Flotte vandringer på Nord-Kypros

Flotte vandringer på Nord-Kypros

Bli med oss på flotte vandringer på denne nordlige og uoppdagede delen av Kypros. En perle rett og slett!

Høydepunkter:
4 vandredager i deilig natur og klima
Flott hotell til å slappe av på
Som å reise tilbake i tid
Valgfri utflukt til Nicosia

Her venter et behagelig klima, gylne strender, frodig og fruktbar natur og tallrike slott, kirker og klostre – som fremdeles er uoppdaget av masseturismen.

Vi bor fast på et godt hotell og vandrer fire av dagene i ca. 4-5 timer. Terrenget varierer og kan til tider være bratt. Det blir også mulighet for utflukt til hovedstaden Nicosia og det blir god tid til å nyte og slappe av.

Dette er turen for deg som liker en aktiv ferie, har normalt god helse og er vant
til å gå fjellturer. Bli med og oppdag det søvnige Middelhavsområdet slik det var på 70-tallet!

PS! Stor sjanse for sol! Kypros har over 300 soldager i året!

Prisen inkluderer:
Fly t/r Oslo Gardermoen – Larnaca Kypros med alle skatter og avgifter
Transport flyplass – hotell tur retur
7 netter med frokost på The Olive Tree Hotel **** i Kyrenia
Lett måltid ved ankomst
Lunsj på hotellet avreisedag
1 buffetmiddag på hotellet
1 middag på lokal restaurant
4 vandredager med lokalguide og lunsj
All transport i program
Norsk reiseleder

Ikke inkludert:
Reise- og avbestillingsforsikring
Tips og drikke
Valgfri utflukt til Nicosia med lunsj (kr. 350,- pr. pers)

DAG 1    ANKOMST (-)
Vi ankommer Larnaca flyplass tidlig kveld og vår buss tar oss til hotellet i Kyrenia (ca. 1,5 timer). Lett, kaldt måltid ved ankomst.

DAG 2    VANDRING GÖRNEC – KALAVAC – SERDARLI VILLAGE (F, L, M)
6 km / 2,5-3 timer / mild stigning og nedfart / grusvei.

Dagens vandring går mellom to tradisjonelle tyrkiske landsbyer Görneç og Kalavaç. Turen starter rett utenfor landsbyen Görneç og følger den sørlige skråningen
av fjellet med utsikt over de sentrale slettene. Etter å ha passert gjennom olivenlunder ankommer vi landsbyen Kalavaç. Torget i denne byen har blitt restaurert for å bevare de gamle landsbyhusene og vi får mulighet til å se mange tradisjonelle gjenstander og jordbruksredskap. Gruppen blir så kjørt med buss (ca. 15 minutter) til den nærliggende
landsbyen Serdarlı hvor vi spiser en tradisjonell hjemmelaget lunsj. På ettermiddagen blir det mulighet til å møte innbyggerne i landsbyen i deres hjem og en aktivitetsgruppe for kvinner vil vise oss tradisjonelle aktiviteter som brødbaking og håndtverk.

Felles buffetiddag på hotellet på kvelden.

DAG 3     VANDRING ST.HILARION CASTLE – ILGAZ – MALATYA VILLAGE (F, L)
10 km / 4-5 timer / bratt stigning / grusvei og smale stier.

Fra Malatya landsby går vi på grusvei langs fjellet og passerer gjennom Ilgaz, hvor det kan være en sjanse for å se en liten foss (avhengig av regntiden). Turen fortsetter til neste fjellandsby Karmi. På veien er det fin utsikt over kysten og Middelhavet. Karmi er et svært godt bevart tettsted med restaurerte originale kypriotiske hus. Stien fortsetter å stige opp mot St.Hilarion slott gjennom daler og sletter. St Hilarion slott ligger på toppen av en
fremtredende klippeformasjon med utsikt over Kyrenia og nordkysten. Vi spiser lunsj på en restauranten i landsbyen Karmi.

Middag på egenhånd eller med reiseleder.

DAG 4    FRIDAG MED MULIGHET FOR VALGFRI UTFLUKT (F)
Dagen er fri for de som ønsker det, men det er også mulig å bli med på en ekstra utflukt til hovedstaden Nicosia. Pris kr. 350,- inkl. lunsj.

