Flotte vandringer i Champoluc i juni 2021

Flotte vandringer i Champoluc i juni 2021

Skibyen Champoluc ligger vakkert til ved foten av Europas nest høyeste fjell Monte Rosa, og går under navnet “Alpenes største hemmelighet”. Idyllisk atmosfære, god mat og eventyrlig natur kjennetegner området i Nord-Italia. De fleste måltider er inkludert.

PS! Du kan bestille denne og alle andre utenlandsturer fra Aller Travel helt uten forpliktelser. Les mer her!

Gled deg til:

 • Å bo på et sentralt og hyggelig familiedrevet hotell
 • Flotte vandringer med lokal guide i storslått natur
 • Mye god mat og drikke
 • Hyggelige nye bekjentskaper

 

Dette blir en reise med fokus på vandringer i flott natur og vakre utsikter. Underveis passerer vi hyggelige alpehytter hvor vi får servert gode lunsjer basert på lokale råvarer som ost, sopp og vilt. Aosta-dalens beliggenhet mellom Italia, Frankrike og Sveits gjør at alle tre land har hatt sin innflytelse på de lokale mattradisjonene.

Vi bor fast på vårt hyggelige fjellhotell midt i Champoluc og nyter daglig våre middager sammen på hotellet. På denne turen bør man være turvant, dvs. vant til å gå tur i fjellet og til høydeforskjeller. Her vandrer vi 3-6 timer, og turene kan være krevende da vi delvis går i terreng med mye stigning. Gode vandresko er viktig.

Denne turen ligger på nivå 4 på vår skala. Les mer om våre nivåer her.

Inkludert:

 • Fly t/r Oslo Gardermoen – Milano med alle skatter og avgifter
 • 7 overnattinger med frokost og middag på Hotel Bellevue***
 • 2 matpakkelunsjer på vandringene
 • 4 lunsjer med vin og vann på vandringene
 • All transport og utflukter som nevnt i program
 • Engelsktalende naturguide under vandringene
 • Skandinavisk reiseleder under oppholdet

Ikke inkludert:

 • Avbestillings- og reiseforsikring
 • Drikke, øvrige måltider og tips
 • Tilslutning fra andre byer
 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vær og vind bestemmer ofte hvilke løyper som egner seg å gå, og således vil reiseleder/ turguide se an hver dag og tilrettelegge vandringene deretter.

  F = Frokost / ML = Matpakkelunsj / L = Lunsj / M = Middag

 • DAG 1 ANKOMST (M)

  Ankomst Milano flyplass, hvor buss og reiseleder møter oss. På veien til Champoluc (mellom ca 2,5 – 3 timers busstur) forteller reiseleder om de kommende dagene. Vel fremme sjekker vi inn på hyggelige Hotel Bellevue, som ligger sentralt i byen og ikke langt fra taubanen som fører oss opp i terrenget. Om kvelden møtes vi for en hyggelig velkomstmiddag.

  ANKOMST (M)
 • DAG 2 – 1. VANDRING (F, L, M)

  Vår første vandringsdag blir ikke spesielt krevende. Vi tar lokalbussen til den lille landsbyen Magneaz, hvor vi starter dagens stigning. Vi vandrer langs den historiske kanalen Ru Courthod, som ble utgravd på 1400-tallet for å gi vanningsmuligheter til fjellbeitene. Vi gjør små stopp underveis hvor guiden forteller nærmere om tradisjoner, historie og ikke minst flora og fauna.

  Vi beveger oss i eventyrlig landskap og ser dyr som beiter, Monte Rosas breer og fjelltopper. Ved lunsjtider besøker vi en liten bondegård hvor familien Favre inviterer til dekket bord med egenprodusert mat som ost, skinke og desserter. Før vi fortsetter ferden får vi innblikk i matproduksjonen på gården og besøker deres lille utsalgsbod av hjemmelagde delikatesser. Så starter nedstigningen mot Lignod og lokalbussen frakter oss tilbake til Champoluc. Middag på hotellet.

  Dagens vandring ca 7,5 km, hvorav 2 km med stigning. Høydeforskjell: 350 m.

  1. VANDRING (F, L, M)
 • DAG 3 – 2. VANDRING (F, L, M)

  Etter en god natt søvn starter vi dagen på landeveien til Frachey, hvor vi tar kabelbanen opp til Charcherioz på knapt 2000 moh. Herfra går turen gjennom flere små Walser-landsbyer. Walserne var opprinnelig et germansk folk som under 400- og 500-tallet fulgte de gamle handelsveiene over Alpene før de slo seg ned i dette området. Vi knipser fotoapparatet varmt og får mange vakre feriebilder.

  Så fortsetter vi vandringen opp til Mont de Saler som ligger på 2300 moh. Herfra nyter vi panoramautsikt over fjellmassivet Monta Rosa og det majestetiske fjellet Matterhorn. Så starter nedstigningen og på veien besøker vi Vallone del Crest og landsbyen Frantze. Her besøker vi Frantze le Rascard, som er et typisk eksempel på hvordan man har restaurert de gamle fjellhyttene og gjort dem om til hyggelige små restauranter. Her får vi servert en herlig lunsj med drikke.

  Etter lunsj går vi gjennom eventyrlig skog og det siste stykket gjennom landsbyen Mascognaz og ned til Champoluc. Vi er fremme sent på ettermiddagen. Middag på hotellet.

