Nye vandreruter: Cinque Terre og Portofino

Nye vandreruter: Cinque Terre og Portofino

Denne vandreturer er litt annerledes enn våre tidligere Liguria- og Cinque Terre-turer. Vandringene er nå ikke lenger på de vanlige turistrutene, men litt mer ukjente perler som er mer brukt av de lokale. Like flotte turer og spektakulære utsikter! Anbefales!

PS! Du kan bestille denne og alle andre utenlandsturer fra Aller Travel helt uten forpliktelser. Les mer her!

Høydepunkter:
√ Spektakulære utsikter
√ Gode matopplevelser
√ Ligurias hovedstad Genova
√ Flotte båt- og togturer i vakre omgivelser

Liguria byr uten tvil på en av Europas flotteste kyststrekninger! I den delen av regionen som ligger øst for hovedstaden Genova, finner vi de praktfulle fargerike fiskelandsbyene i Cinque Terre og det frodige landskapet rundt Portofino og Santa Margherita.

Her benytter vi tog- og båtturer for å oppleve mye av det kulturelle denne flotte regionen har å tilby. Vi kommer tett innpå naturen der vi vandrer blant oliventrær, vinranker og viltvoksende basilikum. Liguria er også kjent for havets delikatesser, sine friske og lette hvitviner, elegante olivenolje og selvfølgelig basilikum. Underveis blir det dermed mulighet for gode mat- og vinopplevelser.
Vi har valgt å bo i Sestri Levante fordi byen ligger sentralt i forhold til våre utflukter, og ikke minst på grunn av byens og vårt hyggelige hotells sjarme.

Prisen inkluderer:
Fly t/r Oslo – Milano med alle skatter og avgifter
7 netter på Hotel Villa Balbi **** med frokost
1 lett lunsjbuffet med vin, vann og espresso
1 lett lunsj med vin og vann
1 innføring av hvordan man lager pesto
2 middager på lokale restauranter
Engelsktalende guide for vandringene
All transport og utflukter som spesifisert i program
Skandinavisk reiseleder under oppholdet i Italia

Ikke inkludert:
Reise- og avbestillingsforsikring
Tilvalg av 3,5 retters middag inkl. vin, vann og espresso på hotellet i 5 dager – kr 950,-
Øvrige måltider, drikke og tips
Tilslutninger fra andre byer i Norge

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vær og vind bestemmer ofte hvilke løyper som egner seg å gå, og således vil reiseleder/ turguide se an hver dag og tilrettelegge vandringene deretter.

  F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag

  DAG 1 ANKOMST (M)

  Ankomst Milano flyplass. Her venter vår buss og reiseleder. Det tar ca. 3,5 timer inkludert pause. Under transporten til Sestri vil reiselederen fortelle om dagene som venter oss. Vel fremme sjekker vi inn og tar så en liten gå tur rundt i Sestri for å lære byen å kjenne. Velkomstmiddag på lokal restaurant inkl. vin og vann.

  DAG 2 TOGTUR OG VANDRING (F, L)

  Vi drar sydover til Levanto. Her starter vi vår første vandring. Vi skal unngå de overfylte stiene i selve Cinque Terre, men utsiktene fra vår vei er minst like spektakulær. Dagens høyeste punkt er Punta Mesco som ligger i Cinque Terres nasjonalpark. Ved klart vær kan vi til og med skimte Korsica i horisonten herfra. Vi begynner så nedstigningen til Monterosso, den nordligste og største av de 5 byene i Cinque Terre. Vi er fremme her ved lunsjtider og skal så nyte en god lunsj på en lokal fiskerestaurant. Midt på ettermiddagen tar vi toget hjem, slik at vi får tid til å utforske Sestri nærmere, eller slappe av på en av byens mange hyggelige kafeer med utsikt over Stillhetens bukt.
  Dagens vandring er på ca. 7 km og varer ca. 3,5 timer. Høydeforskjell 350 m.

  DAG 3 TOGTUR OG VANDRING (F)

  Vi tar toget nordover til den sjarmerende byen Camogli og herfra begynner vi vår vandring innover Portofino-halvøyen. Dette er turens lengste vandredag, så på denne dagen anbefaler vi at man har kjøpt med seg en matpakke som man kan spise underveis. Vi kommer først til det vakre utsiktspunktet San Rocco hvor vi kan nyte utsikten over Genova og Paradisbukten. Heretter fortsetter vi oppover på skogstier til Gaixella og Pietre Strette, hvor vi når turen høyeste punkt på over 450 meter. Turen fortsetter så ned til Portofino. Vel fremme her får vi litt tid på egenhånd. Kanskje for å slappe av på en cafe eller om tiden tillater det kan de som ønsker gå å se på fyrtårnet. Vi tar så båten til Santa Margheritha og fortsetter så med tog tilbake til Sestri.

