NYHET: Vandring og kultur på Tenerife

NYHET: Vandring og kultur på Tenerife

Bli med populære Christian Eik på en aktiv uke på Kanariøyenes største og grønneste øy! Prisen inkluderer halvpensjon.

Høydepunkter:
√ 5 spektakulære vandredager
√ Sol & bad på godt hotell ved havet
√ Teide – Spanias høyeste topp
√ Dyktig og erfaren turguide

Tenerife, med sitt varme klima og flotte opplevelser, er et mangfoldig reisemål. Her finner du alt fra vakre sandstrender til koselige landsbyer og gammel kultur. Vulkanen Teide med sine 3718 meter er Spanias høyeste fjell og området rundt Teide er en nasjonalpark med fantastisk natur og spektakulære turstier.

Ved ankomst går ruten nordover til den grønne siden og Puerto de la Cruz. Her møtes turisme og gammelt miljø i en fargerik miks med den gamle bydelen i spansk kolonistil og på strandpromenaden ligger kafeene på rad og rekke.

Mulighetene for bading er mange – her kan man velge mellom sandstrand, klippebading og de eventyrlige bassengene Lago Martianez. Vi bor midt i alt dette på hotellet Sol Costa Atlantis, like ved havet.

Vandringene ligger på 4–6 timer og underveis legger vi inn stopp for matpakkelunsjer. Vår dyktige og erfarne turguide lar vind og vær bestemme hvilken løype som egner seg å gå.

Våre reiseledere - Christian Eik

Christian Eik

Christian Eik: Vår populære vandreguide og reiseleder Christian Eik er til daglig bosatt og jobber som vandreguide på Gran Canaria. Gjennom både yrkeserfaring og fritidsengasjement som fjellguide, seile-, ski- og alpininstruktør, har Christian en utstrakt erfaring og gjør vandreturer for Aller travel i mange ulike land. Christian er trygg og erfaren, kunnskapsrik og humørfylt, hyggelig og imøtekommende, omsorgsfull og ivaretagende. Christian sier følgende: «Noen ganger blir det litt slitsomt, men med riktig innstilling og en positiv gruppe kommer vi langt. Vi går etter prinsippet en for alle, alle for en.»

Prisen inkluderer:
Fly t/r Oslo – Tenerife Sør med alle skatter og avgifter
7 netter på Hotel Sol Costa Atlantis ****
Daglig frokost og middager på hotellet
5 vandringer med norsk reiseleder og vandreguide
All transport som i programmet
Norsk reiseleder fra ankomst

Ikke inkludert:
Avbestillings- og reiseforsikring
Drikke og tips
Matpakke-lunsj til vandringene
Tilslutning fra andre byer i Norge

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vær og vind bestemmer ofte hvilke løyper som egner seg å gå, og således vil reiseleder/ turguide se an hver dag og tilrettelegge vandringene deretter.

  F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag

 • DAG 1Ankomst (M)

  Vi ankommer Tenerife midt på dagen og møter reiseleder i ankomsthallen. Vår buss tar oss til hotellet i Puerto de la Cruz og vi spiser middag sammen på hotellet, som alle kvelder.

 • DAG 2Oppvarmingsdag (F, M)

  Etter frokost henter bussen oss for en kort kjøretur. Vi starter med en oppvarmingstur, hvor vi vandrer langs kysten tilbake til hotellet.

  Oppvarmingsdag (F, M)
 • DAG 3Vandring Masca (F, M)

  Mange postkort fra Tenerife viser en sjarmerende landsby som heter Masca. På dette særdeles avsidesliggende stedet har mennesker og natur skapt noe vakkert og helt spesielt. Vi starter turen i Santiago del Teide, som med én hovedgate fører tankene til en westernby. Etter en kort stigning er det deilig å komme opp på fjellkammen, som skiller det fuktige nord fra det tørre syd. Utsikten er praktfull og etterhvert spaserer vi nedover den dype dalen til landsbyen Masca, som er omgitt av små bondegårder. Vi runder av med en kaffe eller øl før vi drar tilbake.

  ca. 11 km / ca. 4 timer / opp 450 m. / ned 800 m.

