Lofoten – vandringer og opplevelser

Lofoten – vandringer og opplevelser

Bli med på et aktivt eventyr i dette fantastiske øyriket i nord! Majestetiske fjell, langstrakte strender, idylliske fiskevær, det vakre lyset og masse vær – dette er Lofoten!

Høydepunkter:
√ Vi bor i rorbuer
√ Hurtigruta Bodø-Svolvær
√ Fisketur med skøyte
√ Originalt kåseri om livet på Sakrisøy
√ Mye inkludert

Sammen med lokale guider skal vi vandre i fjellet blant markblomster og bjellesauer, vi skal på fisketur med ei skikkelig skøyte og vi skal høre de lokale fortelle om livet her i nord.

Vi bor i rorbuer både i Svolvær og i Reine, og på kveldene samles vi til gode måltider og hyggelig samvær. Reiseleder May-Liss Kristiansen er selv født på Reine, og brenner for å vise dere sitt Lofoten!

Vandringene går til dels i bratt terreng, men skal være overkommelige for de fleste. Gode vandresko er et must!

Prisen inkluderer:
Fly t/r Oslo – Bodø med alle skatter og avgifter
2 netter med frokost i rorbu på Anker Brygge Svolvær
3 netter med frokost i rorbu på Reine Rorbuer
Hurtigruta Bodø – Svolvær med lunsj
3 vandringer med lokale vandreguider og matpakke/lunsj
Fisketur med fiskeskøyte inkl. kaffe og kjeks
All transport og innganger som spesifisert i programmet
3 middager på lokale restauranter
Kåseri på Sakrisøy
Norsk reiseleder

Ikke inkludert:
Reise- og avbestillingsforsikring
Øvrige måltider og drikke
Tips

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vær og vind bestemmer ofte hva som egner seg av program, og således vil reiseleder se an hver dag og tilrettelegge vandringer og program deretter.

Dag 1    Ankomst (L)
Avreise med fly til Bodø på formiddagen. Her blir vi hentet med buss og kjørt til Bodø havn for hurtigruten videre til Svolvær. Vi spiser felles lunsj om bord. Ved ankomst Svolvær går vi fra havna til Anker Brygge for innsjekk. Mulighet for å samles til et lett måltid ved ankomst, for egen regning.

Dag 2    Fiskeværsvandring (F, ML, M)
Etter frokost får vi en guidet fiskeværsvandring på Svinøya i Svolvær. Hvorfor bor det mennesker i Lofoten? Hva er tørrfisk, og hva gjør vi med den? Hvordan levde Lofotfiskerne for over 100 år siden, og hvordan så egentlig en rorbu ut? Hva skjedde i Trollfjorden i 1890? Visste du at Svolværs første butikk fra 1828 fremdeles er bevart? Vi får høre historiene, kjenne på lukta, smake på tørrfisk og oppleve atmosfæren fra et levende fiskevær. Vi besøker også maleren Gunnar Bergs galleri. Matpakkelunsj underveis. På kvelden spiser vi felles middag på Kjøkkenet Restaurant.

Dag 3    Fisketur med skøyte (F, L)
I dag skal vi på fisketur til Henningsvær (væravhengig) med ei tradisjonell skøyte. Underveis får vi servert kaffe og kjeks. Ved ankomst Henningsvær serveres vi fiskesuppe til lunsj. Litt tid i Henningsvær før bussightseeing til Reine med stopp for foto underveis, i Nusjord, Sund og Å, før innsjekk på Reine Rorbuer. De som ønsker kan bli med reiseleder på felles middag for egen regning på kvelden.

Dag 4    Vandring Munkan (F, ML, M)
Buss til Sørvågen og tur opp til Munkan og vandring i fjellet her med lokal vandreguide. Her går vi på faste, opptråkkede stier med jevn stigning opp og inn på fjellet. Vel oppe går vi på stier utenom de vanlige turiststiene og blir vist «hemmelige» flotte partier. Ingen luftige partier. Matpakkelunsj underveis. På kvelden spiser vi felles middag på Gammelbua.

