NYHET! Vandring på Azorene

NYHET! Vandring på Azorene

De 9 grønnkledde øyene som danner Azorene, ligger omtrent en tredjedels vei ut i Atlanterhavet fra Portugal mot Amerika. Vilt og vakkert, med et behagelig klima og et gjestfritt folk. Øygruppa har få turister og fremstår nærmest som et siste uberørt øyparadis. Bli med oss når vi reiser hit med turskoene i bagasjen.

Høydepunkter:
Oppdag et uberørt øyparadis
Se spektakulære naturfenomener
Unik natur og landsbyer
Byvandring i Ponta Delgada

Vi har valgt å bo på den største av disse portugisiske atlanterhavsøyene, São Miguel. Sammen tar vi fine utflukter til fots for å se og oppdage. På våre forholdsvis lette vandringer utenfor byen, finner vi spennende naturfenomen som irrgrønne innsjøer, sunkne vulkaner og vakre utsikter. På vår vei går vi blant annet innom koselige landsbyer for å få lunsj på lokalt vis, kokt i de varme kildene og tur gjennom Europas eneste te-plantasjer.
Bare smak på ordet: «Azorene» … det minner litt om ananas, noe tropisk og grønt – slik er det også, og det ligger faktisk i Europa. Naturen er slående vakker. Det vulkanske øyriket er i virkeligheten toppen av verdens høyeste, undersjøiske fjellkjede. Vi vandrer gjennom et svært frodig og spektakulært landskap med mange blomster og alle sjatteringer av grønt.

Turene ligger på vårt vandringsnivå 2 til 3. Se våre vandringsnivå her
Denne turen passer for alle med normal kondisjon. Underlaget kan være ujevnt, og på enkelte partier kan det være bratt og høyt. Dagsetappene kan strekke seg over 4 timer. Azorene ligger i Golfstrømmen med et subtropisk klima, så været kan skifte raskt mellom sol og regn. Både regntøy og badetøy, samt behagelige og stødige joggesko med god demping, gjerne med ankelstøtte bør være med.

En aktiv reise med spektakulære naturopplevelser!

Prisen inkluderer:
Fly t/r Oslo – São Miguel (via Lisboa) med alle skatter og avgifter
6 netter med frokost på et godt 3* hotell i Ponta Delgada
1 natt med frokost på et godt 3* hotell i Lisboa
Velkomst- og avskjedsmiddag
3 vandringer inkl. matpakkelunsj/lunsj
All transport og utflukter som spesifisert i programmet
Skandinavisk reiseleder

Ikke inkludert:
Reise- og avbestillingsforsikring
Tips, øvrige måltider og drikke
Tilvalg 5 middager på hotellet – kr 1.200,-

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende. Vær, vind og andre forhold kan påvirke hvilke løyper turleder velger daglig, så endringer og omrokkeringer kan forekomme. 

Dag 1        Avreise (FM)
Avreise fra Gardermoen til Lisboa om kvelden. Overnatting på hotell like ved flyplassen i Lisboa.

Dag 2       Ankomst Azorene (F, M)
Vi flyr videre til til São Miguel på Azorene.  Vi kjøres i buss til hotellet i Ponta Delgada for innsjekk. Overnatting på hotellet de neste seks nettene. Velkomstmiddag.

Dag 3         Halvdags utflukt Ponta Delgada (F)
Vi starter med å utforske hovedstaden Ponta Delgada – en sjarmerende og livlig by med fargerike gater. Her blir det byvandring og sightseeing. Her finnes en rekke vakre og historiske bygninger med karakteristisk preg. Blant disse besøker vi klosteret Nossa Senhora da Esperanca som er et viktig minnesmerke innen religion og historie. Etterpå er det rom for å utforske byen på egen hånd, før vi vender tilbake til hotellet. Velkomstmiddag på et hotell eller en lokal restaurant.

Dag 4         Vandring: Sete Cidades (F, ML)
Vi går på fottur til Pico da Cruz, et fjell som opprinnelig har vært en vulkan. Vi nyter fabelaktige naturomgivelser med enestående flora og fauna. Vi fortsetter turen til Miradouro da Cumeeira med fantastisk utsikt over Lagoa Verde og Azul. Dette er rett og slett en kratersjø som er blitt delt i to. Den nordlige delen av innsjøen har blåtoner med refleksjoner fra himmelen (Lagoa Azul), mens den andre delen er i grønntoner fra plantevegetasjonen (Lagoa Verde). Et virkelig praktfullt naturfenomen. Vi spiser felles lunsj før vi besøker den koselige landsbyen Sete Cidades. På vei tilbake kan vi nyte panoramautsikt over de vulkanske innsjøene fra et annet utsiktspunkt, Vista do Rei. En unik mulighet for spektakulære bilder!

