Vandre-Singeltur til Madeira

Vandre-Singeltur til Madeira

Madeira er turgåernes Mekka, og den aller beste måten å bli kjent med øyas vakre og ville natur er å vandre langs levadaene.

Høydepunkter:
√ Vakkert landskap og storslått natur
√ De gamle vanningskanalene
√ Besøk i botanisk hage
√ Vinsmaking på lokal vingård

På denne turen er det duket for flotte turer i vakkert landskap, på øya med sommer og blomstring året rundt. Vi bor godt i utkanten av Funchal og det blir god tid til å nyte den vakre øya. Vår populære reiseleder Alina Fontes samler gruppen og legger opp til felles måltider og ekstra aktiviteter når det ikke er program.

Levadaene er Madeiras gamle vanningskanaler og de første ble bygget på 1400-tallet for å frakte vann fra den regnvåte nordsiden til den solrike siden i sør. Langs levadaene ble det anlagt stier for at de skulle kunne vedlikeholdes og disse stiene er i dag populære turveier. Det finnes nå rundt 200 levadaer som tilsammen utgjør mer enn 1500 kilometer og mange går gjennom vakker natur i områder det ikke hadde vært mulig å komme til ellers.

Fotturene er lagt opp slik at man med normalt god helse, kondisjon og gode vandresko skal klare seg bra. Naturen er dog dramatisk, så man bør ikke ha høydeskrekk!  

Her reiser du med en liten, eksklusiv gruppe på maks 25 personer!

Denne vandreturen ligger på nivå 3. Se oversikt over våre nivåer her.

Alina Gonçalves Fontes er født og oppvokst på Madeira, og hun er utdannet innenfor turisme og hotellfag i Sveits. I 15 år jobbet hun i hotellbransjen i Norge, men savnet til sitt elskede Madeira førte henne hjem igjen og hun jobber nå som guide spesielt for skandinaviske grupper. Alina er svært interessert i kultur, musikk, sport og natur, og hun får alltid de beste skussmål fra våre reisende.

Her er noen sitater fra tidligere levadavandringer med Alina;

– Alina er en fantastisk person. Kunnskapsrik, omsorgsfull og morsom. Henne må dere ta godt vare på!
– Alina var en sjelden god reiseleder. Hun var til stede med hele seg, skapte god stemning og så hver og en. Hun var svært kunnskapsrik, morsom og snakket norsk. Hun balanserte mengden informasjon svært bra.
– En engasjert og utrolig koselig reiseleder som var veldig kunnskapsrik. Hun så alle og ville alle det beste. Deltok hele tiden sammen med gruppen. Helt topp.
– En reiseleder med stor kunnskap om historiske og politiske begivenheter. Med varme og engasjement ga hun min ferie flere opplevelser enn forventet.
– Hun er utrolig dyktig og kunnskapsrik.
– Vi hadde en fantastisk reiseleder, kunne ikke vært bedre. Stort engasjement, store kunnskaper om øya generelt, historie, det området vi befant oss i til enhver tid. Hun så alle , var hjelpsom, vennlig, godt humør,men samtidig myndig. Hun er en stor ressurs!

Prisen inkluderer:
Fly t/r Oslo-Madeira med alle skatter og avgifter
7 netter med frokost i Junior Suite enkeltrom med balkong, Hotel Girassol ****
2 middager med noe drikke
5 dager med vandringer, med lokal vandreguide
Vinsmaking og snacks på lokal vingård
Transport, inngang og utflukter som spesifisert i program
Skandinavisk guide som reiseleder fra ankomst Madeira

Ikke inkludert:
Reise- og avbestillingsforsikring
Tips og øvrige måltider
Tilslutning fra andre byer

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

Dag 1     Ankomst (M)
Vi ankommer Madeira tidlig ettermiddag og blir møtt av vår guide og reiseleder. Bussen tar oss til vårt hotell (ca. 25 min.) for innsjekk før vi møtes igjen til middag på kvelden.

Dag 2     1.vandring: Levada Vale Paraiso og den botaniske hagen (F) / Ca. 09:00-13:00
Vår første vandring, som en introduksjon av levadaene, blir langs Levada do Paraiso til Moises Bar. Etter fotturen besøker vi den flotte botaniske hagen før vi returnerer til hotellet.

