NYHET! El-sykkeltur fra Praha til Dresden

NYHET! El-sykkeltur fra Praha til Dresden

Bli med oss på en kulturell reise og en fantastisk sykkeltur fra den gylne byen Praha til kulturskattenes by Dresden. På denne turen bruker vi elsykler slik at turen passer de fleste! Halvpensjon.

Høydepunkter:
Sykkelturer på enkle strekninger
Guidet besøk på Koenigstein Slott
Byvandring i Praha, Melnik og Dresden
Vinsmaking i Melnik

Vi skal på denne turen få nok tid til å se byen Praha før vi legger i vei på en opplevelsesrik sykkeltur på el-sykkel. Først langs elven Vltava og deretter langs Tysklands nest lengste elv Elbe. Sykkelveien har i de senere årene blitt oppgradert og utbygget slik at man sjelden må sykle i trafikken.

I løpet av våre 5 sykkeldager skal vi sammen med vår reiseleder Mette Indrevik og en lokal sykkelguide passere koselige elvebyer, se fantastiske fjellformasjoner i det Sachsiske Schweitz, besøke Koenigstein slott samt ha byvandring og vinsmaking i Melnik. Turen ender i Dresden hvor vi avslutter med en byvandring.

Sykkelturene er enkle, går for det meste i flatt terreng og ligger på mellom 20-50 km. Da vi også skal bruke el-sykkel vil denne turen passe de fleste.

Vi bor på gode 3-4 stjerners hotell underveis og hver kveld samles vi til felles middager enten på hotellet eller på lokale restauranter.

Vår reisevante reiseleder Mette Indrevik vil ta godt vare på hver enkelt i gruppen.
Bli med henne på et opplevelsesrikt og aktivt eventyr!

Prisen inkluderer:
Fly Oslo – Praha / Berlin – Oslo med alle skatter og avgifter
Overnatting i dobbeltrom 7 netter med frokost
7 middager
El – sykkel
Guidet besøk på Koenigstein Slott
Guidet byvandring i Praha, Melnik og Dresden
Vinsmaking i Melnik
All transport i programmet
Bagasjetransport mellom hotellene
Lokal engelsktalende sykkelguide for sykkelturene
Norsk reiseleder

Ikke inkludert:
Reise- og avbestillingsforsikring
Øvrige måltider, drikke og tips
Hjelm (må ta med hjemmefra)
Tilslutninger fra andre byer i Norge

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

DAG 1 – ANKOMST PRAHA (M)
Ankomst Praha flyplass. Transport fra flyplassen til hotellet. Vi sjekker inn og har litt tid på egenhånd. Kanskje utforske området rundt hotellet sammen med reiseleder eller ta en lunsj på en koselig restaurant? Reiseleder er behjelpelig med forslag. Om kvelden spiser vi en velkomstmiddag på en lokal restaurant.

DAG 2 – BYVANDRING PRAHA (F, M)
Etter frokost skal vi sammen en lokal guide oppleve høydepunktene i Praha. Vi skal blant annet vandre i de koselige gatene i gamlebyen, se den berømte astronomiske klokken på Rådhustårnet på Gamlebytorget samt gå over Karlsbroen. Vår byvandring avsluttes i gamlebyen rundt lunsjtider og vi vil da ha litt egentid fram til en felles middag på lokal restaurant.  Transport tilbake til hotellet etter byvandringen vil være på egenhånd. Reiseleder vi være tilgjengelig og vil ta initiativ til hyggelige sammenkomster også der det ikke er program.

DAG 3 – SYKKELTUR TIL MELNIK, BYVANDRING MELNIK OG VINSMAKING (F, M)
Etter frokost får vi utlevert våre behagelige el-sykler. Sammen med vår sykkelguide starter vi på vår sykkeltur ut av den Tsjekkiske hovedstaden, langs elven Vltava mot det bohemske vinområdet Melnik. Melnik ligger nord for Praha ved sammenløpet av elvene Vltava og Elbe. Sykkelturen i dag er på ca. 55 km. Vi vil sykle i behagelig tempo og ta pauser underveis så vi kan nyte omgivelsene samt stoppe for lunsj (ikke inkl.). Vi sjekker inn på vårt hotell i Melnik og får litt tid til å slappe av og friske oss opp etter sykkelturen. Vi møtes så for en liten byvandring før vi avslutter dagen med litt vinsmaking og en middag på en lokal restaurant.