Lefkosia (Nicosia) ligger midt på øya og har historie helt tilbake til bronsealderen. Hjertet av byen er omsluttet av venetianske murer og er oversådd med museer, gamle kirker og bysantinske bygninger. I dag er Nicosia den eneste delte hovedstaden i verden. Det nye Nicosia som er utviklet utenfor murene er blitt et moderne, kosmopolitisk og kulturelt sentrum.

Etter frokost kjører vi til Nicosia. Det blir kaffe-stop på kafeen ved Erkebiskoppens palass før vi besøker St. John Katedral. Byvandring i den gamle bydelen før vi kjører videre til Ledra Street og kontrollposten til den nordlige delen av byen. Her spiser vi en lett börek-lunsj og besøker den gotiske katedralen St. Sophia. Retur til hotellet tidlig ettermiddag.

DAG 5    VANDRING TATLISU (F, LB)
9 km / 4 timer / bratt oppover og nedover / enkle og doble spor i skog og på stenete underlag.

Fra landsbyen Tatlisu følger vi skogsveier til fjellet gjennom olivenhager. De smale stiene går svingete gjennom furuskog til toppen
av fjellet hvor det er en interessant fjellformasjonen. På våren finnes det mange orkideer på denne stien. Mesteparten av stien er stigning opp til fjellet på smale stier og retur til landsbyen uten flatt terreng. Underveis spiser vi matpakke-lunsj.

DAG 6    VANDRING TASHKENT – BUFFAVENTO SLOTT – FEM FINGRE KAFETERIA (F, LB)
9 km / 4-5 timer / smal gangsti / steingrunn

Starten av stien er på bunnen av Buffavento Slott, nær landsbyen Taskent. Første del blir en 1 km. stigning på gangvei opp fjellet til slottet. På toppen nyter vi utsikt over hele øya med middelhavskysten i nord og Mesaoria-slettene i sør.
Vi fortsetter på en sti som svinger seg langs fjellet, men åpent terreng og flotte utsikter. En liten del av denne stien er skogkledd med sypresser. På siste del av turen går vi på århundrer gamle muldyr-spor med utsikt over Mount Fivefingers. Turen avsluttes på Fivefingers kafeteria. Underveis spiser vi matpakke-lunsj.

DAG 7    FRIDAG (F, M)
Dagen er fri til å slappe av og utforske området på egenhånd. På ettermiddagen møtes vi og spiser en hyggelig middag på en lokal restaurant.

DAG 8    HJEMREISE (F, L)
Litt tid til å slappe av på dagen og vi spiser lunsj på hotellet, før vi hentes av vår buss som tar oss til flyplassen i Larnaca. Retur til Norge på kvelden.

F=frokost   L=lunsj   LB=lunsjboks    M=middag

THE OLIVE TREE HOTEL ****
İsmet İnönü Caddesi No 89/A Catalköy Girne
8099 Kyrenia

The Olive Tree Hotel ligger i bydelen Catalkoy i Kyrenia, og tilbyr utendørs og innendørs basseng (ikke oppvarmet), tennisbaner, treningsstudio og badstue. Wi-Fi er gratis i fellesområdene. Her tilbys du også kostnadsfri transport til stranden og Kyrenia sentrum.

Alle rom har balkong, hageutsikt, lite kjøleskap, klimaanlegg, flatskjerm-TV med satellittkanaler og safe.

Hotellet serverer tyrkiske og internasjonale retter i bufférestauranten, à la carte-restauranten, snackbaren, konditoriet og den lille restauranten på stedet. Du kan også bestille forfriskende drikke i lobbybaren, bassengbaren eller på den engelske puben. Du kan blant annet spille bordtennis og dart på stedet og du kan booke massasjebehandlinger mot et pristillegg. Den nærmeste stranden ligger 2 km fra hotellet, og flyplassen ligger 30 km unna.

    

Reiseinformasjon for Nord-Kypros
Nordmenn trenger pass for innreise til Kypros. Kypros er ikke en del av Schengen-området, men mellom Norge og Republikken Kypros er det visumfrihet. Passet trenger ikke være gyldig utover utreisedagen fra Kypros.