  Vandring Masca (F, M)
 • DAG 4Chinyero (F, M)

  Dagens tur går gjennom et unikt landskap som oppstod så sent som i 1909. Da var det siste vulkanutbruddet på øya. Vi starter turen i corona forestal, furuskogen som går som en ring rundt øya. Vi går oppover til vi kommer til Chinyeros røde krater med lange, svarte lavastrømmer, som ser ut til nettopp å ha stoppet. Mens vi går endrer landskapet seg; Etterhvert som vi nærmer oss den sydvestre siden av øya blir vi møtt av tørrere omgivelser. Vi avslutter med noe leskende i San José de los Lllanos.

  ca. 15 km / ca. 5 timer / opp 700 m. / ned 700 m.

 • DAG 5Fridag (F, M)

  Dagen er fri til å utforske øya på egenhånd, eller bare slappe av og nyte.

  Fridag (F, M)
 • DAG 6Anaga (F, M)

  Dagens bussreise er litt lenger, men er absolutt verdt tiden: Tenerifes nordøstre spiss har øyas eldste fjell, der vannet gjennom flere tusen år har skapt et utrolig vakkert miljø som minner om Madeira, eller kanskje Machu Picchu. Anaga-halvøya er et favorittsted blant turelskere. Vi starter lett gjennom den urgamle skogen med laurbærtrær – som bare finnes her og enkelte steder på La Gomera og La Palma –til vi kommer til landsbyen Chinamada. På veien videre får vi en fantastisk utsikt over de grønnkledde ravinene nedenfor og opp til Los Batanes, der det tidligere ble produsert mye lin. Underveis er vi omkranset av fuglekvitter og perlende fossefall.

  ca. 16 km / ca. 6 timer / opp 600 m. / ned 800 m.

  Anaga (F, M)
 • DAG 7Guajara (F, M)

  I dag setter vi kursen mot toppen. Her oppe ligger en verden man knapt kan ane, sett nedenfra. Her møter vi et enormt vulkankrater i rødt, gult og svart – en ørken som fører tankene til Utah eller til Mars. Midt inne i dette troner Teides vulkankrater, som også er Spanias høyeste topp. Vi kommer på høyde over 2000 m.o.h. med en tur på Montaña de Guajara.

  ca. 12 km / ca. 6 timer / opp 800 m. / ned 800 m.

 • DAG 8Hjemreise (F)

  Etter en uke på Tenerife føles det virkelig som om man har besøkt et helt kontinent.

  Frokost, utsjekk og buss til flyplassen for hjemreise til Norge.

Sol Costa Atlantis Tenerife ****
Avenida Venezuela, 15
38400 Puerto de la Cruz

Godt hotell med flott beliggenhet, 50 meter fra Martiánez-stranden og bassengkomplekset Lago Martianez. Dette hotellet har et spa, utendørs basseng og gratis Wi-Fi.

Alle rommene på hotellet har klimaanlegg, elegant innredning, balkong og flatskjerm-TV med satellittkanaler. Safe tilbys mot en ekstra avgift.

Restauranten på stedet serverer frokostbuffé og spanske retter til middag. Hotellet har også en bassengbar og en moderne bar med uteservering.

Spaet ligger i toppetasjen på hotellet, og har utsikt over sjøen, et termalrituale med badstue, tyrkisk bad og basseng med flere massasjestråler og skjønnhetsbehandlinger, inkludert massasje. Adgang koster ekstra. Gratis treningsutstyr er tilgjengelig.

Sol Costa Atlantis Tenerife ligger i sentrum av byen, hvor du finner et utvalg av butikker, barer og kafeer. Fornøyelsesparken Loro Parque er mindre enn 3 km unna.

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Tillegg for enkeltrom kr 3.500,-

Har du behov for tilslutning fra andre byer er vi selvfølgelig behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for priser og muligheter. I noen tilfeller må overnatting på Gardermoen påregnes på ut- og/eller hjemreise, grunnet tidlig avreise eller sen ankomst. Vi gjør oppmerksom på at alle tider er lokale tider.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.

 

Turen til Tenerife Sør flyplass:

Varighet ca. 6 timer
Flyselskap Norwegian

Du kan sjekke inn 20 kg bagasje.

Turen hjem fra Tenerife Sør flyplass:

Varighet ca. 6 timer
Flyselskap Norwegian

Du kan sjekke inn 20 kg bagasje.

Trenger du hjelp?
Kontakt Aller travel på telefon eller e-post.

23 89 64 70
Del innlegg