DAG 4 – SYKKELTUR TIL LITOMERICE (F, M)
Etter frokost setter vi oss igjen på syklene og starter vår andre etappe retning Litomerice. Denne strekningen tar oss langs elven Elbe. Vi passerer byene Roudnice og Terezín på veien. Dagens sykkeltur er på ca. 45 km. Vi vil sykle i behagelig tempo og ta pauser underveis så vi kan nyte omgivelsene samt stoppe for lunsj (ikke inkl.).  Ved ankomst sjekker vi inn på hotellet og har fritid fram til en felles middag på hotellet om kvelden. Kanskje det kan friste med en liten tur i gamlebyen før eller etter middagen? Reiseleder vi være tilgjengelig og vil ta initiativ til hyggelige sammenkomster også der det ikke er program.

DAG 5 – SYKKELTUR TIL DECIN (F, M)
På vår tredje sykkeldag fortsetter turen langs Elbe retning Decin. Vi passerer Ústí nad Labem og ruinene fra slottet Strekov samt det barokke slottet der Fredric Chopin dro for å få inspirasjon. Dagens sykkeltur er på ca. 50 km. Vi vil sykle i behagelig tempo og ta pauser underveis så vi kan nyte omgivelsene samt stoppe for lunsj (ikke inkl.).  Ved ankomst i Decin sjekker vi inn på hotell og har litt fritid før vi møtes for en felles middag på hotellet om kvelden. Reiseleder vi være tilgjengelig og vil ta initiativ til hyggelige sammenkomster også der det ikke er program.

DAG 6 – SYKKELTUR TIL PIRNA (F, M)
Etter frokost starter vi på vår fjerde sykkeltur. I dag fortsetter vi videre langs elven Elbe og krysser også grensen til Tyskland. Her vil vi få se de bisarre fjellformasjonene som løfter seg opp på hver side av elven. På den siste delen av sykkelturen vår passerer vi også festningen Koenigstein. Her vil vi få en guidet omvisning. Etter omvisningen fortsetter vi turen retning den pittoreske byen Pirna. Dagens sykkeltur er på ca. 45 km. Vi vil sykle i behagelig tempo og ta pauser underveis så vi kan nyte omgivelsene samt stoppe for lunsj (ikke inkl.). Ved ankomst sjekker vi inn på hotellet og har fritid fram til en felles middag på en lokal restaurant om kvelden. Reiseleder vi være tilgjengelig og vil ta initiativ til hyggelige sammenkomster også der det ikke er program.

DAG 7 – SYKKELTUR TIL DRESDEN OG BYVANDRING (F, M) 
Etter frokost setter vi i gang på vår siste etappe med sykkel til Dresden. På vår vei passer vi det barokke slottet Pillnitz med sin berømte hage. Vi vil få mulighet til å ta en pause her og en liten tur rundt i hagen før vi fortsetter til vårt endelige mål Dresden. Dagens sykkeltur er den korteste turen vi har og er på ca. 21 km. Vi vil sykle i behagelig tempo og ta pauser underveis så vi kan nyte omgivelsene samt stoppe for lunsj (ikke inkl.). Ved ankomst i Dresden sjekker vi inn på hotellet og har fritid fram til vi møtes for en liten byvandring. Vandringen ender på en hyggelig lokal restaurant for en felles avskjedsmiddag om kvelden.

