Gardasjøen – mat, vin og vandringer

Gardasjøen – mat, vin og vandringer

Gardasjøen byr på et unikt fint og mildt klima. Den sørlige delen av sjøen er frodig med mengder av frukt, oliven og vin, og den nordlige delen er mer dramatisk og kupert.

PS! Du kan bestille denne og alle andre utenlandsturer fra Aller Travel helt uten forpliktelser. Les mer her!

 

Høydepunkter:
√ Aktive dager i vakker natur
√ Gode lunsjer og vinsmakinger
√ Bardolino, Albisano og Malcesine
√ Vi bor i hyggelige Garda

Under våre daglige vandringer ser vi vidunderlige utsikter, gamle vannmøller, helleristninger fra jernalderen og det hele krydres med gode lunsjer og vinsmaking.

Vi bor sentralt og sjarmerende i sentrum av Garda, som er en av områdets hyggeligste byer. Vi skal også ta båttur og taubane, og kort sagt oppleve mye.

Vandringene ligger på et middels nivå der du bør ha normalt god helse og være vant til å gå i terreng, uten å være topptrent. Vi går til tider bratt, men med riktig innstilling kommer vi langt.

Vandreturen ligger på nivå 3. For mer informasjon om vår nivå-inndeling klikk her.

Prisen inkluderer:
Fly t/r Oslo-Milano med alle skatter og avgifter
7 netter i 2-roms leilighet med frokost på Hotel Residence Doria ***
All transport med buss, båt og taubane som nevnt i program
1 velkomstmiddag ost, skinke og vin
1 pizzaaften med vin og vann
5 lunsjer med vin og vann
2 vinsmakinger
Skandinavisk reiseleder under oppholdet i Italia
Lokal turistskatt

Ikke inkludert:
Reise- / avbestillingsforsikring
Øvrige måltider og drikke
Tips
Tilslutninger

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vær og vind bestemmer ofte hvilke løyper som egner seg å gå, og således vil reiseleder se an hver dag og tilrettelegge vandringer og program deretter.

DAG 1    ANKOMST (M)
Ankomst Milano Malpensa flyplass, hvor vår reiseleder og buss venter på oss. Underveis mot Gardasjøen (ca. 2,5 timer i buss) forteller reiselederen nærmere om den kommende ukes program, om italienske skikker og ikke minst om mattradisjonene. Vi stopper langs veien for en lett lunsj (ikke inkl.). Vel fremme sjekker vi inn og slapper av. På ettermiddagen går vi en liten tur i det historiske sentrum av Garda og langs sjøen. Vi avslutter på en hyggelig og liten lokal restaurant, hvor velkomstmiddag serveres i form av lokale oster og skinker.

DAG 2    VANDRING FRA GARDA TIL BARDOLINO MED VINSMAKING (ca. 3,5 timers vandring) (F/L)
Etter frokost tar vi fatt på vår første vandring. Den første delen har en rimelig bratt stigning, men vi belønnes snart med en storslagen utsikt over hele den sydlige delen av Gardasjøen. Herfra går vi nedover mot vinbyen Bardolino, og på veien besøker vi et lite vinhus, som byr på en smak av flere av sine viner. Så er det bare det siste stykket ned til Bardolino, hvor vår felles lunsj inntas i et flott 500 år gammelt palass ved sjøen. Litt rusling blant Bardolinos koselige små gater og elegante butikker før vi vandrer langs sjøpromenaden hjem til Garda. Kvelden fri.

DAG 3    VANDRING OPP MØLLERENS DAL (ca. 3 timers vandring) (F/L)
Dagens vandring fører oss bort fra sjøen opp mot Møllernes Dal. Dalen bærer mange vitnesbyrd om den geologiske utviklingen i området, og vi ser også en gammel vannmølle fra 1500-tallet. Herfra går vi gjennom olivenlunder og vinmarker opp til den lille byen Marciaga. Her inntar vi dagens lunsj og fra byen har vi en flott utsikt over Garda og sjøen. Hjemturen går i nedoverbakke langs landeveien.

DAG 4    VANDRING MED BESØK I ALBISANO (ca. 4 timers vandring) (F/L)
Dagens tur byr på herlig utsikt og vi starter langs Gardasjøen og går forbi flotte villaer, ikke minst Villa Canossa som tilhørte en særdeles innflytelsesrik kardinal. Her svinger vi opp mot Monte Luppia og etter oppstigningen når vi de gamle helleristningene, hvor de eldste dateres helt tilbake til den italienske jernalderen. Vi fortsetter så opp til den lille byen Albisano. Her nyter vi først den utrolige utsikten, før vi spiser felles lunsj. Tilbaketuren ned til Garda er også på Monte Luppia, med flott utsikt ut over Garda, hvor vi ankommer via sjøpromenaden igjen.

