Aktiv høsttur til Sorrento

Aktiv høsttur til Sorrento

Vi skal vandre på den vakre Sorrento-halvøya og ta båttur i Napolibukta for å besøke øya Capri. Vi skal oppleve Pompeii og Vesuv og kose oss med god mat der selve pizzaen ble til.

Høydepunkter:
√ 4 flotte vandringsdager
√ Båttur til øya Capri
√ Heldagsutflukt til Pompeii

Få områder i Europa har så flott natur som Sorrento-halvøya. Olivenlunder, vinstokker og velduftende krydderurter blir våre faste følgesvenner under våre vandringer, for ikke å glemme den fantastiske utsikten. Vår reise blir dog ikke bare vandring og natur, vi har også gitt plass til litt kultur på våre to flotte heldagsutflukter til Capri og Pompei-Vesuv.

Til Capri tar vi båt og på selve øya forflytter vi oss rundt med minibuss, slik at vi får sett både Anacapri og det moderne Capri hvor filmstjerner og andre kjente møtes på sommeren. Pompei er et av verdens mest interessante utgravningsområder og vår lokale guide vil innvie oss i historien før det store utbruddet i 79 e.kr. Etterpå hilser vi på ”forbryteren” selv, idet vi kommer helt opp til Vesuv. Her vil det sammen med en guide bli mulighet for å vandre helt opp til selve krateret. Deretter skal vi kose oss med deilig italiensk mat. Hotellets kokk inviterer oss til å se en demonstrasjon i å lage hjemmelaget gnocchi, den italienske måten å servere poteter på.

Vandringene er tilrettelagt slik at alle som er vant til å gå turer i terreng kan være med. For å få den beste utsikten skal vi opp på noen høyder, og på enkelte partier er det bratt og høyt. Stiene er dog sikret og trygge, og for de fleste turene vil terrenget være flatt. Under alle våre vandringer har vi i tillegg til vår skandinavisktalende reiseleder også selskap av en lokal autorisert naturguide. Han/hun vil berike oss ytterligere med informasjon om området og dets natur og flora.

Denne vandreturen ligger på nivå 3. For mer informasjon om vår nivå inndeling klikk her.

Vi bor sentralt i Sorrento og tar våre daglige utflukter herfra.

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

Dag 1    Ankomst (-)
Vi ankommer Roma flyplass på formiddagen (vår) / kvelden (høst). Her møtes vi av reiseleder og bussen tar oss til vårt hotell i Sorrento (ca 3,5 timer). På veien stopper vi slik at de som ønsker kan kjøpe seg en lett matbit.

Dag 2    Dagens vandring; ca. 3 timer / 6 km. i lett terreng (F/ L/ M)
Vi starter litt lett i området rundt Sant’Agatha og Massa Lubrense. Vi er midt på Sorrento-halvøya og vi får under dagen flott utsikt over både Salerno-bukten i syd og Napoli-bukten i nord, men ikke minst imponerende utsikt til Capri fra byen Termini. Vi er fremme i Termini i god tid før lunsj. Herfra kan de som ønsker ta en noe mer krevende stigning opp til et utsiktspunkt over Capri og Salerno-bukten, eller man kan bli i Termini for en velfortjent formiddagskaffe. Også herfra nyter vi utsikt over Capri. I utkanten av Termini spiser vi lunsj, som er et potpourri av lokale delikatesser. Etter lunsj går vi de siste 2 km. til Massa Lubrense, hvor bussen venter oss. Middag på hotellet.

Dag 3    Dagens vandring; ca. 3 timer / 7 km. i litt mer krevende terreng enn første dag (F/ ML/ M)
Dagens vandring starter igjen i Sant’Agatha, men herfra går vi stien Sentiero delle Sirenuse med fantastisk utsikt over Sirenuse-øyene. Lunsjpakken nyter vi med havutsikt. Det er en ganske krevende stigning under dagen, men den er ikke lang og vi tar den i et behagelig tempo. Turen går gjennom en vakker og spesiell pinje skog. Middag på hotellet.

