Pilegrimsveien til Santiago De Compostela

Pilegrimsveien til Santiago De Compostela

Følg i pilegrimenes fotspor på en behagelig måte! På denne turen får du flotte spanske landskap, middelalderbyer med vakre kirker – og mer enn 1000 års historie. Reiseleder på denne turen er Eva Hauge som har lang erfaring som guide på våre pilegrimsvandringer.

Høydepunkter:
Historisk vandrerute
Katedralen i Santiago De Compostela
Mange flotte middelalderbyer
Vakkert spansk landskap

Er du vant til å gå i skog og mark, er du sosial og opptatt av kultur – da er dette reisen for deg – enten du reiser sammen med noen eller alene.

De senere år har pilegrimsvandring fått en ny renessanse, og hele ruten er oppført på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Vi har valgt ut noen av de mest interessante stedene og har lagt inn kortere vandringer, og kan dermed følge den meditative reisen pilegrimer i mer enn et årtusen har gjennomført. Vi vil følge den anerkjente ruten «Camino Frances», men gjør turen litt enklere og tar de lange strekningene med buss.

Vi skal hygge oss på veien og vandringene foregår i rolig tempo. Dagsetappene er på ca 2-6 timer og underlaget varierer mellom stier, skoger og asfalt.

Felles for alle etappene er at det er viktig å bruke gode sko og ha med en lett ryggsekk for ekstra klær, hatt og solkrem. Vi har med buss underveis, så skulle man ha behov for å stå over en dag vil det være mulig å bli med bussen.
Dette er en opplevelse for livet!

Prisen inkluderer:
Fly t/r Oslo Gardermoen – Madrid med alle skatter og avgifter
Overnatting i dobbeltrom 8 netter med frokost
6 middager på hotell
2 middager på lokale restauranter
1 lunsj på lokal restaurant
Burgos, inngang Katedralen
Astorga, inngang Palacio Episcopal
Santiago de Compostela, inngang Katedralen
Covarrubias (norsk) lokal guide og inngangsbillett til kirken.
All transport og utflukter som nevnt i programmet
Skandinavisktalende vandreguide fra dag 2 til dag 6
Norsk reiseleder

Ikke inkludert:
Reise- og avbestillingsforsikring
Øvrige måltider, drikke og tips
Tilslutning fra andre byer i Norge

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

DAG 1   OSLO – MADRID – BURGOS  (M)
Avreise fra Norge til Madrid. Vi ankommer kl. 16:00 og kjører direkte til hotellet i Burgos (drøye 2 timer). Overnatting og velkomstmiddag på Hotel Corona de Castilla.

DAG 2   COVARRUBIAS SAN JUAN DE ORTEGA – ATAPUERCA – BURGOS (F, M)  
Etter frokost kjører vi til middelalderbyen Covarrubias. Her besøker vi kirken hvor vi ser prinsesse Kristinas sarkofag. Hun ble giftet bort av faren for å styrke de diplomatiske båndene til den kastiljanske kong Alfonso. Hun reiste fra Tønsberg i 1257 og ble gift med prins Felipe i mars 1258. De bodde i Sevilla inntil hun døde barnløs 28 år gammel.
Vi spiser lunsj (ikke inkludert) på en av de lokale restaurantene. På ettermiddagen kjører vi til San Juan de Ortega der vi starter å vandre. Vi går til Atapuerca hvor bussen venter og vi kjører til Burgos. Guidet besøk i katedralen. Middag og overnatting i Burgos.

Vandredistanse: 6 km – 2-3 timer – høydeforskjell +25m/-73m 

DAG 3  BURGOS – CARRION DE LOS CONDES – LEÓN (F, M) 
Vi kjører til Fromista hvor vi starter dagens vandring. Vi vandrer til Población de Campos, Revenga de Campos, Villamentero de Campos og til Villalcazar de Sirga.
Her besøker vi tempelriddernes kirke, hvor vi finner graven til Prins Felipe som var gift med Prinsesse Kristina av Norge. På ettermiddagen går turen videre til Leon hvor vi sjekker inn på hotellet vårt. Middag og overnatting i Leon.

Vandredistanse: 9,5 km – 5,5 -6 timer – høydeforskjell +55m/-47m

DAG 4  LEÓN – ASTORGA – PONFERRADA (F, M)
Avreise med buss til Astorga hvor vi besøker det imponerende Biskop palasset, som ble bygget av Barcelonas arkitekt, Antonio Gaudi.  Vi kjører til Foncebadon hvor dagens vandring begynner. Vi passerer Cruz de Hierro (Jernkorset, Caminoens høyeste punkt 1482 m.o.h.) hvor pilegrimene pleide å legge fra seg en stein som de hadde båret med seg fra starten av vandringen og dette symboliserte at de la ifra seg byrdene sine. Etappen vi går idag avsluttes i El Acebo. Her spiser vi lunsj på en av de lokale restaurantene (ikke inkludert). Deretter reiser vi med buss til vårt hotel i Ponferrada. Middag og overnatting Ponferrada.

Vandredistanse: 11,5 km – 3 timer – høydeforskjell +282m/-554m

DAG 5  PONFERRADA – O CEBREIRO – TRIACASTELA – LUGO (F, M)
Vi kjører til O Cebreiro som ligger på 1300 m.o.h. Dette har vært det første pilegrimsstoppet i Galicia siden år 1172 da kirken ble bygget. Vi ser på kirken og de Pallozas som minner om kelternes bosted. Deretter kjører vi til Hospital Condesa og vandrer til Tricastela hvor vi får tid på egenhånd til lunsj (ikke inkludert). Vi kjører så til Lugo hvor en får mulighet til å gå på en tur ved den romerske bymuren. Middag og overnatting i Lugo.

