Vandring og blomstring på Gran Canaria

Vandring og blomstring på Gran Canaria

Møt våren med oss på Gran Canaria! En aktiv uke med vandringer mellom vakre fjellbyer i grønnkledde daler og blomstrende mandeltrær.

PS! Du kan bestille denne og alle andre utenlandsturer fra Aller Travel  helt uten forpliktelser. Les mer her!

Gled deg til:
√ Vi bor i fjellet nært vandreløypene
√ Hyggelige utendørs lunsjer
√ Dyktige og erfarne turguider
√ Hotell med SPA og flott utsikt

Vi beveger oss i variert terreng og med fantastiske utsikter, og bor på et flott spa-hotell i fjellene, med tilgang til de beste løypene.

Vandringene ligger på 4-6 timer og underveis spiser vi våre matpakke-lunsjer. Vær og vind bestemmer ofte hvilken løype som egner seg å gå, og således vil våre to dyktige og erfarne turguider tilrettelegge dagene deretter.

Når vi ikke er på tur koser vi oss på det flotte Parador Cruz de Tejeda. Hotellet ligger på et av de høyeste punktene på Gran Canaria, omgitt av fjell og skog, og tilbyr et stort spa og rom med gratis Wifi og egen balkong. Her kan vi starte vandringene direkte fra hotellet eller med korte transportstrekninger, og vi kan slappe av og nyte det gode liv resten av tiden.

Turen ligger på nivå 3. Det innebærer at man bør være vant til å gå i fjellet og til høydeforskjeller. Terrenget er stedvis bratt og underlaget består stort sett av grus og stein med innslag av gamle steintrapper. Gode vandresko er viktig! Les mer om våre nivåer her.

Prisen inkluderer:

 • Fly t/r Oslo – Las Palmas med alle skatter og avgifter
 • 7 netter på Parador Cruz de Tejeda med frokost og middag
 • 5 vandringer med 2 vandreguider
 • All transport som i programmet
 • Norsk turguide og reiseleder fra ankomst

Ikke inkludert:

 • Avbestillings- og reiseforsikring
 • Drikke og tips
 • Matpakke-lunsj til vandringene (kan bestilles ved ankomst)
 • Valgfrie aktiviteter på fridagen
 • Tilslutning fra andre byer i Norge

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vær og vind bestemmer ofte hvilke løyper som egner seg å gå, og således vil reiseleder/ turguide se an hver dag og tilrettelegge vandringene deretter.

  F = Frokost / M = Middag

 • DAG 1 Ankomst (M)

  Ved ankomst Gran Canaria møter vi vår guide og reiseleder for uken, og bussen tar oss til vårt hotell i Tejeda (ca. 1 times busstur). Hver kveld nyter vi en hyggelig middag i hotellets panoramarestaurant, med utsikt over den vakre Tejeda-dalen.

  Ankomst (M)
 • DAG 2 Vandring Artenara (F, M)

  Vi starter dagens vandring med å følge åskammen nord fra hotellet. På vår vei gjennom de pinjeskogkledde fjellsidene får vi ofte oppleve værfenomenet «mar de nubes», et skydekke som lages når passatvinden kjøles ned på vei opp fjellsiden. Stien snirkler seg ut over kammen av Gran Canarias største caldror og ruten tar oss gjennom et fantastisk skoglandskap ned mot byen Artenara, hele veien med en utrolig utsikt over øyens nordlige deler.

  Lunsjen inntar vi som hver dag på et fint utsiktspunkt, og etter den vandrer vi ned til Artenera. Her blir det mulighet for å besøke det lille grottekapellet, grottehus-museet og ta en kaffe på en trivelig terrasse. Etter dette lille stoppet kan man velge mellom transport tilbake til hotellet eller å vandre
  tilbake. Vi tar en litt annen sti på vei tilbake gjennom skogen og kommer ut på kammen som vi følger sørover.

  Vandringsalternativene er 8 eller 16 km. Rundturen tar totalt ca. 6 timer og det er totalt ca. 500 høydemeter både oppover og nedover.

  Vandring Artenara (F, M)
 • DAG 3 Vandring Los Picos (F, M)

  Dagens vandring blir turens topptur. Vi starter enten i Cruz Grande hvor vi tar oss opp for en av de best bevarte steinlagte stiene på øya El Camino de la Plata, eller litt høyere opp. Begge stiene tar oss opp mot de høyeste toppene på øya, og vi inntar vår lunsj på Campanario-toppen på 1925 m.o.h. Vi går så ned og gjennom skogsområdet Los Llanos de la Pez og ut på en utrolig vakker sti som følger en kam tilbake mot Cruz de Tejeda.

  Vandringsalternativene er ca. 10 eller 14 km. På det meste kan det være ca. 700 høydemeter oppover og ca. 400 nedover. Vandringen tar ca. 4-5 timer.

  Vandring Los Picos (F, M)
 • DAG 4 Vandring Tejeda (F, M)

  Turen starter utenfor hotellet og tar oss i sørøstlig retning rundt og siden ned i den fantastiske Tejedadalen, og mot den lille byen La Culata. Vi vandrer forbi pittoreske gårder, hvor man fortsatt pløyer marken med okser og treplog, og der man får en følelse av at tiden har stått stille lenge. I La Caluta tar vi et lite stop og herfra kan vi velge mellom to alternativer for å gå videre mot byen Tejeda. På begge har vi flott utsikt over den vestre delen av Gran Canaria og de myteomspunne monolittklippene Roque Nublo og Roque Bentayga.

  Vel fremme i Tejeda har vi tid til å besøke byen og siden kan man velge å ta seg tilbake til hotellet med lokalbuss eller taxi, eller vandre opp igjen.

