El-sykkeltur Dresden til Praha i mai 2021

El-sykkeltur Dresden til Praha i mai 2021

Bli med oss på en kulturell reise og en fantastisk sykkeltur fra kulturskattenes by Dresden til den gylne byen Praha! Flesteparten av måltidene er inkludert på denne turen.

PS! Du kan bestille denne og alle andre utenlandsturer fra Aller Travel helt uten forpliktelser. Les mer her!

Gled deg til:
√ Sykkelturer med elsykkel på enkle strekninger
√ Guidet besøk på Koenigstein Slott
√ Vinsmaking i Melnik
√ Byvandring i Praha, Litomerice og Dresden

Vi skal på denne turen få nok tid til å oppleve byene Dresden og Praha samt ha en aktiv og opplevelsesrik sykkeltur på el-sykkel. Vi starter langs Tysklands nest lengste elv Elbe før vi ender opp langs elven Vltava i Tsjekkia. Sykkelveien har i de senere årene blitt oppgradert og utbygget slik at man sjelden må sykle i trafikken.

I løpet av våre 5 sykkeldager skal vi sammen med vår reiseleder og en lokal sykkelguide passere koselige elvebyer, se fantastiske fjellformasjoner i det Sachsiske Schweitz, besøke Koenigstein slott, ha byvandring i Litomerice og vinsmaking i Melnik. Turen ender i Praha.
Sykkelturene er enkle, går for det meste i flatt terreng og ligger på mellom 20-50 km. Da vi også skal bruke el-sykkel vil denne turen passe de fleste som er vant til å sykle. Vi bor på gode 3-4 stjerners hotell underveis og hver kveld samles vi til felles middager enten på hotellet eller på lokale restauranter.

Vi har med oss reiseleder fra Norge som vil ta godt vare på hver enkelt i gruppen.
Bli med på et opplevelsesrikt og aktivt eventyr!

Prisen inkluderer:

 • Fly t/r Oslo – Praha med alle skatter og avgifter
 • Overnatting i dobbeltrom 7 netter med frokost
 • 7 middager
 • 5 matpakkelunsjer
 • El – sykkel
 • Guidet besøk på Koenigstein Slott
 • Guidet byvandring i Praha, Litomerice og Dresden
 • Vinsmaking i Melnik
 • All transport i programmet
 • Bagasjetransport mellom hotellene
 • Lokal engelsktalende sykkelguide for sykkelturene
 • Skandinavisktalende reiseleder

Ikke inkludert:

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Øvrige måltider, drikke og tips
 • Hjelm (må ta med hjemmefra)
 • Tilslutninger fra andre byer i Norge
  • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vær og vind bestemmer ofte hvilke løyper som egner seg å sykle, og således vil reiseleder/ sykkelguide se an hver dag og tilrettelegge sykkelturene deretter.

   F = Frokost / ML = Matpakkelunsj / M = Middag

  • DAG 1 ANKOMST OG BYVANDRING DRESDEN (M)

   Ankomst Praha flyplass. Transport fra flyplassen til Dresden (ca. 2 timer). På ettermiddagen går vi på en liten byvandring for å se de viktigste severdighetene. Vandringen ender på en hyggelig lokal restaurant for en felles velkomstmiddag om kvelden.

   ANKOMST OG BYVANDRING DRESDEN (M)
  • DAG 2 SYKKELTUR FRA DRESDEN TIL PIRNA (F, ML, M)

   Etter frokost får vi utlevert våre behagelige el-sykler. Sammen med vår sykkelguide starter vi på vår sykkeltur ut av Dresden langs elven Elbe. På vår vei passer vi det barokke slottet Pillnitz med sin berømte hage. Vi vil få mulighet til å ta en pause her og en liten tur rundt i hagen før vi fortsetter til vårt endelige mål Dresden. Dagens sykkeltur er den korteste turen vi har og er på ca. 22 km. Vi vil sykle i behagelig tempo og ta pauser underveis så vi kan nyte omgivelsene samt stoppe for å spise matpakken vår. Ved ankomst i den pittoreske byen Pirna sjekker vi inn på hotellet og har fritid fram til en felles middag på en lokal restaurant om kvelden. Reiseleder vi være tilgjengelig og vil ta initiativ til hyggelige sammenkomster også der det ikke er program.