  Dagens vandring: ca 6 km, hvorav 2 km med stigning. Høydeforskjell: 400 m.

  2. VANDRING (F, L, M)
 • DAG 4 – 3. VANDRING (F, ML, M)

  Vi nyter frokost på hotellet og starter vandringen fra St. Jacques. Vi passerer skog med vakre lerketrær og ankommer Cime Bianche-dalen som ligger ved foten av Monta Rosa breen. Her blir det mange flotte bildemuligheter. Vi fortsetter så i rolig tempo og når landsbyen Beaubois og Fiery, hvor vi finner det lille hotellet Bellavista som byr på forfriskninger og herskapelig utsikt.

  Herfra fortsetter vi gjennom en liten dal og etter dagens siste oppstigning stopper vi opp og spiser matpakken vår. Så bærer det nedover vakre enger i storslått natur. Her vil vi få mulighet til å lære mer om krydderurtene i området. Vi er tilbake i Champoluc på ettermiddagen og hviler litt på hotellet. Middag på hotellet.

  Dagens vandring: ca 6 km, hvorav 2,8 km med stigning. Høydeforskjell: 500 m.

  3. VANDRING (F, ML, M)
 • DAG 5 – 4. VANDRING (F, ML, M)

  Dette blir turens lengste vandring hvor vi kommer tettere inn på områdets dyreliv og ser dyr som beiter i vakre omgivelser. Nok en gang tar vi lokalbussen til St. Jacques og begynner vår stigning mot Lac Bleu. Underveis ser vi dyr som murmeldyr, steinbukker og fuglearter. Lunsjpausen blir ved Lac Bleu med flott utsikt til Monte Rosa-breen. Etter lunsj begynner vi vår hjemtur og vi er tilbake i Champoluc på ettermiddagen. Middag på hotellet.

  Dagens vandring: ca 10 km, hvorav 4 km med stigning. Høydeforskjell: 600 m.

 • DAG 6 – 5. VANDRING (F, L, M)

  Noen vil kanskje kjenne det i beina etter gårsdagens økt, men dette skal vi klare sammen! Dagens vandring starter med taubanen fra Champoluc og fra toppen følger vi stien med mindre stigninger inntil vi nærmer oss Rifugio Ferraro. Siste stykket opp er en god stigning, men i rolig tempo når vi hytten hvor vi får servert en god lunsj samt drikke med flott utsikt over området. Herfra går det bratt ned til St Jacques og videre hjem til Champoluc. Middag på hotellet.

  Dagens vandring: ca 12 km. Høydeforskjell: 400 m.

 • DAG 7 – 6. VANDRING (F, L, M)

  Dagens vandring blir en lett tur i terrenget rundt Champoluc. Atter ser vi den flotte utsikten og vi stopper ved en hyggelig fjellstue hvor vi skal spise en god lunsj med drikke. Vi er tilbake på ettermiddagen og da er det satt av tid til å gjøre kulinariske innkjøp for å ta med hjem. Middag på hotellet.

  6. VANDRING (F, L, M)
 • DAG 8 AVREISE (F)

  Vi spiser frokost og setter oss på bussen som fakter oss til flyplassen. Vi takker så for en innholdsrik reise med masse inntrykk, smaksopplevelser og skjønne naturomgivelser.

Hotel Bellevue Champoluc ***
Via Ramey, 16A
11020 Champoluc, Ayas AO

Hotel Bellevue Champoluc er et hyggelig, lite familiedrevet hotell i klassisk alpestil i grov stein og tre. Hotellet ligger midt i sentrum av den lille byen Champoluc og ikke langt fra taubanen som fører oss opp i terrenget. Hotellet tilbyr en badstue, et avslappende boblebad og en oppvarmet skibod.

Alle rom har tremøbler, bad/toalett, minibar, TV og gratis wifi.

Restauranten på Bellevue Hotel serverer typiske lokale retter og hjemmelagde desserter. Her tilbys også en rekke ulike italienske viner. Etter en dag på fottur kan du slappe av i biblioteket eller i den koselige peisestuen.

Lise Horslund Christensen

Lise Horslund Christensen

Lise har bodd Toscana de siste 15 årene. I løpet av disse årene har hun syklet aktivt for et italiensk sykkellag, jobbet som sykkelguide samt utdannet seg til lokalguide. De siste 10 årene har hun jobbet som lokalguide i Lucca og vært reiseleder i hovedsakelig Toscana, men også andre deler av Italia. Hun elsker å reise og interesserer seg spesielt for italiensk kunst, historie, mat og vin. Hun er også veldig glad i fysisk aktivitet som sykling, løping og vandring. Lise flyttet nylig tilbake til hjemlandet Danmark, men fortsetter å jobbe som reiseleder i sitt elskede Italia.

For å delta på våre leserreiser må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Du må også kunne gå over lengre distanser i et normalt tempo.

Dette gjelder alle turene våre, og ikke bare vandreturene. Selv om hoveddelen av turen går med buss, tog eller båt vil det ofte bli gåturer til og fra severdigheter.

Denne turen ligger på nivå 4 på vår skala. Les mer om våre nivåer her.

Tillegg for enkeltrom kr 1.990,-

 • Avgang fra Oslo. Varighet ca. 2,5 timer. Flyselskap Norwegian. Du kan sjekke inn 23 kg bagasje. Flytider kommer senere.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.

Trenger du hjelp?
Kontakt Aller travel på telefon eller e-post.

23 89 64 70
Del innlegg