Dag 5        Fridag (F)
Denne dagen er fri til egne aktiviteter. En fin mulighet til å utforske øya videre og besøke de stedene man ønsker.

Dag 6         Vandring: «Kyst og te» (F,ML)
I dag blir det vandring langs kysten hvor vi går fra vakre Nossa Senhora de Aflicã̧ og rusler langs flotte vannmøller og kanaler. Vi nyter herlige kystomgivelser, og vi passerer stranden Praia da Viola med sitt typiske, steinete landskap. Dagens flotte vandring ender i Maia, og på vei tilbake er vi innom en teplantasje. Dette er den eneste området i Europa hvor det dyrkes te, og plantasjen ligger i fine omgivelser langs kysten. Her får vi lære hvordan teen dyrkes, høstes og bearbeides – og selvfølgelig får vi smake på nydelig te.

Dag 7        Vandring: Lagoa das Furnas (F, L, M)
Vandringen starter i landsbyen Furnas som ligger i et vidt krater med varmekilder og frodig vegetasjon. Vi fortsetter så til Poca da Dona Beija, en varmekilde i nydelige omgivelser. Her ligger også innsjøen Lagoa das Furnas som vi går en fin tur rundt. Vandringen fortsetter til Ermida da Nossa Senhora das Vitorias – et kapell som er vel verdt et besøk. Turen ender med et stopp i Fumarolas Lagoa das Furnas hvor den tradisjonelle gryten “Cozido das Furnas” blir kokt på den vulkanske varmen. Vi får selvsagt smake denne klassiske gryten med grønnsaker og kjøtt.

Om kvelden blir det felles avskjedsmiddag på et hotell eller en lokal restaurant.

Dag 8: Hjemreise (F)
Avreise til flyplassen og vi flyr tilbake til Norge via Lisboa.

FM= flymat     F= frokost     L= lunsj ML= matpakkelunsj     M= middag

Hotell på Azorene, 6 netter:

NEAT HOTEL AVENIDA ***
Rua Dr. Jose Bruno Tavares Carreiro
9500-119 Ponta Delgada

Godt hotell som ligger sentralt ved havet i sentrum av Ponta Delgada. Hotellet tilbyr døgnåpen resepsjon, gratis Wi-Fi, lounge område og frokostsal. Det finnes mange restauranter i området rundt hotellet.

Alle rom har klimaanlegg og flatskjerm-TV, og noen har et sittehjørne hvor du kan slappe av. Alle har eget bad med hårføner og gratis badeprodukter.

Havnen «Portas da Cidade» ligger 300 meter fra hotellet.

  

Hotell i Lisboa, 1 natt:

HOLIDAY INN EXPRESS LISBOA ALFRAGIDE ***
Rua da Quinta do Paizinho
2790-138 Alfragide

Godt hotell som ligger 15 min. fra Lisboa flyplass. Hotellet har døgnåpen resepsjon og bar. Alle rom har klimaanlegg, sittehjørne med flatskjerm-TV, skrivebord, gratis Wi-Fi, te- og kaffekoker og eget bad med dusj og hårføner.

  

For å delta på våre leserreiser må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Du må også kunne gå i et normalt tempo.

Dette gjelder alle turene våre, og ikke bare vandreturene. Selv om hoveddelen av turen går med buss, tog eller båt vil det ofte bli gåturer til og fra severdigheter.

Turene ligger på vårt vandringsnivå 2 til 3. Se våre vandringsnivå her
Denne turen passer for alle med normal kondisjon. Underlaget kan være ujevnt, og på enkelte partier kan det være bratt og høyt. Dagsetappene kan strekke seg over 4 timer. Azorene ligger i Golfstrømmen med et subtropisk klima, så været kan skifte raskt mellom sol og regn. Både regntøy og badetøy, samt behagelige og stødige joggesko med god demping, gjerne med ankelstøtte bør være med.

Tillegg for enkeltrom kr 1.350,- (begrenset antall)

Flytider med TAP Portugal:

7.-14. okt & 14.-21. okt (overnatting i Lisboa på utreisen):
Oslo – Lisboa                  19:15-22:20
Lisboa – São Miguel      11: 40-13:05 (dagen etter)
São Miguel – Lisboa      07:00-10:10
Lisboa – Oslo                  13:30-18:30

Tilslutningsfly:
Det er dessverre ikke mulig med tilslutning fra andre byer i Norge på denne reisen. Alle tider er lokale tider. Eventuelle endringer av flytider er utenfor Aller travels kontroll.

Tilvalg:
5 middager på hotellet – kr. 1 200,-  (Bør velges ved bestilling av reisen og senest innen 60 dager før avreise.)

Trenger du hjelp?
Kontakt Aller travel på telefon eller e-post.

23 89 64 70
Del innlegg