Fotturer på Mallorca i deilig høstsol

Fotturer på Mallorca i deilig høstsol

Bli med oss til vakre Mallorca når vi skal oppleve vandringer gjennom små landsbyer, hager med appelsintrær, eikeskoger, langs kysten og opp i fjellene. Det blir til og med mulighet for bading for de som liker det.

Høydepunkter:
√ Varierte vandringer på gamle stier
√ Flotte utsikter på toppene og bad på kysten
√ Smaken av det genuine Mallorca, med piknik-lunsjer av øyas egne råvarer
√ Sjarmerende Palma med sine små gater og gamle arkitektur

Vi bor på et godt hotell rett ved Can Pastilla-stranden utenfor Palma by. Herfra drar vi på daglige vandringer med vår dyktige og erfarne turguide Christian Eik. Underveis legger vi opp til hyggelige lunsjer, og på kveldstid er det rom for å innta den lille storbyen Palma og alt den har å tilby. Palma er en flott og stolt by med eleganse, historiske monumenter og severdigheter, yrende folkeliv og slentrende ro.

Vandringene er på 4-5 timer og er lagt opp slik at alle som er vant til å gå i fjellet og som har normalt god helse kan være med. Turene egner seg ikke for de som har problemer med rygg, hofter eller knær eller for de med høydeskrekk. Vi går til tider bratt og med ulendt underlag, og man må kunne gå i et normalt tempo over lengre distanser uten pauser.

Reiseleder Christian sier følgende: «Noen ganger blir det litt slitsomt, men med riktig innstilling og en positiv gruppe kommer vi langt. Vi går etter prinsippet en for alle, alle for en.»

Norske Christian Eik kjenner Mallorca godt, og er til daglig bosatt og jobber som vandreguide på Gran Canaria.

Denne turen ligger på nivå 3. Les mer om våre nivåer på vandreturer her.

Prisen inkluderer: 
• Fly t/r Oslo–Palma Mallorca med alle skatter og avgifter
• 7 overnattinger med frokost på Hotel Roc Leo ****
• Piknik-lunsj eller lunsj på lokale restauranter på alle vandringer
• Velkomstmiddag på hotellet
• Avskjedsmiddag på lokal restaurant
• All transport og utflukter som nevnt i programmet
• Norsk reiseleder og turguide under hele oppholdet
• Svensk turguide sammen med reiseleder på vandringene

Ikke inkludert: 
• Avbestillings- og reiseforsikring
• Tilslutning fra andre byer i Norge
• Tips og øvrige måltider

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vær og vind bestemmer ofte hvilke løyper som egner seg å gå, og således vil turguidene se an hver dag og tilrettelegge vandringene deretter.

Dag 1    Ankomst (-)
Vi ankommer Palma sent på kvelden. Her møter vi reiseleder og bussen tar oss til vårt hotell for innsjekk.

Dag 2    1.vandring: Deia – Puerto Sóller (F, L, M)
Vi spiser frokost på hotellet som alle dager, og reiseleder holder et velkomstmøte hvor han forteller om dagene som venter oss. Første vandring starter ved en av Mallorcas vakreste steder, landsbyen Deia. Etter innblikk i byens bebyggelse og tradisjoner blir det lett vandring på gamle og delvis steinlagte stier langs kysten. Her er variert terreng med korte opp- og nedoverbakker gjennom furuskog og olivenlunder. Vi stopper for en god hjemmelaget lunsj på en gammel, privat «Finca» (typisk spansk, gammel feriebolig). Med smaken av et godt måltid fortsetter vi nedover mot Puerto Sóller. Her blir det tid til et bad for de som ønsker det. På kvelden spiser vi felles middag på hotellet.

Nivå: Lett-medium /Oppover: 250 m/Nedover: 400 m/12 km/Ca 4 timers vandring. 

Dag 3    2.vandring: Mirador de ses Barques – Cala Tuent (F, L) 
I dag skal vi vandre på nordvestkysten, på gamle stier med fast underlag og med en fantastisk utsikt hele veien. En herlig bonus på turen er at vi passerer den fine gamle fincaen Balitx d’Avall (nå restaurant og hotell), bortgjemt i en dal som er omgitt av terrasser med oliventrær. Her kan vi fange opp atmosfæren i en av Mallorcas gamle landlige bedrifter. Vel nede ved kysten avslutter vi med lunsj og mulighet til et bad.

Nivå: Medium /Oppover: 450 m/Nedover: 450m /13 km/ca 4 timers vandring.

Dag 4    Fridag (F)
Frokost på hotellet og dagen fri til å utforske Palma.

Dag 5    3.vandring: Talaia D`Alcudia (440 m) (F, L)
Dagens vandring foregår helt nord på øya, på den vakre halvøya ved Alcudia. Her har vi sjøutsikt nesten hele turen. Vi starter ved havet og vandrer oppover gjennom et vakkert landskap med furuskog. Skogen erstattes av steinet og nakent terreng med ville geiter langs bratte skrenter. Fjellets topp gir oss en fantastisk utsikt over den dramatiske kysten med ideelt bilde av det typiske middelhavslandskapet. Nedover fra toppen går vi på gode stier, og avslutter nede ved havet med et bad og en deilig spansk piknik.