DAG 5    VANDRING I VALPOLICELLA MED VINSMAKING (2,5 timer) (F/L/M)
I dag forlater vi Gardasjøen og kjører med bussen til det kjente vindistriktet Valpolicella. Her ble det allerede under romertiden produsert betydelige mengder vin og navnet Valpolicellas latinske opprinnelse betyr nettopp ”Dalen med mange Kilder”. I den lille byen San Giorgio besøker vi kort den romanske kirken før vi begir oss ut blant vinmarker som gir druene til en av verdens beste viner, Amarone. Deretter kommer vi til Fumane, som er en av de 5 kommunene som utgjør Valpolicella Classico. Her besøker vi en agriturismo, som først dekker til en herlig lunsj for oss akkompagnert av deres egne viner, både av Ripasso og Amarone. Bussen kjører oss så tilbake til Garda og på kvelden går vi samlet til en lokal pizzeria, hvor vi nyter flere forskjellige pizzaer og litt vin.

DAG 6    DAGEN FRI (F)
Turens fridag. Noen vil kanskje bare slappe av mens andre kanskje vil ta rutebussen til Romeo & Julies Verona. Den praktfulle provinshovedstaden byr på romantiske historier, men også store mengder av historie og kultur helt tilbake fra romertiden. Byen bugner av elegante butikker, gode restauranter og hyggelige vinbarer. Mulighetene er mange. Spør gjerne reiseleder om tips og råd.

DAG 7    VANDRING I FJELLET OVER BYEN MALCESINE (ca. 3-4 timer vandring)  (F/L)
På vår siste dag er det høye fjell som er dagens mål. For å komme dit starter dagen med rutebuss opp langs sjøens østlige vei. Vi ankommer Malcesine hvor vi tar taubanen opp til ca. 1760 moh. Her har vi en storslått utsikt over hele Gardasjøen. Her oppe møter vi vår lokale alpinguide, som er med oss på vandringen og kan fortelle om fauna og flora i området. Selv om været normalt er mildt og varmt i april bør man ta med en ekstra genser og vindjakke. Været kan også variere, så vandringen tilpasses etter værforholdene.

Vår vandring slutter ved toppen av taubanen, og på rifugio’en her tar vi vår siste felles lunsj med Gardasjøen som ser ut som et blått speil 1700 meter under våre føtter. Etter at vi har returnert med taubanen til Malcesine blir det tid til å nyte den hyggelige middelalderbyen. Kanskje lokker et besøk i den gamle borgen fra 1300-tallet. Herfra har man flott utsikt og borgen huser både geologisk og faunistisk museum for Monte Baldo og Gardasjøen. Eller kanskje frister en kaffe eller et glass kald hvitvin på en av uteserveringene i den koselige lille havnen. På ettermiddagen går vi ombord på rutebåten, som langsomt seiler oss ned langs sjøens kyst til Garda.

DAG 8   HJEMREISE (F)
Etter frokost blir det avgang mot flyplassen for videre hjemreise til Oslo.

F= frokost     L= lunsj     M= middag

For å delta på våre leserreiser må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Du må også kunne gå over lengre distanser i et normalt tempo.

Dette gjelder alle turene våre, og ikke bare vandreturene. Selv om hoveddelen av turen går med buss, tog eller båt vil det ofte bli gåturer til og fra severdigheter.

Vandringene på denne turen ligger på et middels nivå der du bør ha normalt god helse og være vant med å gå/vandre i terreng, uten å være veldig topptrent! Vi går til tider bratt, men med riktig innstilling kommer vi langt.

Denne vandreturen til Gardasjøen ligger på nivå 3. For mer informasjon om vår nivå-inndeling klikk her.

HOTEL RESIDENCE DORIA
Via Don Carlo Gnocchi, 47
37016 Garda

Et enkelt men godt leilighetshotell som ligger meget sentralt i den hyggelige byen Garda, ca. 400 m. fra sjøen.

Hotellet har en liten bar samt en takterrasse med flott utsikt over sjøen og Garda. Hotellets gjester har dessuten fri adgang til nabohotellets basseng.

Leilighetene består av oppholdsrom med kjøkken, soverom og bad, og de har telefon, TV, safe, aircondition (mot et tillegg) og balkong.

 

Tillegg for leilighet til bruk som enkeltrom kr. 1 900,-  (begrenset antall)

Eksakte flytider på de ulike avganger fremkommer under hver avgang, samt på ordrebekreftelse som sendes ut etter bestilling.

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med det. Ta kontakt med oss for pris og muligheter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

Trenger du hjelp?
Kontakt Aller travel på telefon eller e-post.

23 89 64 70
Del innlegg