Pilegrimsvandring over Dovrefjell juni 2021

Pilegrimsvandring over Dovrefjell juni 2021

Pilegrimsleden over Dovrefjell er kanskje den mest populære delen av den gamle vandringsveien fra Oslo til Trondheim. På denne turen blir det flotte naturopplevelser, og vi skal se det flotte Kristinspelet på Jørundgård.

Høydepunkter:
√ Kristinspelet på Jørundgård
√ Storslått natur og rikt dyreliv
√ Kongeveien over Dovrefjell
√ Hyggelige overnattinger underveis

Vi følger den gamle ferdselsveien, Konge-veien, som er en merket pilegrimsled over fjellet. Her går vi stort sett i et klassisk fjellandskap i et område som er fullt av myter, historier, kulturminner og fortellinger av mange slag. Dette blir en tur i storslått natur med mulighet for å se villrein, moskus, fjellrev og jerv samt et rikt fugleliv og de flotteste fjellplanter.

Vi skal bo på hyggelige overnattingsteder underveis, har 3 flotte vandredager med lokalkjent vandreguide og vi avslutter turen med Kristinspelet på Jørundgård. Bagasjen vår blir transportert med buss under vandringene slik at vi kun har en dagssekk å bære på.

På denne turen anbefaler vi alle til å vandre med lette vandresko med god ankelstøtte. Turen ligger på nivå 2 på vår skala. Les mer om våre nivåer her.

Bli med reiseleder Elbjørg Haugsdal på denne historiske vandringen i Kristin Lavransdatters fotspor.

Prisen inkluderer:

 • Buss t/r Oslo – Dovre
 • 1 natt på Toftemo Turiststasjon inkl. frokost
 • 3 netter på Furuhaugli Turisthytter inkl. frokost
 • 1 natt på Rondane Høyfjellshotell inkl. frokost
 • 5 middager
 • Matpakkelunsj på vandringene
 • Billett til Kristinspelet
 • Lokalkjent vandreguide på vandringene
 • Norsk reiseleder med fra Oslo


Ikke inkludert:

 • Avbestillings- og reiseforsikring
 • Øvrige måltider, drikke og tips
 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  F = Frokost / ML = Matpakkelunsj / M = Middag

 • DAG 1 Areise (M)

  Vi reiser med buss fra Oslo ankommer Toftemo Turiststasjon som ligger 2 km nord for Dovre. Underveis stopper vi for lunsj (ikke inkl.). Etter ankomst sjekker vi inn og får litt fritid før vi samles til en felles middag.

 • DAG 2 Vandring Budsjord – Fokstugu (F, ML, M)

  Vi kjører til Budsjord hvor vi starter dagens vandring. Her følger vi den gamle Kongeveien og pilegrimsleden opp i fjellet. Vi starter på 600 mho. og skal opp til 1210 moh. Ved Allmannrøysa får vi et storslått utsyn over Dovrefjell. Vi går så ned til Fokstugu. Herfra blir det transport til Furuhaugli turisthytte for middag og overnatting. Dagens vandring er på ca. 13 km.

  Vandring Budsjord - Fokstugu (F, ML, M)
 • DAG 3 Vandring Fokstugu – Hjerkinn Fjellstue (F, ML, M)

  Etter frokost starter vi turens andre vandring. I dag skal vi vandre til Hjerkinn Fjellstue. Vi går opp til Haukskardsmyrene, et av de få stedene i Sør-Norge hvor vi finner permafrost. Vi går videre gjennom Glupen og ned til Toftesetra. Herfra går vi langs Avsjøen hvor vi passerer noen steinalderbosettinger. Vi går inn i et gammelt seter område med Gautåsetrene som de største. På slutten av dagen passerer vi Vesle-Hjerkinn, hvor vi finner tuftene av det gamle sælehuset som sto på Dovrefjell i tidlig middelalder. Bussen henter oss på Hjerkinn Fjellstue og kjører oss til Furuhaugli turisthytte for middag og overnatting. Dagens vandring er på ca. 16 km.

