Bad Gastein – Vandring i Alpene

Bad Gastein – Vandring i Alpene

Sommeren i Alpene gir deg de mest storslagne utsikter, fantastisk mat og utrolige vandringer. Dette blir en uforglemmelig naturopplevelse! Vi befinner oss høyt i fjellene i alpenes største nasjonalpark Hohe Tauern, i en av Østerrikes med sjarmerende alpebyer Bad Gastein. Vi skal nyte fantastiske dufter fra almkrydder, den friske fjelluften og bruset fra bekkene. Nesten all mat er inkludert på denne turen!

Høydepunkter:
Mye inkludert
Fantastiske utsikter og turstier
Nærhet til Mozarts hjemby Salzburg
Behagelig klima

Bad Gastein ligger midt i nasjonalparken Hohe Tauern, og er av mange betraktet som Østerrikes vakreste naturområde. Grønne daler og høye fjellmassiver gir dramatiske skiftninger i naturen og innbyr til mange slags flotte fotturer. Gasteinerdalen utmerker seg dessuten ved at det aldri er langt til en hyggelig fjellstue for en liten rast med god mat og godt drikke. Luften er krystallklar og myggfri, noe som hever kvaliteten på vandringene ytterligere.

Takket være sine varme kilder ble Bad Gastein allerede på 1700-tallet et verdensberømt kursted, der datidens største kjendiser og kongeligheter kom på besøk for å nyte ren alpeluft, god mat, kurbad og den unike atmosfæren.

Våre alpinvandringer ligger på et middels nivå, der vi noen ganger tar oss opp på fjellet med skiheisen og noen ganger til fots. Tempoet er behagelig og vi stopper ofte for å nyte utsikten. Vi går daglig mellom 5-12 km, og stigning  mellom 200 til 800 høydemeter. Denne type vandring krever god allmennkondisjon og fjellstøvler som støtter ankelen.

Med oss fra ankomst har vi en erfaren skandinavisktalende guide og reiseleder fra STS Alpresor.

Prisen inkluderer: 
• Fly t/r Oslo Gardermoen – München med alle skatter og avgifter
• 7 netter med frokost på Ski Lodge Reineke ***+
• 6 middager på hotellet (3-retters)
• 5 vandringer inkl. lunsj, guiding og transport
• All transport som nevnt i programmet
• Skandinavisktalende guide og reiseleder fra ankomst München

Prisen inkluderer ikke: 
• Avbestillings- og reiseforsikring
• Tips, øvrige måltider og drikke
• Tilslutning fra andre byer

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vær og vind bestemmer ofte hvilke løyper som egner seg å gå, og således vil reiseleder se an hver dag og tilrettelegge vandringer og program deretter.

Dag 1 Ankomst (M)
Avreise fra Oslo Lufthavn på morgenen med direktefly til München. På flyplassen i München blir vi møtt av vår lokale reiseleder og guide. Vi reiser så med buss til Bad Gastein for innsjekk hotell. Turen hit tar ca. 3-4 timer. Felles velkomstmiddag på hotellet på kvelden.

Dag 2 Dalvandring (F, L, M)
På morgenen nyter vi en god frokostbuffe før vi møtes for et velkomstmøte og en gjennomgang av dagens program. I dag skal vi vandre i Gasteindalen i litt kupert terreng for å venne kroppen til høyden. Utsikten mot Tischlerisbreen er fantastisk herfra. Vi spiser lunsj på Cafe Gamskar. Dagens vandring er på ca. 6 timer (inkl. lunsj). Tilbake på hotellet har vi turens første After Walk. På kvelden spiser vi middag på hotellet.

Dag 3 Vandring Dorfgastein og Fulseck (F, L, M)
Etter frokost møtes vi igjen for en gjennomgang av dagens vandring. I dag skal vi ta for oss Dorfgastein og Fulseck. Vi skal ta heisen til midtstasjonen som ligger på 1448 moh. Herfra skal vi vandre helt til toppen av Fuklseck som ligger på 2033 moh. Halvveis til toppen tar vi en pause ved vakre Spiegelsjøen. På vei ned stopper vi for lunsj på Grabneralm. Dagens vandring er på ca. 6 timer (inkl. lunsj). After Walk ved ankomst hotell. På kvelden spiser vi middag på hotellet.

