Aktiv vårtur til Sorrento

Aktiv vårtur til Sorrento

Få områder i Europa har så flott natur som Sorrento-halvøya. Olivenlunder, vinstokker og velduftende krydderurter blir våre faste følgesvenner under våre vandringer, for ikke å glemme den fantastiske utsikten over både Sorrento, Amalfikysten og Positano, men også helt til Capri, Napoli og Vesuv.

Høydepunkter:
√ 4 flotte vandringsdager
√ Båttur til øya Capri
√ Heldagsutflukt til Pompeii og Vesuv
√ Amalfikysten

Vi skal vandre på vakre Sorrento-halvøya og ta båttur i Napolibukta for å besøke øya Capri. Vi skal oppleve Pompeii og Vesuv og kose oss med god mat der selve pizzaen ble til.

Vi skal også kose oss med deilig italiensk mat. Hotellets kokk inviterer oss til å se en demonstrasjon i å lage hjemmelaget gnocchi, den italienske måten å servere poteter på.

Vandringene er tilrettelagt slik at alle som er vant til å gå turer kan være med. For å få den beste utsikten skal vi opp på noen høyder, så det vil bli noen opp- og nedstigninger, men på de fleste turene vil terrenget være overkommelig kupert. Under alle våre vandringer har vi i tillegg til vår skandinavisktalende reiseleder også selskap av en lokal autorisert naturguide. Han/hun vil berike oss ytterligere med informasjon om området og dets natur og flora.

Denne turen ligger på nivå 3 på vår skala. Les mer om våre nivåer her.

Prisen inkluderer:
Fly t/r Oslo Gardermoen – Roma med skatter og avgifter
7 netter på Hotel Cesare Augusto **** med frokost (Italiensk standard)
1 lunsj med vin & vann
6 x 3-retters middager på hotellet
Transport og utflukter ifølge program
Entré til Pompeii og Vesuv
Autorisert engelsktalende vandreguide under vandringene
Skandinavisk reiseleder fra ankomst

Ikke inkludert:
Avbestillings- og reiseforsikring
Tips, øvrige måltider og drikke
Tilslutninger

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vær og vind bestemmer ofte hvilke løyper som egner seg å gå, og således vil reiseleder/ turguide se an hver dag og tilrettelegge vandringene deretter.

  F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag

 • DAG 1Ankomst (-)

  Avreise fra Gardermoen og ankomst Roma flyplass. Her møtes vi av reiseleder og kjører så med buss til vårt hotell i Sorrento (ca. 4 timer). Underveis stopper vi slik at de som ønsker kan kjøpe seg en liten matbit. Innsjekk hotell.

 • DAG 2Vandring Sant ’Agatha og Massa Lubrense (F, L, M)

  Vandringen denne dagen er i området rundt Sant ’Agatha og Massa Lubrense. Vi er midt på Sorrento-halvøya og får under dagen flott utsikt over både Salerno-bukten i syd og Napoli-bukten i nord, men ikke minst imponerende utsikt til Capri fra byen Termini.

  Vi er fremme i Termini i god tid før lunsj. Herfra kan de som ønsker ta en noe mer krevende stigning opp til et utsiktspunkt over Capri og Salerno-bukten, eller man kan bli i Termini for en velfortjent formiddagskaffe. Også herfra nyter vi utsikt over Capri. I utkanten av Termini spiser vi lunsj, som er et potpourri av lokale delikatesser. Etter lunsj går vi de siste 2 km. til Massa Lubrense, hvor bussen venter oss. Retur til hotellet og litt egentid før vi møtes for en liten byvandring for å bli bedre kjent med Sorrento. Sorrento er et av Europas mest populære feriesteder, både for sin sentrale beliggenhet men også for de flotte utsiktene og den hyggelige historiske bykjernen. Middag på hotellet.

  Vandring: ca. 3 timer / 6 km. i lett terreng

  Vandring Sant ’Agatha og Massa Lubrense (F, L, M)
 • DAG 3Vandring Sentiero delle Sirenuse (F, M)

  Dagens vandring starter igjen i Sant’Agatha, men herfra går vi stien Sentiero delle Sirenuse med fantastisk utsikt over Sirenuse-øyene. Det er en ganske krevende stigning under dagen, men den er ikke lang og vi tar den i et behagelig tempo. Turen går gjennom en vakker og spesiell pinjeskog. Middag på hotellet.