Kypros har vært delt siden 1974 med en smal FN-kontrollert buffersone mellom den sørlige gresk-kypriotiske delen og den nordlige tyrkisk-kypriotiske delen av øya. Republikken Kypros er internasjonalt anerkjent, men har siden 1974 ikke hatt kontroll over den nordlige delen av øya, som er under tyrkisk-kypriotisk styre og tyrkisk militær kontroll. Den tyrkisk-kypriotiske administrasjonen erklærte den nordlige delen av øya som uavhengig stat i 1983 under navnet «Turkish Republic of Northern Cyprus» TRNC, som kun er anerkjent av Tyrkia.

Som turist er det mulig å krysse fra sør til nord. Man kan bli sjekket ved retur. Norske borgere kan krysse den ”grønne linjen” mellom nord og sør etter å ha vist gyldig norsk pass.

Ambassaden anbefaler at man undersøker nøye hva tilleggsforsikringen dekker og ikke dekker. Les alltid forsikringsbetingelsene nøye på forhånd.

Tidsforskjell: + 1 time (GMT +2)
Strømnettet er på 240 volt. 
Stikkontakter har tre flate plugger. Mange hoteller låner ut adaptere, eller de kan kjøpes i supermarkeder.

Været på Kypros
Kypros er kjent for å ha mellom 300-340 soldager i året. Fra midten av januar begynner våren og februar begynner med mandelblomstringen. Vi rømmer snø og slaps til fordel for vårsko.

Kypros er en øy som ligger «innerst» i den østlige delen av Middelhavet, litt øst for Hellas, i veikrysset mellom Europa, Afrika og Asia. Hovedstaden er Nikosia, valutaen er Euro. Gresk er morsmålet, men Engelsk er også godt utbredt og snakkes av de fleste. Øya er delt i en gresk-kypriotisk del (Kypros), og en tyrkisk-kypriotisk del (Nord-Kypros). Sistnevnte er bare anerkjent av Tyrkia. Republikken Kypros er litt større enn Akershus fylke. Befolkningen er på 838 897 innbyggere (2011, ikke inkludert Nord-Kypros).

Typisk kypriotisk mat er mat som ligner på den greske. det er sjømat og fiskeretter, salater, frukt, kjøttretter og spennende desserter.

Kypros har en rekke minnesmerker fra oldtiden. Flere kirker er fra bysantinsk tid og det en rekke eksempler på islamsk arkitektur, fransk gotisk byggekunst og italiensk renessansekultur.

Det mangfoldige plante- og dyrelivet og den uberørte naturen gjør Kypros til et av de vakreste stedene å nyte naturen på. Liker du i tillegg fotografering eller maling, vil du finne mye som inspirerer deg. Det er også en egnet plass for fuglekikkere. Øya ligger i trekkbanen mellom Europa, Asia og Afrika. Mange botaniske liker øya godt det er et stort antall planter, som den kypriotiske orkideen, tulipanen og krokusen.

Infrastrukturen på Kypros holder en meget høy standard. En fire felts motorvei går langs hele sør-kysten og binder alle de store byene i Sør-Kypros sammen. Kypros er også et bra sted å bo, har det beste helsemessige klima i verden, høy levestandard, god infrastruktur og trygt å bo (kriminaliteten er blant de laveste i Europa).

Mange nordboere tilbringer mellom en til seks måneder av vinterhalvåret på Kypros. Det er godt vintervær får man ikke innenfor så kort avstand fra Norden. Det er en flott tid og reise rundt og oppleve Kypros, med sine flotte byer, natur og festivaler.

Tillegg for enkeltrom kr 1.200,-

Flytider med Norwegian:
02. feb:    Oslo Gardermoen – Larnaca Kypros     13:45-19:15
09. feb:    Larnaca Kypros – Oslo Gardermoen     20:10-00:05

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med det. Vær oppmerksom på at det på denne reisen må beregnes overnatting på Gardermoen på returen. Ta kontakt med oss for pris og muligheter.

Trenger du hjelp?
Kontakt Aller travel på telefon eller e-post.

Del innlegg