle rom har balkong og bad.

 

HOTEL CABANOS DEL LAGO OTAVALO
Orillas del Lago San Pablo Sector Araque
100450 Otavalo

Hyggelig hotell som ligger like ved San Pablo innsjø. Hotellet har en restaurant og tilbyr døgnåpen resepsjon, en hage, bar og gratis Wifi. Alle rom har et sitteområde, TV og peis.
 

INNREISE
Nordmenn kan oppholde seg i Ecuador i inntil 90 dager uten visum. Innreise forutsetter gyldig pass med minimum seks måneders gyldighet utover reisens varighet.

Fra 22. juli 2018 krever ecuadorianske myndigheter at alle utlendinger som kommer til landet har gyldig helseforsikring.

HELSE
Det ecuadorianske helsevesenet holder en gjennomgående lavere standard enn nordmenn er vant til med unntak av noen private klinikker i de største byene. Det anbefales på det sterkeste å tegne reiseforsikring før avreise.

De sanitære forholdene på hoteller og restauranter er stort sett tilfredsstillende. Vann på flaske anbefales. Tilreisende kan få noe magebesvær grunnet den uvante bakteriefloraen. Dersom man skal opp i høyden i fjellene, bør man forberede seg på dette.

Se vaksineanbefalinger fra Folkehelseinstituttet påwww.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner

 

PRAKTISK INFORMASJON

Strøm: 110/120 V, stikkontakt type A og B, adapter trengs for norske stikkontakter.

Myntenheten i Ecuador er amerikanske dollar.

Kredittkort kan brukes i de større byene, også for å ta ut penger i minibanker. Utenfor større byer kan det imidlertid være vanskelig å finne banker eller hotell som aksepterer kredittkort. Kredittkortsvindel er et betydelig problem i Ecuador. Vis aktsomhet ved uttak i minibanker og ikke slipp kortet av syne ved betaling i restauranter og barer. Det anbefales å ta ut penger i bankens åpningstid, også ved bruk av minibank.

Fastnett er utbygd stort sett over hele landet. Mobilnett er godt utbygd i byer og tettbygde strøk. Landskode for å ringe til Ecuador er +593. I tillegg har noen provinser egne koder.

Tidsforskjell til Norge er seks timer etter Norge vintertid, sju timer etter sommertid.

Identitetsbevis kreves ofte, både på busser, tog og hotell. Det anbefales at man alltid har med seg en kopi av passet.

Det snakkes spansk over alt. I hovedsak er det vanskelig å kommunisere på engelsk, i provinsen kan det være tilnærmet umulig. Kleskoden i forretningssammenheng er mer formell enn i Norge.

Tidsbegrepet er fleksibelt og det er derfor ikke uvanlig at forsinkelser forekommer.

Flytider med KLM:

29.okt:         Oslo Gardermoen – Amsterdam     06:30-08:30
Amsterdam – Quito        10:15-16:15

08.nov:        Quito – Amsterdam        17:35-13:35 (09.nov)
09.nov:        Amsterdam – Oslo Gardermoen    14:25-16:15 *

* Det er også en teknisk mellomlanding i Guayaquil på returen, men her er det ikke flybytte.

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge? Ta kontakt for priser og muligheter.

Trenger du hjelp?
Kontakt Aller travel på telefon eller e-post.

Del innlegg