  Vandring: ca. 3 timer / 7 km. litt mer krevende terreng

 • DAG 4Heldagsutflukt Capri (F, M)

  Båttur i Napolibukta og tur til øya Capri. På selve øya forflytter vi oss rundt med minibuss, slik at vi får sett både Anacapri og det moderne Capri. Middag på hotellet.

  Heldagsutflukt Capri (F, M)
 • DAG 5Vandring Sentiero degli Dei (F, M)

  Dagens vandring starter oppe i fjellene, ved Pianillo. Herfra går vi den fine veien Sentiero degli Dei, «Gudenes Sti». Vi har flott utsikt over havet hele veien og stien byr ikke på særlige nivåforskjeller. Fremme i Nocelle blir det mulighet for å gå de ca. 1 200 trappetrinnene ned til Positano, en av områdets vakreste kystbyer. De som ikke vil gå kan ta bussen. Middag på hotellet.

  Vandring: ca. 3,5 timer / 6 km.

  Vandring Sentiero degli Dei (F, M)
 • DAG 6Heldagsutflukt Pompeii og Vesuv (F, M)

  Dagens utflukt går til et av verdens mest fantastiske arkeologiske områder, Pompeii, og vår lokale guide vil innvie oss i historien før det store utbruddet i 79 e.kr. Etter lunsj begir vi oss opp til selve Vesuv, hvor det vil bli mulighet for å gå helt til kraterets kant. Middag på hotellet.

  Heldagsutflukt Pompeii og Vesuv (F, M)
 • DAG 7Vandring Ravello (F, M)

  Vår siste vandringsdag starter med en flott bussreise langs den dramatiske Amalfi-kysten. Vi fortsetter opp til vakre Ravello hvor dagens vandring starter. Dette innebærer at vi stort sett vandrer i nedoverbakke og gjennom vakre skogområder, best kjent for deres gamle og nå nedlagte møller.

  Vandringen slutter i vidunderlige Amalfi, en gang en viktig sjøfartsby – i dag en hyggelig kystby med en imponerende domkirke. Avslutningsvis litt tid til å utforske Amalfi før vi ut på ettermiddagen møter bussen og returnerer til Sorrento. Middag på hotellet.

  Vandring: ca. 3,5 timer / 7 km

  Vandring Ravello (F, M)
 • DAG 8Avreise (F)

  Frokost på hotellet. Vi sjekker ut og bussen tar oss til flyplassen i Roma for retur til Norge.

HOTEL CESARE AUGUSTO **** (Italiensk standard) 
Via degli Aranci 108,
80067 Sorrento,
Italy

Et godt turistklassehotell som ligger sentralt i Sorrento like ved Piazza Tasso med kun 10 minutters gange fra stranden. Du finner mange restauranter og små butikker i nærområdet.
Hotellet har utendørs svømmebasseng (åpent bare i sommer-sesongen), restaurant, bar, TV-krok og en fin uteplass med lounge og bar.
Rommene har alle balkong, minibar, hårtørrer, bad med dusj eller badekar, safe, aircondition, TV og telefon.

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Kr 2.650,- (begrenset antall)

Om flyreisen

Har du behov for tilslutning fra andre byer er vi selvfølgelig behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for priser og muligheter. I noen tilfeller må overnatting på Gardermoen påregnes på ut- og/eller hjemreise, grunnet tidlig avreise eller sen ankomst. Vi gjør oppmerksom på at alle tider er lokale tider.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.

Turen til Roma flyplass

Varighet ca. 3 timer
Flyselskap Norwegian

Du kan sjekke inn 20 kg bagasje.

Turen hjem fra Roma flyplass

Varighet ca. 3 timer
Flyselskap Norwegian

Du kan sjekke inn 20 kg bagasje.

Trenger du hjelp?
Kontakt Aller travel på telefon eller e-post.

23 89 64 70
Del innlegg