   SYKKELTUR FRA DRESDEN TIL PIRNA (F, ML, M)
  • DAG 3 SYKKELTUR TIL DECIN (F, ML, M)

   I dag fortsetter vi videre langs elven Elbe og krysser også grensen til Tsjekkia. På vår vei vil vi få se de bisarre fjellformasjonene som løfter seg opp på hver side av elven. Vi vil også passere festningen Koenigstein. Her vil vi få en guidet omvisning. Etter omvisningen fortsetter vi turen retning Decin. Dagens sykkeltur er på ca. 45 km. Vi vil sykle i behagelig tempo og ta pauser underveis så vi kan nyte omgivelsene samt stoppe å spise vår matpakkelunsj. Ved ankomst sjekker vi inn på hotellet og har fritid før vi møtes for en felles middag på hotellet om kvelden. Reiseleder vi være tilgjengelig og vil ta initiativ til hyggelige sammenkomster også der det ikke er program.

   SYKKELTUR TIL DECIN (F, ML, M)
  • DAG 4 SYKKELTUR TIL LOVOSICE (F, ML, M)

   På vår tredje sykkeldag fortsetter turen langs Elbe retning Lovosice. Vi passerer Ústí nad Labem og ruinene fra slottet Strekov samt det barokke slottet der Fredric Chopin dro for å få inspirasjon. Vi gjør et stopp for en hyggelig liten byvandring i gamlebyen i Litomerice – som er berømt for sine kalkede hus før vi fortsetter til vårt mål Lovosice. Dagens sykkeltur er på ca. 45 km. Vi vil sykle i behagelig tempo og ta pauser underveis så vi kan nyte omgivelsene samt stoppe for å spise vår matpakkelunsj. Vi sjekker vi inn på hotell og spiser en felles middag på hotellet. Reiseleder vi være tilgjengelig og vil ta initiativ til hyggelige sammenkomster også der det ikke er program.

   SYKKELTUR TIL LOVOSICE (F, ML, M)
  • DAG 5 SYKKELTUR TIL MELNIK (F, ML, M)

   Etter frokost starter vi på vår fjerde sykkeltur. I dag sykler vi langs Elbe mot det bohemske vinområdet Melnik. Melnik ligger nord for Praha ved sammenløpet av elvene Vltava og Elbe. Sykkelturen i dag er på ca. 45 km. Vi vil sykle i behagelig tempo og ta pauser underveis så vi kan nyte omgivelsene samt stoppe for å spise vår matpakkelunsj. Vi sjekker inn på vårt hotell i Melnik og får litt tid til å slappe av og friske oss opp etter sykkelturen. Vi avslutter dagen med litt vinsmaking og en middag på en lokal restaurant.

  • DAG 6 SYKKELTUR TIL PRAHA (F, ML, M)

   Etter frokost starter vi på vår siste sykkeltur. I dag sykler vi langs elven Vltava retning den tsjekkiske hovedstaden Praha. Sykkelturen i dag er på ca. 55 km. Vi vil sykle i behagelig tempo og ta pauser underveis så vi kan nyte omgivelsene samt stoppe for å spise vår matpakkelunsj. Vi avleverer våre sykler i Holesovice i utkanten av Praha og blir så kjørt med buss det siste stykke til vårt hotell. Innsjekk hotell. Vi møtes igjen og går samlet til en lokal restaurant for en felles middag om kvelden.

  • DAG 7 BYVANDRING PRAHA (F, M)

   Etter frokost skal vi sammen en lokal guide oppleve høydepunktene i Praha. Vi skal blant annet vandre i de koselige gatene i gamlebyen, se den berømte astronomiske klokken på Rådhustårnet på Gamlebytorget samt gå over Karlsbroen. Vår byvandring avsluttes i gamlebyen rundt lunsjtider og vi vil da ha litt egentid. Transport tilbake til hotellet etter byvandringen vil være på egenhånd. Reiseleder vi være tilgjengelig og vil ta initiativ til hyggelige sammenkomster også der det ikke er program. Om kvelden møtes vi og går samlet til en lokal restaurant der vi skal spise en felles avskjedsmiddag.

   BYVANDRING PRAHA (F, M)
  • DAG 8 AVREISE (F)

   Avreise fra hotellet til flyplassen for videre hjemreise til Norge.