Dag 4 Fridag (F)
Fridag til å nyte Bad Gastein. Lunsj og middag på egenhånd.

Dag 5 Vandring på Graukogel (F, L, M)
Etter frokost møtes vi igjen for en gjennomgang av dagens vandring. I dag skal vi vandre på Graukogel (2492 moh). På Graukogel finner vi thermalvannkildene som er veldig viktige for Bad Gastein. Vi tar heisen opp til 1950 moh. Herfra vandrer vi bort til den vakre og kalde Palfnersjøen (2074 moh). Dagens lunsj spiser vi på Graukogelhytten. Dagens vandring er på ca. 5 timer (inkl. lunsj). After Walk ved ankomst hotell. På kvelden spiser vi middag på hotellet.

Dag 6 Vandring Sportgastein og Nassfelddalen (F, L, M)
Etter frokost møtes vi igjen for en gjennomgang av dagens vandring. Vi starter dagens vandring fra Sportgastein og vandrer i Nassfelddalen. På denne turen passerer vi 3 trivelige almer. På en av disse vil vi stoppe og spise lunsj. Vandringstid i dag er på ca. 6 timer (inkl. lunsj). After Walk ved ankomst hotell. På kvelden spiser vi middag på hotellet.

Dag 7 Vandring Stubnerkogel (F, L, M)
Etter frokost møtes vi igjen for en gjennomgang av dagens vandring. Vi begynner med en heistur til midtstasjonen på Stubnerkogel. Herfra vandrer vi ivei via Stubnerkogels topp (2246 moh) til lunsjhytten. Ved klar sikt vil vi ha en fantastisk utsikt mot Grossglockner, Østerrikes høyeste bergstopp (3798 moh). På toppen av Stubnerkugel finner vi også en 140 meter lang hengebro som de som vil kan betre. Vandringstid i dag er på ca. 6 timer (inkl. lunsj). After Walk ved ankomst hotell. På kvelden spiser vi middag på hotellet.

Dag 8 Hjemreise (F)
Etter en tidlig frokost sjekker vi ut fra hotellet og reiser til avtalt tid til flyplassen for avreise til Oslo Gardermoen.

F= Frokost     L= Lunsj      M=Middag

SKI LODGE REINEKE ***+
K. H. Waggerl-Straße 11,
5640 Bad Gastein

Godt hotell som ligger midt i sentrum av Bad Gastein. Hotellet har heis og en hyggelig restaurant.

Alle rom har telefon, Wifi, safe, skrivebord, hårtørker og satellitt-TV.

På hotellets restaurant serveres frokost daglig som buffet og på kveldene vil det bli servert 3 retters middager.

   

For å delta på våre leserreiser må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Du må også kunne gå over lengre distanser i et normalt tempo.

Dette gjelder alle turene våre, og ikke bare vandreturene. Selv om hoveddelen av turen går med buss, tog eller båt vil det ofte bli gåturer til og fra severdigheter.

Våre alpinvandringer ligger på et middels nivå, der vi noen ganger tar oss opp på fjellet med skiheisen og noen ganger til fots. Tempoet er behagelig og vi stopper ofte for å nyte utsikten. Vi går daglig mellom 5-12 km, og stigning  mellom 200 til 800 høydemeter. Denne type vandring krever god allmennkondisjon og fjellstøvler som støtter ankelen. 

Disse turene ligger mellom nivå 3-4 på vår skala. Les mer om våre nivåer her.

Tillegg for enkeltrom 7 netter kr. 1 250,- (begrenset antall)

Flytider med Norwegian 29.mai – 05.jun, 05.-12.jun, 14.-21.aug & 21.-28.aug 2019:

Oslo Gardermoen – München     10:40 – 12:55
München – Oslo Gardermoen      13:25 – 15:40

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med det. Ta kontakt med oss for priser og muligheter.

Trenger du hjelp?
Kontakt Aller travel på telefon eller e-post.

23 89 64 70
Del innlegg