DAG 8 – AVREISE (F)
Avreise fra hotellet til flyplassen for videre hjemreise til Norge

F = Frokost    M = Middag

DAG 1 & 2 PRAHA
MOTEL ONE PRAGUE ***
Na Poříčí 1048/30,
Praha, 110 00,
Tsjekkia

Dette 3 stjerners hotellet ligger en 5-minutters spasertur fra Náměstí Republiky-plassen og 1 km fra gamlebytorget. Du spaserer til Karlsbroen på ca. 20 minutter. Hotellet har døgnåpen resepsjon og bar.
Rommene har klimaanlegg, skrivebord, eget bad/toalett med dusj eller badekar, hårføner, TV og gratis wifi.

    

DAG 3 MELNIK
HOTEL OLYMPIONIK ***
Bezrucova 3819,
Mělník, 276 01,
Tsjekkia

Dette 3 stjerners hotellet ligger 1 km fra det historiske sentrumet av Mělník. Hotellet har en Spa og velværeavdeling, bar, restaurant og døgnåpen resepsjon.
Rommene har eget bad/toalett med dusj eller badekar, safe, skrivebord, TV, telefon og gratis wifi.

   

DAG 4 LITOMERICE
GRAND HOTEL SALVA Litoměřice ****
Mírové náměstí 12,
Litoměřice, 41201,
Tsjekkia

Dette 4 stjerners hotellet ligger midt i sentrum av Litomerice i en historisk bygning fra det 14. århundre. Hotellet har døgnåpen resepsjon, restaurant og bar.
Rommene har eget bad/toalett, hårføner, TV, telefon og gratis wifi.

   

DAG 5 DECIN
HOTEL CESKA KORUNA *** (hotell for turen som går 16. september)
Masarykovo nám. 60,
Děčín, 40502,
Tsjekkia

Dette 3 stjerners hotellet ligger i sentrum av Decin. Det har døgnåpen resepsjon, en restaurant med en terasse og gratis wifi.
Rommene har eget bad/toalett , hårføner, safe, minibar, TV, telefon og gratis wifi.

   

HOTEL KOCANDA DECIN *** (hotell for turen som går 25. september)
Rytířská 77/2
Děčín, 40502

Dette 3-stjerners hotellet ligger i Decin rett ved elven Elbe og sykkelveiene. De har restaurant, bar og terasse.
Rommene har eget bad/toalett , hårføner, safe, TV, skrivebord og gratis wifi.

  

DAG 6 PIRNA
HOTEL AM MALERWEG ***
Lange Straße 29
01796 Pirna

Dette 3 stjerners hotellet åpner dørene 1. april ligger sentralt i den maleriske byen Pirna. Det har døgnåpen resepsjon, restaurant og gratis wifi. Rommene har eget bad/toalett, hårføner, TV, telefon, minibar og gratis wifi.

   

DAG 7 DRESDEN
PARK INN BY RADISSON DRESDEN ***+
Melanchthonstr. 2,
Innere Neustadt,
01099 Dresden,
Tyskland

Dette 3 stjerners superior hotellet ligger i bydelen Neustadt kun 5 minutters gange fra elven Elbe. Hotellet har en døgnåpen resepsjon, bar og gratis wifi.
Rommene har klimaanlegg, eget bad/toalett, hårføner, TV, telefon og gratis wifi.

   

For å delta på våre leserreiser må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Du må også kunne gå i et normalt tempo.

Dette gjelder alle turene våre, og ikke bare vandreturene. Selv om hoveddelen av turen går med buss, tog eller båt vil det ofte bli gåturer til og fra severdigheter.

Sykkeletappene på denne turen er enkle, går for det meste i flatt terreng og ligger på mellom 20-50 km. Da vi også skal bruke el-sykkel vil denne turen passe de fleste.

Tillegg for enkeltrom kr 2.450,-

Flytider med Norwegian:
Oslo Gardermoen – Praha        10:00-12:00
Berlin – Oslo Gardermoen        14:30-16:10

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med det. Ta kontakt med oss for pris og muligheter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

Trenger du hjelp?
Kontakt Aller travel på telefon eller e-post.

23 89 64 70
Del innlegg