NYHET! Lette vandringer på Ischia

NYHET! Lette vandringer på Ischia

Bli med vår populære reiseleder Roberto på fine vandringer på øya Ischia! Flott, vakker og uspolert er ofte uttrykk som anvendes om Napoli-buktens største øy, best kjent for sitt helsebringende vann og sin grønne og frodige natur. Vi skal også ha en vandredag på Amalfikysten.

Høydepunkter:
√ Utflukt til naboøya Procida
√ Le Fumarole med 100 graders sand
√ Besøk i Napoli
√ Gudenes sti på Amalfikysten

Vår reise starter med lettere vandringer på selve øya. Reiseleder sørger for at vi når fram til små koselige restauranter ved lunsjtid, slik at vi i hyggelig atmosfære kan nyte god mat, samle energi og diskutere dagens opplevelser. Vi får blant annet oppleve Le Fumarole, en strand med 100 grader varm sand. Her blir det lunsj som delvis er tilberedt i den varme sanden.

Turens siste dager tilbringes i Agerola, en fin liten by som ligger høyt over Amalfi-kysten på Sorrento halvøyen. Her blir det også lett vandring samt besøk i Napoli.

Vår meget dyktige skandinaviske reiseleder og Italia-spesialist Roberto vil fortelle oss alt vi trenger å vite underveis, og tar godt vare på oss! Dette blir en reise full av opplevelser og italienske eventyr!

Prisen inkluderer:
Fly t/r Oslo – Napoli med alle skatter og avgifter
7 netter med frokost (5 netter Ischia / 2 netter Agerola) på gode hotell
1 middag og 2 lunsjer med vin på lokale restauranter
2 middager på hotell i Agerola
Transport tur retur flyplass – hotell
Liten byvandring i Forio ved ankomst
Transport og utflukter ifølge program
Utflukt til Procida med båt
Besøk i Napoli
Autorisert engelsk-talende vandreguide under vandringerne
Skandinavisktalende reiseleder

Ikke inkludert:
Avbestillings- og reiseforsikring
Tilslutning fra andre byer i Norge
Øvrige måltider, drikke og tips

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vær og vind bestemmer ofte hvilke løyper som egner seg å gå, og således vil reiseleder se an hver dag og tilrettelegge vandringer og program deretter.

DAG 1    ANKOMST (M)
Avreise fra Gardermoen og ankomst Napoli flyplass. Her møtes vi av reiseleder og kjører så med buss, ferge og minibus til vårt hotell på Ischia (ca. 3 timer). Innsjekk hotell før vi møtes for en liten vandring i lokalområdet for å bli litt bedre kjent. Felles middag på lokal restaurant om kvelden.

DAG 2   DAGENS VANDRING; ca. 4 timer / 7 km.  (F)
Vandringen denne fører oss til den østlige siden av Ischia. På vår vandringstur har vi flotte utsikter mot Napoli og Vesuv. Vi vandrer på høysletten, Piano Liguori og underlaget er primært på grusveier og stier. Vår vandreguide vil underveis fortelle oss om Ischias natur, historie og dagliglivet.  Ettermiddagen/kvelden fri til egen disposisjon.

DAG 3    UTFLUKT PROCIDA (F)
I dag skal vi på en utflukt med båt til naboøyen Procida. Øyen er ikke stor, så det vil ikke bli mye vandring på denne turen. Vi promenerer for det meste på asfalt og besøker blant annet den pittoreske og fargerike byen Coricella. Retur til Ischia og resten av ettermiddagen/kvelden fri til egen disposisjon.

DAG 4   DAGENS VANDRING; ca. 4 timer / 6 km.  (F, L)
Dagens vandring er den mest utfordrende av våre vandreturer denne uken. Vi begynner formiddagen med å «bestige» Ischias høyeste fjell, Punta San Nicola, som ligger på vestsiden av øya. Vi passerer så den koselige byen Sant’Angelo før vi fortsetter vandringen ned til Le Fumarole, kjent for sin varme sand. Vandringen idag er først på grusveier og stier og det siste stykket til Le Fumarole er på asfalt. I Le Fumarole skal vi spise en lunsj bestående av forskjellige retter som helt eller delvis er tilberedt i den varme sanden. Etter lunsj tar vi en båt til bussen som kjører oss tilbake til hotellet. Resten av ettermiddagen/kvelden fri til egen disposisjon.