  Dagens vandring er på ca. 11-12 km og varer ca. 4,5 timer. Høydeforskjell 450 m.

  DAG 4 ROLIG DAG (F, L)

  Denne dagen hviler vi beina og tar en pause fra natur og vandringer. Reiseleder kommer gjerne med tips og ideer. Ved lunsjtider vil vi få en innføring av hotellets kokk om hvordan man lager den ekte
  genovesiske pestoen med de beste italienske råvarer.
  Deretter skal vi nyte en buffet med lokale spesialiteter og delikatesser inkl. vin, vann og espresso

  DAG 5 TOGTUR OG VANDRING (F)

  Vi tar toget sydover til Framura, som betyr mellom murene. Når man ser stasjonen, forstår man hvor navnet kommer fra da denne ligger gjemt mellom klippene. Herfra skal vi vandre i terrenget på en av kystens vakreste og nesten ukjente stier. Når vi har kommet opp i høyden går vi et stykke i en skyggefull skog helt til vi kommer til «Harespringet», et åpent landskap blant oliven- og vinranker med utrolige utsikt over Middelhavet. Vi begynner så på en lettere nedstigning til den sjarmerende kystbyen, Bonassola. Her vil vi få tid til en lunsj (ikke inkl.) samt kanskje nyte et bad i Middelhavet før vi begir oss tilbake til Sestri med tog.

  Dagens vandring er på ca. 6,5 km og varer ca. 2,5 timer. Høydeforskjell 250 m.

  DAG 6 FRIDAG (F)

  Dette blir turens fridag. Mulighetene er mange. Noen vil sikkert slappe av og nyte av hotellets fasiliteter, ta en tur til Genova, eller utforske Sestri og byens mange butikker, eller belønne seg selv med en lang og tradisjonell italiensk lunsj.

  DAG 7 TOGTUR OG VANDRING (F, M)

  Turens lengste togtur tar oss til Liguria’s hovedstad Genova. Vi starter med å gå ca. 20 minutter til den lille historiske togstasjonen Caselle. Herfra tar vi et lite tog med gamle historiske vogner opp til den lille landsbyen Campi, hvor vi skal begynne med vår vandring. Den første delen går ganske bratt oppover og er turens hardeste del, men de ca. 1,5 km avklares på 45 minutter. Da har vi kommet ut gjennom skogen hvor vi ser det imponerende Diamant-fortet som ligger ensomt her 660 meter over havet. Vi fortsetter nedover på grusveier med storslåtte utsikter mot Genova og passerer flere historiske fort på vår vei. Før vi avslutter vår vandring stopper vi for lunsj på en lokal Osteria (ikke inkl). Etter lunsj går vi et stykke på en asfaltert vei ned til Funicolaren, som kjører oss ned til Genova. På ettermiddagen får vi litt tid til å utforske Genova. Vi returnerer så med tog til Sestri og avslutter kvelden med en avskjedsmiddag på en lokal restaurant.
  Dagens vandring er på ca. 7 km og varer ca. 3 timer. Høydeforskjell 300 m.

  DAG 8 AVREISE (F)

  Avreise fra hotellet til flyplassen for videre hjemreise til Norge

Grand Hotel Villa Balbi 4*
Viale Rimembranza 1
Sestri Levante

Grand Hotel Villa Balbi er et godt hotell, beliggende i den sjarmerende byen Sestri Levante. Hotellet er bygget i en historisk villa som er omgitt av en stor hage med kun få minutters gange til stranda. Stilen er elegant, med en avslappende atmosfære. Alle rom er elegante, klassisk innredet og har wc/dusj, telefon, TV/radio, trådløst internett, aircondition, safe, hårtørrer og minibar. Hotellet har videre møterom, bar, restaurant og svømmebasseng (sesongåpent).

 • For å delta på våre leserreiser må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Du må også kunne gå i et normalt tempo.Dette gjelder alle turene våre, og ikke bare vandreturene. Selv om hoveddelen av turen går med buss, tog eller båt vil det ofte bli gåturer til og fra severdigheter.

Tillegg for enkeltrom kr 2.950,-

Har du behov for tilslutning fra andre byer er vi selvfølgelig behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for priser og muligheter. I noen tilfeller må overnatting på Gardermoen påregnes på ut- og/eller hjemreise, grunnet tidlig avreise eller sen ankomst. Vi gjør oppmerksom på at alle tider er lokale tider.

 • Avgang fra Oslo. Varighet ca. 2,5 timer. Flyselskap Norwegian. Du kan sjekke inn 20 kg bagasje.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.

Trenger du hjelp?
Kontakt Aller travel på telefon eller e-post.

23 89 64 70
Del innlegg