Nivå 1 – lett / ca. 1,5 times vandring / Avstand ca. 4 km. / Høydemeter min/max: 750 – 800 m.

Dag 3     2.vandring: Marocos Valley (F) / Ca. 09:00-13:00
Dagens vandring vil foregå i dalen Machico, på levadaen Vermelha, også kjent som Levada das Mimosas. Vi følger en sti omgitt av mimosa-trær. Dalen byr på vakkert landskap og vi får innsikt i hvor hardt det er å jobbe på de små landbruks-terrassene. Vandringen starter ved Canical-tunellen og avslutter med en bratt nedoverbakke (ca 10 min.) før vi når bussen vår.

Nivå 2 – flatt terreng med bratt avslutning / ca. 2,5 timers vandring / Avstand ca. 4 km. / Høydemeter min/max: 220 – 250 m.

Dag 4     3.vandring: Boa Morte – Quinta Grande & Sky walk på Cabo Girão (F) / Ca. 08:00-13:30
Dagens vandring starter tidlig og foregår på den lengste vanningskanalen på øya; Levada do Norte. På denne stien får vi vakre utsikter over sørvest-kysten. Løypen er veldig behagelig og kan gåes året rundt ettersom den ligger på den sørlige delen av øya, hvor klimaet er mildere. Et kort stop på klippen Cliff Cabo Girão (inngang ikke inkl.), før vi fortsetter ned til landsbyen Câmara de Lobos for en lett snacks.

Nivå 2 – moderat / ca. 2-3 timers vandring / Avstand ca. 4 km. / Høydemeter min/max: 520 – 870 m.

Dag 5     Fridag (F)
Dagen er fri til å utforske øya på egenhånd. Besøk gjerne markedet «Mercado dos Lavradores», gamlebyen, katedralen eller bare nyt livet på en fortauskafe.

Dag 6     4.vandring: Ponta S. Lourenco – Cais do Sardinha (F) / Ca. 09:00 – 13:00
Som en del av Madeiras naturreservat ligger denne løypa helt på østspissen av øya, i Canical. Underveis nyter vi flott havutsikt mot den nordlige og sørlige delen av øya.

Nivå 2 – moderat / ca. 2-3 timers vandring / Avstand ca. 8 km. / Høydemeter min/max: 5 – 110 m.

Dag 7     5.vandring: Levadavandring ved Lamaceiros (F, M) / Ca. 09:00 – 16:00
Dette er en flott levada som starter i Lamaceiros, nær Porto Moniz. På denne turen har vi flotte utsikter over dalen Riberia da Janela. Flotte omgivelser, den frodige vegetasjonen og det unike landskapet byr på flotte fotoøyeblikk. Vi går til første tunell så tilbake samme vei.

Etter turen kjører vi til Seixal hvor vi besøker en familiedrevet vingård, og det blir både vinsmaking og lokale spesialiteter. Middag på kvelden.

Nivå 1 – lett / ca. 2,5 timers vandring / Avstand ca. 4 km. 

Dag 8      Hjemreise (F)
Etter frokost henter bussen oss for transport til flyplassen for hjemreise til Norge.

F=frokost      M=middag

Hotel Girassol ****
Estrada Monumental, 256, Sao Martinho
9004-539 Funchal

Hotel Girassol ligger i en tropisk palmehage med 2 svømmebasseng og utsikt over Atlanterhavet. Hotellet tilbyr treningsrom og moderne, romslige rom med egen balkong.

Hotellet er innredet i varme farger og har gulv til tak-vinduer som vender ut mot balkongen. Suitene har et eget lite oppholdsrom, soverom med to enkle senger, balkong, bad med hårføner, takvifte, telefon, safe og flatskjerm-TV med kabelkanaler. Hotellet renoverte alle fellesområdene mot slutten av 2016.

Den romslige restauranten vender mot hagen og tilbyr et utvalg av sjømat, salater og pastaer. Restauranten har også en terrasse. Gjester kan nyte en kveldsdrink i den maritime baren.

Bassengområdet har solterrasse samt en delvis overbygd terrasse. Innendørs kan gjestene spille litt dart, biljard og bordtennis i spillrommet.

Girassol ligger 2 km. fra Funchal sentrum, som ligger en 30-minutters spasertur unna.

     

Trenger du hjelp?
Kontakt Aller travel på telefon eller e-post.

23 89 64 70
Del innlegg