Vandredistanse: 12,5 km – 3 timer – høydeforskjell +43m/-692m

DAG 6: LUGO – SANTIAGO (F, L, M)
Vi kjører til Melide. Her vandrer vi for det meste gjennom velduftende skoger med furu og eukalyptus. Vi spiser lunsj (inkludert) underveis til Monte de Gozo (Gledesfjellet), hvor man får det første glimtet av Santiago. Etter lunsj kan en velge å kjøre videre med buss eller vandre de aller siste ca. 5 km som avsluttes gjennom byen og til Katedralen, som er målet for siste vandreetappe. Guidet besøk i Katedralen. Middag og overnatting i Santiago.

Vandredistanse: ca 8 km – 2,5 – 3 timer – høydeforskjell +164m/-213m

DAG 7: SANTIAGO (F, M)
I dag har vi tid på egenhånd til å utforske Santiago. Vi spiser felles middag på en lokal restaurant (inkludert).
Ingen vandring.

DAG 8: SANTIAGO – SEGOVIA (F, M)
Frokost på hotellet før vi til avtalt tid kjører mot Segovia og vårt hotell (ca. 6-7 timer). Vi får tid til en liten bytur i Segovia hvor vi blant annet får se den kjente romerske akvedukten som er Segovias kjennetegn. Middag og overnatting i Segovia.
Ingen vandring.

DAG 9: HJEMREISE (F)
Frokost. Til avtalt tid forlater vi vårt hotell i Segovia (ca. 1,5 timer) og kjører til flyplassen for avreise hjem til Norge.

F=Frokost      L=lunsj    M=Middag

VI SKAL BO PÅ FØLGENDE HOTELL:

DAG1 & 2: BURGOS: 
Hotel Corona de Castilla 4*
Calle Madrid, 15,
09002 Burgos, Spain

Et godt hotell som ligger ideelt til bare 500 meter fra Burgos katedral og 200 meter fra det arkeologiske museum. Det historiske sentrum og busstasjonen ligger 5 minutters gange derfra. Hotellet har en restaurant som tilbyr tradisjonell mat, en cafe og det serveres daglig en variert frokostbuffet. Alle rom har aircondition, tregulv, bad med hårføner, flatskjerm-TV og gratis Wifi.

 

DAG 3: LEON: 
Hotel Tryp Leon 4*
Obispo Vilaplana, 3-5,
24008 León, Spain

Dette 4 stjerners hotellet ligger sentralt i Leon rett ved Museum of Modern Art of Castilla and León kun 15 minutters gange fra katedralen. Hotellet har 24 timers resepsjon, bar, gym og cafe. Rommene har air-condition, bad/toalett med hårføner, minibar, safe, TV, telefon og gratis wifi.

 

DAG 4: PONFERRADA: 
Hotel Temple Ponferrada 4*
Av. Portugal, 2,
24400 Ponferrada

Dette hotellet med innredning i middelaldertema ligger ved siden av Parque del Temple (Tempelparken) i Ponferrada sentrum. Hotellet tilbyr kostnadsfri Wi-Fi og en restaurant. Alle rommene på Temple Ponferrada har klimaanlegg, TV, minibar, telefon og eget bad med hårføner. Interiøret på Ponferrada Temple kan skilte med steinvegger, buer, rustninger og veggmalerier. Restauranten Comendadores serverer typiske retter fra regionen Bierzo.

 

DAG 5: LUGO: 
Gran Hotel Lugo 4*
Av. Ramón Ferreiro, 21,
27002 Lugo, Spain

Sentralt hotell i Lugo, bare 500 meter fra katedralen. Alle rom har aircondition, TV og bad med hårføner. Det er flere butikker og skjønnhets-salong på hotellet og Wifi er gratis.

 

DAG 6 OG 7: SANTIAGO: 
Hotel Gelmirez 3*
Rúa do Hórreo, 92,
15702 Santiago de Compostela, A Coruña, Spain

Dette moderne 3 stjerners hotellet ligger kun 10 minutters gange fra katedralen. Hotellet har 24 timers resepsjon og gym. Rommene har air-condition, bad/toalett med hårføner, minibar, safe, TV, telefon og gratis wifi.

 

DAG 8: SEGOVIA: 
Hotel San Antonio el Real 4*
Calle San Antonio el Real, s/n,
40004 Segovia

Hotel San Antonio el Real ligger ved siden av den romerske akvedukten i Segovia. Hotellet ligger i et restaurert kloster, og tilbyr elegante rom med gratis Wi-Fi og flatskjerm-TV.
Alle rommene på Hotel San Antonio el Real har klimaanlegg, safe, moderne møbler og flislagt gulv. De har et skrivebord og minibar.
San Antonio Hotel har en restaurant som serverer en rekke lokale retter. Det finnes også en kafébar.

 

For å delta på våre leserreiser må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Du må også kunne gå over lengre distanser i et normalt tempo.

Dette gjelder alle turene våre, og ikke bare vandreturene. Selv om hoveddelen av turen går med buss, tog eller båt vil det ofte bli gåturer til og fra severdigheter.

Tillegg for enkeltrom kr 2.300,-

Flytider med Norwegian: 
Oslo/Gardermoen til Madrid     kl 12:15-16:00
Madrid-Oslo/Gardermoen         kl 14:25-18:00

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med det. Ta kontakt med oss for priser og muligheter.
Alle tider er lokale tider. Eventuelle endringer av flytider er utenfor Aller travels kontroll.

Trenger du hjelp?
Kontakt Aller travel på telefon eller e-post.

23 89 64 70
Del innlegg