Cinque Terre – vandretur i høstsol 2!

Denne turen har også en avgang 4. september 2017.

Bli med langs klippene ved Middelhavet, forbi maleriske landsbyer, gjennom olivenlunder og vinranker. Liguria byr uten tvil på en av Europas vakreste kyststrekninger, ikke minst i den del av regionen som ligger øst for hovedstaden Genova.

Vår skandinavisktalende Italia-spesialist vil ta deg med på vandringer langs den flotte kysten hvor vi vil komme tett på naturen – blant oliven, vin og viltvoksende basilikum. Vi opplever koselige båtturer og gode matopplevelser, hvor det meste står i havets tegn. Liguria er kjent for sin ferske fisk og herlige skalldyr, friske og lette hvitviner, elegant olivenolje og selvfølgelig basilikum, en viktig ingrediens i pesto.

På vårt ærverdige hotell midt i H.C. Andersens yndlingsby Sestri Levante, nyter vi områdets lette og velsmakende retter i hotellets restaurant. Vi har valgt å bo i Sestri Levante fordi byen ligger meget sentralt for våre utflukter og ikke minst på grunn av dens sjarm.

Vandringene ligger på et middels nivå, der man bør være vant til å gå i terreng, uten å være topptrent. Turene går med en naturguide først og reiseleder sist, som passer på at alle kommer vel frem og at tempoet er behagelig. Det er en del trapper og bratte bakker, men det er stort fokus på å nyte naturen på veien. Vandringene vil ha en varighet på 2 – 3,5 timer.

Program:

Dag 1 ANKOMST (M) 
Ankomst til Milano flyplass midt på dagen. Her venter vår buss og reiseleder. Under transporten til Sestri (ca. 3 timer) vil reiseleder fortelle om dagene som venter oss. Vel fremme sjekker vi inn og hviler litt før vi tar en liten gå tur rundt i Sestri for å lære byen å kjenne. På kvelden nyter vi en god 3 retters meny i hotellets elegante restaurant.

Dag 2  MONTEROSSO-VERNAZZA (F,M) 
Vi drar sydover til Cinque Terre og en litt lettere dag, idet vi når den nordligste av de fem byer; Monterosso. Herfra går vi med utrolig utsikt til nabobyen Vernazza, som nok er den hyggeligste av byene. Vi er fremme ved lunsjtider og får litt tid på egenhånd. Midt på ettermiddagen tar vi toget hjem, slik at vi får tid til å utforske Sestri nærmere eller slappe av på en av byens mange hyggelige kafeer, med utsikt over Stillhetens Bukt. Middag på hotellet.

Dagens vandring varer ca 2 timer.

Dag 3  CAMOGLI-SAN ROCCO-PUNTA CHIAPPA (F, M)
Vi tar toget til den sjarmerende byen Camogli og herfra går vi til San Rocco og videre til Punta Chiappa. Her tar vi båten tilbake til Camogli hvor vi streifer rundt i den hyggelige byen før vi på ettermiddagen tar toget hjem til Sestri. Middag på hotellet.

Dagens vandring varer i ca 2 timer.

Dag 4  PESTO-KURS (F, L)
Denne dagen blir en pause fra natur og vandringer, og vi får en innføring i hvordan man lager pesto. Kokken på hotellet åpner kjøkkenet for oss og lar oss ta del i en del forberedelser og mange tips å lære. Etter innføringen blir det lunsj, der vi smaker på det vi har vært med på å lage.

Dag 5  CORNIGLIA-VERNAZZA-MANAROLA (F, M)
Dette blir vår siste dag i Cinque Terre. Vi tar toget til Corniglia. Byen er kanskje den minst kjente av de fem, men ligger til gjengjeld flott til i landskapet og med storslått utsikt over havet. Vår vandring fra Corniglia går ned mot havet og vi når Vernazza i tid for lunsj. På ettermiddagen besøker vi Manarola, byen hvor den klassiske «kjærlighetsstien» ender. Her tar vi en kaffe eller et kaldt glass hvitvin før toget bringer oss hjem til Sestri. Middag på hotellet.

Dagens vandring varer i ca 2 timer.

Dag 6  FRIDAG (F)
Dette blir turens fridag. Muligheten er mange; noen vil sikkert slappe av og nyte av hotellets fasiliteter, eller utforske Sestri og byens mange butikker, eller belønne seg selv med en lang og tradisjonell italiensk lunsj.

Dag 7  SANTA MARGHERITA-SAN FRUTUOSO-PORTOFINO (F, M)
Enda en gang når vi Santa Margherita for igjen å stige ombord på båten til San Frutuoso. Herfra går vi med flott utsikt til Italias nok mest eksklusive kystby, Portofino. Husene langs den naturlige havnen går igjen i mange av de italienske turistbrosjyrer. Vi er fremme i Portofino ved lunsjtid og vi benytter muligheten til å sitte på et av serveringsstedene i havnen og nyte den elegante avslappede atmosfæren som hersker i byen. Vår siste vandring blir tilbake til Santa Margherita, hvor vi tar toget hjem til Sestri og sammen minnes de mange flotte inntrykk under vår siste middag på hotellet.

Dagens vandring varer ca 3,5 timer.

Dag 8  HJEMREISE (F)
Avreise til Milano flyplass for videre hjemreise til Norge.

F=frokost   L=lunsj   M=middag

Del innlegg