DAG 5    DAGENS VANDRING; ca. 3 timer / 4 km. (F)
Dagens vandring er en litt lettere tur der vi følger en gammel antikk muldyrssti fra Lacco Ameno til Monte Cito. Underveis har vi nok en gang fantastiske utsikter! Retur til hotel og resten av ettermiddagen/kvelden fri til egen disposisjon.

DAG 6    FLYTTEDAG OG BESØK NAPOLI (F, M)
I dag forlater vi Ischia og tar fergen tilbake til fastlandet. Vi begynner dagen med et besøk i Napoli. Her vil det bli mulighet for litt egentid for å spise lunsj. På ettermiddagen kjører vi mot Melkefjellene og den fine lille byen Agerola, som ligger høyt over Amalfikysten og Salernobukten. Her sjekker vi inn på vårt hotell og møtes for felles middag om kvelden.

DAG 7    DAGENS VANDRING; ca. 3 timer / 5 km. (F, L, M)
Vår siste vandringsdag vil være en litt lettere vandring. Vi starter direkte fra hotellet og går et stykke på Gudenes Sti. Her vil vi ha en helt fantastisk utsikt over Amalfikysten. Vi går et stykke på stien før vi snur og går tilbake mot Agerola. Her skal vi ha lunsj på en agriturismo. Dette er en blanding av en bondegård og en trattoria. Etter lunsj spaserer vi tilbake til hotellet vårt. Felles middag på hotellet om kvelden.

DAG 8    AVREISE (F) 
Frokost på hotellet. Vi sjekker ut og bussen tar oss til flyplassen i Napoli for retur til Norge.

F= Frokost     L= Lunsj     M= Middag

5 netter (avgangen 16 september)
HOTEL SAN FRANSCESCO **** (Italiensk standard) 

Via Tommaso Cigliano 37/39
Forio di Ischia
80075 Ischia

Et godt turistklassehotell i den rolige byen Forio i den vakre San Francescobukten. Hotellet har døgnåpen resepsjon, et spa senter med blant annet hammam, badstu og jaccuzi (ekstra kostnad), innendørs og utendørs basseng, restaurant og bar.

Rommene har bad med dusj, hårtørrer, safe, balkong, aircondition, TV og telefon.
Gratis wifi på hele hotellet.

   

5 netter (avgangen 23 september)
HOTEL TERME LA BAGATTELLA **** (Italiensk standard) 

Via Tommaso Cigliano 8
Forio di Ischia
80075 Ischia

Dette 4-stjerners hotellet ligger i den lille byen Forio rett ved den vakre San Francescobukten. Hotellet har døgnåpen resepsjon, et velværesenter med innendørs basseng, utendørs basseng, restaurant og bar.
Rommene har bad med dusj, hårføner, safe, minibar, aircondition, TV, telefon og gratis wifi på hele hotellet.

   

2 netter (begge avgangene)
HOTEL LE ROCCE *** (Italiensk standard) 

Via Belvedere 73
80051 Agerola

Dette 3 stjerners hotellet ligger i en regional park nær Sentiero degli Dei.  Hotellet har restaurant, bar/lounge, gratis wifi på fellesområder og et sesongåpent svømmebasseng.
Rommene har eget bad med dusj, hårføner, aircondition og TV.

   

For å delta på våre leserreiser må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Du må også kunne gå i et normalt tempo.

Dette gjelder alle turene våre, og ikke bare vandreturene. Selv om hoveddelen av turen går med buss, tog eller båt vil det ofte bli gåturer til og fra severdigheter.

Denne turen ligger på nivå 2 på vår skala. Les mer om våre nivåer her.

Tillegg for enkeltrom kr 2.500,-

Flytider med Norwegian i september:
Oslo Gardermoen – Napoli    07:40-10:55
Napoli – Oslo Gardermoen    11:55-15:30

Ønsker du tilslutning fra andre byer er vi behjelpelige. Ta kontakt for priser og muligheter.

Trenger du hjelp?
Kontakt Aller travel på telefon eller e-post.

23 89 64 70
Del innlegg