Singeltur – fotturer på Mallorca

Ta med gode fjellsko og bli med til vakre Mallorca med vår dyktige og erfarne turguide og reiseleder Christian Eik!

Vi legger opp til fotturer langs kysten, opp i fjellene, gjennom små landsbyer og eikeskog. Underveis blir det muligheter for et bad, det blir smakfulle lunsjer og på kvelden møtes vi for hyggelige middager.

Vi bor godt på leilighetshotellet Vistasol i Palma Nova like ved stranden, med innendørs oppvarmet basseng, gratis Wifi, treningsrom og minimarked. Det finnes flere restauranter i nærheten.


Vandringene er på 4-5 timer og alle som er vant til å gå i fjellet og som har normalt god helse kan være med. Underlaget kan være bratt og ulendt og man må kunne gå i et normalt tempo over lengre distanser uten pauser. Christian har som motto: «Vi går etter prinsippet en for alle, alle for en».

Høydepunkter:

  • Varierte vandringer på gamle stier
  • Flotte utsikter, og bad på kysten
  • Smaken av det genuine Mallorca, med pikniklunsjer med øyas råvarer

Program:

Dag 1    Ankomst (-)
Vi ankommer Palma på kvelden. Her møter vi reiseleder og bussen tar oss til vårt hotell.

Dag 2    1.vandring: Deia – Puerto Sóller (F, L, M)
Vi spiser frokost på hotellet som alle dager, og reiseleder holder et velkomstmøte hvor han forteller om dagene som venter oss. Første vandring starter ved en av Mallorcas vakreste steder, landsbyen Deia. Etter innblikk i byens bebyggelse og tradisjoner blir det lett vandring på gamle og delvis steinlagte stier langs kysten. Her er variert terreng med korte opp- og nedoverbakker gjennom furuskog og olivenlunder. Vi stopper for en god hjemmelaget lunsj på en gammel, privat «Finca» (typisk spansk, gammel feriebolig). Med smaken av et godt måltid fortsetter vi nedover mot Puerto Sóller. Her blir det tid til et bad for de som ønsker det. På kvelden tar vi en after walk / middag på La Bodega, slik at vi blir «varme i felleskapstrøya».

Nivå: Lett-medium /Oppover: 250 m/Nedover: 400 m/12 km/Ca 4 timers vandring.

Dag 3    2.vandring: Mirador de ses Barques – Cala Tuent (F, L) 
I dag skal vi vandre på nordvestkysten, på gamle stier med fast underlag og med en fantastisk utsikt hele veien. En herlig bonus på turen er at vi passerer den fine gamle fincaen Balitx d’Avall (nå restaurant og hotell), bortgjemt i en dal som er omgitt av terrasser med oliventrær. Her kan vi fange opp atmosfæren i en av Mallorcas gamle landlige bedrifter. Vel nede ved kysten avslutter vi med lunsj og mulighet til et bad.

Nivå: Medium /Oppover: 450 m/Nedover: 450m /13 km/ca 4 timers vandring.

Dag 4    Fridag / Ekstra utflukt (F)
Frokost på hotellet og dagen er fri til å slappe av eller reise inn til Palma for de som ønsker det.

Ekstra utflukt: De som ønsker kan bli med reiseleder på utflukt med buss til en vingård i Banyalbufar – eneste sted på Mallorca hvor druesorten Malvasia dyrkes. Vi besøker vinmarkene, som i mai er grønne og fine. Orientering om drift og fremstilling av vin. På langbord smakes 3 ulike viner, 2 hvite og 1 rød, sammen med typiske Mallorca smaker fra Mallorca brød, sobrassada pølse, ulike oster, olivenolje, oliven, fonoll mari, coca de trampo. Til dessert sesongens frukter.  Pris kr. 390,- pr.pers. v/min. 20 deltakere.

Dag 5    3.vandring: Talaia D`Alcudia (440 m) (F, L)
Dagens vandring foregår helt nord på øya, på den vakre halvøya ved Alcudia. Her har vi sjøutsikt nesten hele turen. Vi starter ved havet og vandrer oppover gjennom et vakkert landskap med furuskog. Skogen erstattes av steinet og nakent terreng med ville geiter langs bratte skrenter. Fjellets topp gir oss en fantastisk utsikt over den dramatiske kysten med ideelt bilde av det typiske middelhavslandskapet. Nedover fra toppen går vi på gode stier, og avslutter nede ved havet med et bad og en deilig spansk piknik.

Nivå: Medium+ /Oppover: 350 m /Nedover: 350 m /12 km /ca 4 timers vandring.

Dag 6    4.vandring: Orient – Castell d`Alaró – Alaró (F, L)
Vi starter dagens vandring i Orient-dalen, lett oppover på gode stier blant vakre olivenlunder.  Vi fortsetter litt brattere gjennom helårsgrønn eikeskog før vi kommer til en gammel steinlagt vei som fører oss videre oppover til de flotte ruinene av det gamle Alaro Slott. Herfra har vi panoramautsikt over nesten hele Mallorca. Etter å ha inntatt pikniklunsjen fortsetter vi nedover på gamle stier og veier til Alaro.

Nivå: Medium /Oppover: 350 m /Nedover: 650 m /13 km/ca 5 timers vandring.

Dag 7    Fridag (F, M)
Dagen er fri til egen disposisjon. På kvelden møtes vi igjen for felles avskjedsmiddag.

Dag 8    Hjemreise (F)
Frokost på hotellet og utsjekk. Avreise med buss fra hotellet til flyplassen for hjemreise til Norge på ettermiddagen.

F=frokost   L=lunsj   M=middag

Del innlegg