Dag 5    Lokalbåt og vandring Bunes (F, ML, M)
I dag tar vi lokalbåt inn til Vinstad. Utsikten fra båten er aldeles vidunderlig, med stupbratte, ville Lofotfjell og fjorden. Vi går langs Bunesfjorden på grusvei inn til enden, følger sti på gress og jord oppover. Her er det ikke veldig bratt men jevn stigning. Etter 15 minutter er man på toppen av stien og går så nedover i litt brattere terreng mot den lange og brede sandstranden Bunesstranden. Vi går så ut til der hvor det tidligere sto to hus som var bebodde inntil etter krigen.

De som ønsker kan bli med opp til Helvetetstind (600 moh.) Dette er en mer krevende tur, ingen klatring men nokså bratt i noen områder. Fantastisk utsikt mot både Bunesfjorden og fjellene bak på den ene siden, og Kirkefjorden og fjellene innover på den andre siden.

Lunsj ordner reiseleder underveis. På ettermiddagen tar vi buss til Sakrisøy for middag og kåseri av Dagmar Gylseth. Her får vi høre om livet på Sakrisøy, væreierfamilien, dukkemuseet og landhandleriet.

Dag 6    Hjemreise (F)
Tid på egenhånd på formiddagen før vi tar buss til Moskenes og ferge til Bodø. Her hentes vi med buss til flyplassen for retur til Oslo på kvelden.

F= frokost     ML= matpakkelunsj     L= lunsj     M= middag

VI SKAL BO PÅ FØLGENDE OVERNATTINGSSTEDER:

ANKER BRYGGE
Lamholmen
8300 Svolvær

Anker Brygge ligger på en øy utenfor Svolvær havn i Lofoten, og tilbyr rom i tradisjonelle norske rorbuer. Alle boenhetene har kostnadsfri Wi-Fi og utsikt over havet eller kaia. Her bor du kun 150 meter fra torget.

Alle rorbuene har to soverom – hvert med eget bad. De to rommene deler en kjøkkenkrok med kokeplate og oppvaskmaskin, spisebord og sittehjørne samt kai-terasse der du kan nye morgenkaffen med spektakulær utsikt til fjell og hav. Sengetøy og håndklær er inkludert i prisen.

Restauranten Kjøkkenet serverer tradisjonelle retter fra Lofoten. Om sommeren kan du spise ute på den store terrassen.

På stedet kan du more deg med bowling og dart, og du kan også slappe av i badstuen.

Hurtigrutekaia ligger under 10 minutters gange unna. Lofoten Krigsminnemuseum ligger 700 meter fra overnattingsstedet.

 

REINE RORBUER
8390 Reine

Reine Rorbuer ligger ved Reinefjorden, omgitt av Lofotfjellene, og tilbyr tradisjonelle rorbuer og gjesterom. Du får tilgang til gratis Wi-Fi.

Alle boenhetene på Reine Rorbuer har utsikt over fjorden, tregulv og eget bad. Hver rorbu har 1-2 soverom, som da deler en kjøkkenkrok og sittedel. Sengetøy og håndklær er inkludert i prisen.

Restauranten Gammelbua serverer tradisjonell norsk mat, og har spesialisert seg på sjømat tilberedt med ferske, lokale råvarer.

Rorbuer Reine ligger 7 km fra bilfergen til Bodø.

For å delta på våre leserreiser må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Du må også kunne gå i et normalt tempo.

Dette gjelder alle turene våre, og ikke bare vandreturene. Selv om hoveddelen av turen går med buss, tog eller båt vil det ofte bli gåturer til og fra severdigheter.

Vandringene på denne turen går til dels i bratt terreng, men skal være overkommelige for de fleste. Gode vandresko er et must!

Tillegg for enkeltrom kr 2.050,- (begrenset antall)

Flytider med SAS:
27.aug:     Oslo Gardermoen – Bodø     10:45 – 12:10
01.sep:     Bodø – Oslo Gardermoen     20:50 – 22:15

Ønsker du tilslutning fra andre byer er vi behjelpelige med det. Ta kontakt med oss for priser og muligheter. Eventuelle endringer av flytider er utenfor Aller travels kontroll.

Trenger du hjelp?
Kontakt Aller travel på telefon eller e-post.

23 89 64 70
Del innlegg