SINGELTUR: Nyttår i Riga

SINGELTUR: Nyttår i Riga

Feir nyttår med oss i Baltikums Paris og Latvias hovedstad!

Høydepunkter:
Nyttårsmiddag med underholdning
Utflukt til Rundale Slott
Guidet omvisning i gamlebyen
Mulighet for latvisk ølsmaking

Denne gamle hansabyen har mange fine og vel bevarte bygninger og Riga sentrum står på Unescos verdensarvliste for sin flotte jugend-arkitektur. Med sitt
hyggelige prisnivå og en liten og oversiktlig bykjerne er Riga blitt et populært reisemål året rundt.

Vi bor sentralt i gamlebyen og feirer nyttår på staselig vis. Vår dyktige reiseleder Inguna tar oss med på flere utflukter og viser oss Latvias vakre hovedstad.

Prisen inkluderer:
Fly tur retur Oslo – Riga med alle skatter og avgifter
5 overnattinger i enkeltrom med frokost
Lunsj på hotellet ved ankomst
2 middager på lokale restauranter
1 nyttårsmiddag med underholdning
Gamlebyen til fots
Utflukt til Rundale Slott med lunsj
Busstur i Riga med lunsj
Transport som nevnt i programmet
Skandinavisktalende reiseleder fra ankomst

Ikke inkludert:
Reise- og avbestillingsforsikring
Øvrige måltider
Drikke og tips

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

Dag 1    Ankomst (L, M)
Avreise fra Oslo tidlig på formiddagen og ankomst Riga midt på dagen. Her møter vi vår reiseleder og guide Inguna og kjører til hotellet for innsjekk. Vi spiser felles 2-retters lunsj på hotellet og på kvelden spiser vi middag på Restaurant Salve som ligger i gangavstand fra hotellet.

Dag 2    Byvandring og Nyttår (F, M)
Etter frokost får vi en omvisning til fots i gamlebyen. Underveis passeres bl.a. St.Peterskirken, domkirken, Krutt-tårnet, husene som tilhørte de rike kjøpmennene Mencendorfa og Reitera samt den middelalderske rådhusplassen, som gjenoppsto i 2003 som Fuglen Fønix etter krigens og besettelsens ødeleggelser. Plassens mest berømte byggninger er rådhuset og Svartebrødrenes hus. Man passerer dessuten Lille og Store Gildes hus og Svenske Port. Rigas moderne midtpunkt er Frihetsmonumentet ved Gamlebyens vestgrense. Rigaborgen var – som Cesis – en gang et residens for Ordensmestaren i den maktfulle Liviske Orden. I dag residerer landets president på borgen. Turen inkluderer et stopp for en shot Riga Balzam.

På kvelden blir det nyttårsfest med festmiddag og underholdning på hotellet.

Dag 3    Fridag (F)
Dagen er fri til egen disposisjon for de som ønsker å slappe av. De som ønsker kan bli med Inguna midt på dagen på latvisk ølsmaking i gamlebyen med litt snacks (kr. 205,- ekstra). Her får vi smake på 6 ulike ølsorter med litt småretter ved siden av.

Dag 4    Utflukt til Rundale slott og Nyttår (F, L)
Rundale Slottet (tidl. Ruhenthal) kalles også for Baltikums Versailles. Det ble tegnet av den berømte italienske arkitekten Bartolomeo Rastrelli, skaperen av Vinterslottet i Skt. Petersburg. Opprinnelig fungerte slottet som sommerresidens for fyrsten av Kurland, Ernst Johann von Bühren, som var en av Keiserinne Anna’s elskere. Rundaleslottet, som også benyttes ved offisielle statsbesøk og større seremonier, er et flott og imponerende eksempel på barokk byggekunst. Turen inluderer enkel lunsj på Restaurant Balta Maja, tjenerhuset ved Rundale Slott.

Dag 5    Busstur i Riga omegn (F, L, M)
Busstur i Riga og omegn. Blant annet ser vi de største arkitektoniske perler i kvarteret rundt Alberta-gaten, der mange av byens flotte jugendstilbygninger ligger. Deretter fortsettes gjennom forretningskvarteret rundt Elizabetes-gaten. Vi besøker også det koselige Jugendstil museumet samt sjokolademuseet Laima Museum. Vi spiser lunsj på Resturant Kalku Varti og på kvelden blir det middag og underholdning på Restaurant Lido.

Dag 6    Hjemreise (F)
Transport fra hotell til flyplass og retur til Oslo.

F=frokost   L=lunsj   M=middag

AVALON HOTEL & CONFERENCES ****
Kalēju iela 70/72
LV-1050 Riga, Latvia

Moderne hotell som ligger i gamlebyen i Riga, bare 300 meter fra operahuset og frihetsmonumentet. Hotellet tilbyr romslige rom med klimaanlegg, flatskjerm-TV med kabelkanaler, frokostbuffé og gratis Wi-Fi.

Rommene er elegant og klassisk innredet med lyse farger og tremøbler. Alle har laptop-safe, kaffe- og tekoker, minibar, strykeutstyr, skrivebord og bad med hårføner og badeprodukter.

Resepsjonen er døgnåpen. Du kan spise lokal og europeisk mat i restauranten på stedet, og hotellet har også lobbybar, konferanse- og selskapslokaler og røykeklubben Havanna. Beauty Residences på hotellet tilbyr massasje, manikyr, pedikyr og andre kropps- og skjønnhetsbehandlinger.

Hotellet ligger i det historiske sentrum av Riga, som står på UNESCOs verdensarvliste, bare noen få minutters gange fra byens mest populære severdigheter, som domkirken, Svarthodenes hus og nasjonalbiblioteket. Riga sentralstasjon og sentralmarkedet ligger 550 meter unna.

     

INFORMASJON

Flytider med Norwegian:
30.des:     Oslo Gardermoen-Riga     11:40-14:10
04.jan:      Riga-Oslo Gardermoen     14:20-14:55

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med det. Ta kontakt med oss for pris og muligheter.

Trenger du hjelp?
Kontakt Aller travel på telefon eller e-post.

Del innlegg