  •  Dag 1 – Park Inn By Radisson Dresden 3*+, Dresden

   Dette 3 stjerners superior hotellet ligger i bydelen Neustadt kun 5 minutters gange fra elven Elbe. Hotellet har en døgnåpen resepsjon, bar og gratis wifi.
   Rommene har klimaanlegg, eget bad/toalett, hårføner, TV, telefon og gratis wifi.

  • Dag 2 – Hotel Am Malerweg 3*, Pirna

   Dette 3 stjerners hotellet ligger sentralt i den maleriske byen Pirna. Det har døgnåpen resepsjon, restaurant og gratis wifi. Rommene har eget bad/toalett, hårføner, TV, telefon, minibar og gratis wifi.

  • Dag 3 – Hotel Ceska Koruna 3*, Decin

   I sentrum av Decin ligger dette 3 stjerners hotellet. Det har døgnåpen resepsjon, en restaurant med en terrasse og gratis wifi.
   Rommene har eget bad/toalett , hårføner, safe, minibar, TV, telefon og gratis wifi.

  • Dag 4 – Hotel Lev Lovosice 4*, Lovosice

   Dette 4 stjerners hotellet ligger i Livosice ikke langt fra sykkelveien. Hotellet har døgnåpen resepsjon, 2 restauranter, bar og et fint SPA-område med basseng og sauna.
   Rommene har eget bad/toalett, hårføner, TV, minibar, safe, telefon og gratis wifi.

  • Dag 5 – Hotel Olympionik 3*, Melnik

   Hotel Olympionik er et 3 stjerners hotellet som ligger 1 km fra det historiske sentrumet av Mělník. Hotellet har en Spa og velværeavdeling, bar, restaurant og døgnåpen resepsjon.
   Rommene har eget bad/toalett med dusj eller badekar, safe, skrivebord, TV, telefon og gratis wifi.

  • Dag 6 & 7 – Motel One Prague 3*, Dag Praha 

   Dette 3 stjerners hotellet ligger en 5-minutters spasertur fra Náměstí Republiky-plassen og 1 km fra gamlebytorget. Du spaserer til Karlsbroen på ca. 20 minutter. Hotellet har døgnåpen resepsjon og bar.
   Rommene har klimaanlegg, skrivebord, eget bad/toalett med dusj eller badekar, hårføner, TV og gratis wifi.

 • May-Liss Kristiansen

  May-Liss Kristiansen

  May-Liss Kristiansen har jobbet i reiselivsbransjen i 27 år, og hatt rollen som reiseleder, produsent for turer og salgskonsulent – i tillegg har hun drevet Reine Rorbuer, et rorbuanlegg i Lofoten. Hun er meget bereist og trives godt med å være på reisefot. May-Liss liker å oppleve nye destinasjoner så vel som å reise tilbake til steder hun har besøkt tidligere. Middelhavslandene, USA, Karibia og Lofoten er blant favorittdestinasjonene. «Det sosiale samholdet når man reiser som gruppe, opplevelsene man deler og det å være med å gjøre reisen trygg og hyggelig for andre er det som trigger og motiverer meg. Jeg er veldig glad i mennesker, og synes noe av det beste med å være reiseleder er alle menneskemøtene. Gode samtaler, å utveksle erfaringer og opplevelser er alltid både lærerikt og hyggelig.»

 • For å delta på våre leserreiser må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Du må også kunne gå over lengre distanser i et normalt tempo.

  Dette gjelder alle turene våre, og ikke bare vandreturene. Selv om hoveddelen av turen går med buss, tog eller båt vil det ofte bli gåturer til og fra severdigheter.

Tillegg for enkeltrom kr 2.750,-

Registrering av høyde
For å kunne bestille riktig størrelse på sykkel trenger vi opplysning om høyde på alle de reisende.

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.
(PS! Flytider er ikke spesifisert. Ta kontakt med Aller Travel for mer informasjon)

 • Avgang fra Oslo. Varighet ca. 2 timer. Flyselskap Norwegian. Du kan sjekke inn 20 kg bagasje.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.

Trenger du hjelp?
Kontakt Aller travel på telefon eller e-post.

23 89 64 70
Del innlegg