Dag 4    Heldags utflukt til Capri (F/ M)
Båttur i Napolibukta og tur til øya Capri. På selve øya forflytter vi oss rundt med minibuss, slik at vi får sett både Anacapri og det moderne Capri. Middag på hotellet.

Dag 5    Dagens vandring; ca. 3,5 timer / 6 km. (F/ ML/ M)
Dagens vandring starter oppe i fjellene, ved Pianillo. Herfra går vi den fine veien Sentiero degli Dei, «Gudenes Sti». Vi har flott utsikt over havet hele veien og stien byr ikke på særlige nivåforskjeller. Fremme i Nocelle blir det mulighet for å gå de ca. 1 200 trappetrinnene ned til Positano, en av områdets vakreste kystbyer. De som ikke vil gå kan ta bussen. Lunsjpakken spiser vi i Positano. Middag på hotellet.

Dag 6    Heldags utflukt til Pompeii og Vesuv (F/ M)
Dagens utflukt går til et av verdens mest fantastiske arkeologiske områder, Pompeii. Etter lunsj begir vi oss opp til selve Vesuv, hvor det vil bli mulighet for å gå helt til kraterets kant. Middag på hotellet.

Dag 7    Dagens vandring; ca. 3,5 timer / 7 km. (F/ ML/ M)
Vår siste vandringsdag starter med en flott bussreise langs den dramatiske Amalfi-kysten. Vi fortsetter opp til vakre Ravello hvor dagens vandring starter. Matpakkelunsj på veien. Dette innebærer at vi stort sett vandrer i nedoverbakke og gjennom vakre skogområder, best kjent for deres gamle og nå nedlagte møller. Vandringen slutter i vidunderlige Amalfi, en gang en viktig sjøfartsby, i dag en hyggelig kystby med en imponerende domkirke. Avslutningsvis litt tid å utforske Amalfi før vi ut på ettermiddagen møter bussen og returnerer til Sorrento. Middag på hotellet.

Dag 8    Avreise (F) 
Etter frokost henter bussen oss for transport tilbake til Roma og videre hjemreise til Norge.

F=Frokost   L=Lunsj   ML=Matpakke-lunsj   M=Middag

Prisen inkluderer:
Fly t/r Oslo Gardermoen – Roma
med skatter og avgifter
7 netter på Hotel Club Sorrento
med frokost
6 middager (3-retters enkel lokal
mat på hotellet)
3 matpakkelunsjer (til vandringene)
1 lunsj med vin & vann (dag 2)
Transport og utflukter ifølge program
Entré til Pompeii og Vesuv
Autorisert engelsktalende vandreguide under vandringene
Skandinavisk reiseleder fra ankomst

Ikke inkludert:
Avbestillings- og reiseforsikring
Tips, øvrige måltider og drikke

Hotel Club Sorrento **** (Italiensk standard)
Via Cappuccini, 14, 80065 Sant`Agnello

Et godt turistklassehotell med rolig beliggenhet kun 1 km fra hjertet av Sorrento. Rundt hjørnet ligger restauranter og små butikker og det er en ca. 10 minutters spasertur til Marinella-stranden. Togstasjonen ligger kun 200 unna og tar en til sentrum av Sorrento på 2 min.

Hotellet er nylig renovert og har utendørs svømmebasseng, TV-stue, restaurant, bar og en romslig terrasse. Det er wifi i fellesområdene. Rommene har hårtørrer, bad med dusj, safe, aircondition, TV og telefon.

   

Tillegg for enkeltrom kr 1.900,-

Flytider med Norwegian

Oslo Gardermoen – Roma Fiumicino     18:00-21:10
Roma Fiumicino – Oslo Gardermoen     13:50-17:00

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med det. Ta kontakt med oss for priser og muligheter.

Trenger du hjelp?
Kontakt Aller travel på telefon eller e-post.

Del innlegg