  Vandringsalternativene kan således være flere fra 10,5 km. til ca. 16 km. på det meste. Vandringen tar ca. 4-6 timer. Høydeforskjell på hele rundturen ca. 550 m. oppover og nedover.

 • DAG 5 Fridag (F, M)

  Dagen er fri til å nyte en rolig dag på hotellet eller utforske øya på egenhånd. De som vil ha storbyfølelse kan ta seg med lokalbuss ned til provinshovedstaden Las Palmas. Ønsker man heller å vandre selv finnes det flere stier som går ut fra hotellet. Man kan også velge å besøke de fine fjellandsbyene i nærheten eller bare slappe av rundt Paradoren.

 • DAG 6 Vandring Pajonales (F, M)

  I dag begynner vi med en kort busstur ned til El Aserrador hvor vi begynner vår vandring inn i naturreservatet Pajonales. Vi følger en vakker kam med utsikt over Las Niñas-dammen og de sørlige delene av Gran Canaria. Vi avslutter i den lille grottebyen El Juncal. Alternativt kan man fortsette et stykke inn i en sub-tropisk dalgang som vi kaller «den glemte dalen», og nå byen via denne litt tøffere turen. Her får man se palmer, gamle avlingsterrasser og forvillede mandeltrær. Etter at bussen har hentet oss igjen kan vi stoppe i den lille byen Ayacata for noe varmt eller kaldt å drikke.

  Vandringsalternativene er på enten 8 eller 14 km, med ca. 700 høydemeter oppover og 450 nedover for det lengste alternativet. Total vandringstid ca. 4-5 timer.

  Vandring Pajonales (F, M)
 • DAG 7 Vandring Tamadaba (F, M)

  Den siste vandringsdagen på reisen krever litt ekstra. Tamadaba er et unikt og storslagent fjellmassiv som strekker seg fra havet opp til nesten 1500 m.o.h. på den nordvestre delen av Gran Canaria. Her vokser øyas eneste urskog. Det finnes mange stier som går gjennom området og felles for de alle er den unike floraen, meterlang skjegglav som henger i furugrenene og fantastiske utsikter over de høye fjellformasjonene og Atlanterhavet.

  En helt fantastisk sti starter ved et fjellpass og tar oss ut på en bergskam og så småningom frem til utsiktspunktet Altavista. Å ta seg lengst ut på klippen krever et visst mot og overvinning av høydeskrekk. Men belønningen er uslåbar! Her inntar vi vår lunsj og tar oss siden ned igjen.

  Vandringsalternativene er 10 eller 12 km, og høydeforskjellen ca. 450 m. Tid ca. 4-5 timer for rundturen.

  Vandring Tamadaba (F, M)
 • DAG 8 Avreise (F)

  Transport til flyplass og retur til Norge.

PARADOR DE CRUZ DE TEJEDA ****
Cruz de Tejeda
35328 Tejeda

Parador Cruz de Tejeda ligger på et av de høyeste punktene på Gran Canaria, og tilbyr panoramautsikt og et stort spa. Alle de romslige rommene har gratis Wi-Fi og egen balkong.

Paradoren er omgitt av fjell og skog, og ligger 9 km fra Tejeda sentrum. Du finner byen Las Palmas 35 km unna, og strendene i Playa del Inglés 45 km unna. Gratis privat parkering er tilgjengelig på stedet.

Rommene på Cruz de Tejeda er unikt innredet, og slipper inn mye dagslys. Rommene har klimaanlegg, minibar og satellitt-TV. Gruppen har gratis adgang til spaet (behandlinger tilbys mot tillegg).

Den elegante restauranten serverer tradisjonelle kanariske retter samt lokale spesialiteter som stekt geit, brønnkarsegryte og mojo-saus med hvitløk.

Spaet på Parador Cruz de Tejeda tilbyr et bredt utvalg av behandlinger, som behandling med vulkansk stein, tanginnpakning og honningbad.

Christian Eik

Christian Eik

Vår populære vandreguide og reiseleder Christian Eik er til daglig bosatt og jobber som vandreguide på Gran Canaria. Gjennom både yrkeserfaring og fritidsengasjement som fjellguide, seile-, ski- og alpininstruktør, har Christian en utstrakt erfaring og gjør vandreturer for våre gjester i mange ulike land. Christian er trygg og erfaren, kunnskapsrik og humørfylt, hyggelig og imøtekommende, omsorgsfull og ivaretagende. Christian sier følgende: «Noen ganger blir det litt slitsomt, men med riktig innstilling og en positiv gruppe kommer vi langt. Vi går etter prinsippet en for alle, alle for en.»

For å delta på våre leserreiser må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Du må også kunne gå i et normalt tempo.

Dette gjelder alle turene våre, og ikke bare vandreturene. Selv om hoveddelen av turen går med buss, tog eller båt vil det ofte bli gåturer til og fra severdigheter.

På denne turen bør man være vant til å gå i fjellet og til høydeforskjeller. Terrenget er stedvis bratt og underlaget består stort sett av grus og stein med innslag av gamle steintrapper. Gode vandresko er viktig!

Denne turen ligger på nivå 4 på vår skala. Les mer om våre nivåer her.

Tillegg for dobbeltrom til bruk som enkeltrom kr. 2 780,- (begrenset antall)

Avreise: Oslo Gardermoen, Avgang 10:50. Beregnet ankomst 15:35.
Flyreisen er med Norwegian

Retur: Las Palmas, Avgang 16:40. Beregnet ankomst 22:20.
Flyreisen er med Norwegian

Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Trenger du hjelp?
Kontakt Aller travel på telefon eller e-post.

23 89 64 70
Del innlegg