  Vandring Fokstugu – Hjerkinn Fjellstue (F, ML, M)
 • DAG 4 Vandring Eysteinkyrkja – Kongsvold Fjellstue (F, ML, M)

  Etter frokost kjører bussen oss til Eysteinkyrkja, som ligger like ved Hjerkinn fjellstue for å starte på vår tredje og siste vandringsetappe. I dag skal vi vandre til Kongsvold Fjellstue. Vi går opp og over Hjerkinnhø på veien mot Kongsvold. Vi passerer Porten, stedet hvor de kongelige i eldre tider ble hilst velkommen til Nordenfjeldske. Gjerne ved at det ble reist en portal eller bygget en vare eller pyramide på stedet. Vi går videre langs Knutshøene, de rikeste fjellplantefjell i Nord-Europa. Bussen henter oss på Konsvold Fjellstue og kjører oss til Furuhaugli turisthytte for middag og overnatting. Dagens vandring er på ca. 12 km.

  Vandring Eysteinkyrkja – Kongsvold Fjellstue (F, ML, M)
 • DAG 5 Kristinspelet (F, M)

  Etter frokost kjører bussen oss til Rondane Høyfjellshotell. Her vil vi ha fritid fram til middag. Kanskje noen vil ta seg en liten tur på egenhånd eller kanskje bare nyte hotellets fasiliteter. Felles middag på hotellet før avreise til Jørundgård for Kristinspelet. Retur til Rondane Høyfjellshotell etter forestillingen.

  Kristinspelet (F, M)
 • DAG 6 Hjemreise (F)

  Etter frokost blir det avreise med buss mot Oslo. Vi stopper underveis for lunsj. (ikke inkl.) Ankomst Oslo om ettermiddagen.

 • Våre reiseledere - Elbjørg Haugsdal

  Elbjørg Haugsdal

  Elbjørg Haugsdal har alltid jobbet innen reiseliv, og har lang erfaring fra ulike områder i bransjen og innenfor reiseledelse. De siste årene har hun kun jobbet som reiseleder, og stortrives med det! Hun er med på alt fra rundreiser, elvecruise, vandringer og aktive turer til temareiser og opera- og musikkreiser. Hennes spesialområde er Russland og resten av Europa, men hun er også på reisefot ellers i den store verden. Elbjørg er opptatt av god service og tar rollen som reiseleder seriøst. Hun er flink til å «se hver og en i gruppen», og passer på at gjestene får innfridd sine forventninger.

Slik bor du

 • Toftemo Turiststasjon, Dag 1

  Toftemo turiststasjon ligger 2 km nord for Dovre sentrum og er en skysstasjon med lange tradisjoner og solide røtter i både virksomhet og lokalitet. Her passerte både kongelige og andre fjellfarende langs den gamle kongevegen mot Nidaros, og Tofte fungerte som skysstasjon her i flere hundre år.
  Hotellet har en restaurant, kafe, en felles TV-stue/oppholdsrom samt et utendørs svømmebasseng (sesongåpent). Rommene har eget bad/toalett, TV, sittehjørne, kjøleskap og gratis wifi.

 • Furuhaugli Turisthytter, Dag 2-4

  På Dovrefjell, i moskusens rike 1007 meter over havet, finner du Furuhaugli – en tradisjonsrik turisthytte hvor du kan bo og spise godt. Her har du også mulighet til å smake på produktene fra Norges minste bryggeri. Hyttegrenden har egen kafe, restaurant og terrasse. Hyttene består av 2 soverom, bad og felles oppholdsrom med TV og kjøkkenkrok.

  • Rondane Høyfjellshotell, Dag 5

   Rondane Høyfjellshotell ligger i Mysusæter like ved et av Norges vakreste fjellområder og nasjonalpark, Rondane. Fellesarealene og bassenget ble pusset opp våren 2016. Hotellet tilbyr restaurant, bar, peisestue, basseng, badstue og treningsstudio. Rommene har eget bad/toalett, hårføner, og TV.

For å delta på våre leserreiser må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Du må også kunne gå over lengre distanser i et normalt tempo.

Dette gjelder alle turene våre, og ikke bare vandreturene. Selv om hoveddelen av turen går med buss, tog eller båt vil det ofte bli gåturer til og fra severdigheter.

På denne turen anbefaler vi alle til å vandre med lette vandresko med god ankelstøtte. Turen ligger på nivå 2 på vår skala. Les mer om våre nivåer her.

Tillegg for enkeltrom kr 2.800,-

Buss t/r Oslo sentrum. Nærmere informasjon om avreisetid og oppmøtested kommer.

Varighet ca. 4,5 timer.

Trenger du hjelp?
Kontakt Aller travel på telefon eller e-post.

23 89 64 70
Del innlegg