Nivå: Medium+ /Oppover: 350 m /Nedover: 350 m /12 km /ca 4 timers vandring.

Dag 6    4.vandring: Orient – Castell d`Alaró – Alaró (F, L)
Vi starter dagens vandring i Orient-dalen, lett oppover på gode stier blant vakre olivenlunder.  Vi fortsetter litt brattere gjennom helårsgrønn eikeskog før vi kommer til en gammel steinlagt vei som fører oss videre oppover til de flotte ruinene av det gamle Alaro Slott. Herfra har vi panoramautsikt over nesten hele Mallorca. Etter å ha inntatt pikniklunsjen fortsetter vi nedover på gamle stier og veier til Alaro.

Nivå: Medium /Oppover: 350 m /Nedover: 650 m /13 km/ca 5 timers vandring.

Dag 7    Fridag (F, M)
Dagen er fri til egen disposisjon. På kvelden møtes vi igjen for felles avskjedsmiddag på en lokal restaurant.

Dag 8    Hjemreise (F)
God og lang frokost på hotellet før utsjekk. Avreise med buss fra hotellet til flyplassen for hjemreise til Norge på ettermiddagen.

F=frokost   L=lunsj   M=middag

Norske Christian Eik kjenner Mallorca godt, og er til daglig bosatt og jobber som vandreguide på Gran Canaria. Her er noen av de hyggelige tilbakemeldingene vi har fått om han fra tidligere gjester:

– Christian er en suveren reiseleder/turguide – kunnskapsrik og humørfylt. Alltid hyggelig og imøtekommende,- han ser alle og ivaretar alle.

– Trivelig og dyktig reiseleder. God informasjon, klar og bestemt – samtidig humoristisk og godt humør. Viste omtanke for alle i reisefølget.

– Fantastisk reiseleder på alle måter. Jeg kommer til å kjøpe flere fotturer der han er reiseleder!!!!

– Han er den fødte turleder. Topp score på alle områder.

– Christian var helt fantastisk, masse god informasjon om plassen og ikke minst særdeles ivaretagende og omtenksom mot alle sammen i gruppen. Terningkast 10 hvis det er mulig!

– Christian var en meget hyggelig og dyktig og en meget sympatisk reiseleder. Han var alltid til stede for oss, og han hadde virkelig gjort sin hjemmelekse.

HOTEL ROC LEO ****
Manuela de los Herreros, 12
07610 Can Pastilla

Godt hotell som ligger bare 100 meter fra Can Pastilla-stranden i Playa de Palma, 2 km. fra Palma Aquarium og Caló de son Caios. El Arenal strand og Cala Pudent ligger kun 3 km. unna.

Hotellet tilbyr lyse og komfortable rom med balkong, eget bad, klimaanlegg, telefon, safe (mot gebyr) og TV. Gratis Wi-Fi er tilgjengelig i fellesområdene.

Hotel Roc Leo har et stort bassengområde med solsenger og en bar. Hotellet har også en bufférestaurant som serverer internasjonale og lokale retter.

Du finner mange livlige barer i Palma Beach, en kort spasertur unna. Palma sentrum ligger 9 km fra hotellet. Flyplassen ligger kun 2 km unna.

   

For å delta på våre leserreiser må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Du må også kunne gå over lengre distanser i et normalt tempo.

Dette gjelder alle turene våre, og ikke bare vandreturene. Selv om hoveddelen av turen går med buss, tog eller båt vil det ofte bli gåturer til og fra severdigheter.

Vandringene på denne turen til Mallorca er på 4-5 timer og er lagt opp slik at alle som er vant til å gå i fjellet og som har normalt god helse kan være med. Turene egner seg ikke for de som har problemer med rygg, hofter eller knær eller for de med høydeskrekk. Vi går til tider bratt og med ulendt underlag, og man må kunne gå i et normalt tempo over lengre distanser uten pauser.

Reiseleder Christian sier følgende: «Noen ganger blir det litt slitsomt, men med riktig innstilling og en positiv gruppe kommer vi langt. Vi går etter prinsippet en for alle, alle for en.»

Denne turen ligger på nivå 3. Les mer om våre nivåer på vandreturer her.

Tillegg for dobbeltrom med havutsikt kr. 700,- pr. person (apr/mai) / kr. 850,- pr. person (sep)

Tillegg for enkeltrom kr. 1 550,- (apr/mai) / kr. 1 950,- (sep)
Tillegg for enkeltrom med havutsikt kr. 2 200,- (apr/mai) / kr. 2 850,- (sep)

Flytider med Norwegian 29. apr – 06. mai og 23. – 30.sep 2019:
Oslo Gardermoen-Palma Mallorca     20:25-23:55
Palma Mallorca-Oslo Gardermoen     16:05-19:40

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med det. Ta kontakt med oss for priser og muligheter.

Trenger du hjelp?
Kontakt Aller travel på telefon eller e-post.

23 89 64 70
Del innlegg