Sorrento – aktiv vårtur

Vandringer på vakre Sorrento-halvøya, båttur i Napoli-bukta, Capri, Pompeii og Vesuv.

Få områder i Europa har så flott natur som Sorrento-halvøya. Olivenlunder, vinstokker og velduftende krydderurter blir våre faste følgesvenner under våre vandringer, for ikke å glemme den fantastiske utsikten. Reisen byr også på flotte kulturopplevelser på våre to spennende heldagsutflukter til Capri og Pompeii-Vesuv.

De fleste måltidene på denne turen er inkludert i prisen. Vi spiser middagene våre på hotellet i Sorrento. En av kveldene lærer hotellets kokk oss å lage hjemmelaget gnocchi, den italienske måten å servere poteter på.

Vandringene er tilrettelagt slik at alle som er vant til å gå turer i terreng kan være med. Stiene er sikre og trygge, og for de fleste turene vil terrenget være flatt. Men noen ganger går vi opp i høyden for å få utsikt.

Høydepunkter:

  • 4 flotte vandringsdager
  • Båttur til øya Capri
  • Heldagsutflukt til Pompeii og Vesuv
  • Lær å lage gnocchi

Dagsprogram:

Dag 1 Ankomst Roma formiddag og transport til hotellet (ca. 3,5 timer).

Dag 2 Vandring. I området rundt Sant’Agatha og Massa Lubrense. Ca. 6 km i lettere terreng. Felles lunsj i Termini.

Dag 3 Vandring. Fra Sant’Agatha går vi stien Sentiero delle Sirenuse, med fantastisk utsikt over Sirenuse-øyene. Det vil være en ganske krevende stigning, men den er ikke lang og vi tar den i rolig tempo. Drøye 7 km og litt mer krevende enn første dag.

Dag 4 Båttur i Napolibukta og tur til øya Capri. På øya forflytter vi oss rundt med minibuss, slik at vi får sett både Anacapri og det moderne Capri.

Dag 5 Vandring. Vi starter i fjellene ved Pianillo og går den flotte Sentiero degli Dei, Gudenes sti. Kontinuerlig flott utsikt og stien byr ikke på store nivåforskjeller.

Dag 6 Utflukt til et av verdens mest fantastiske arkeologiske områder,nemlig Pompeii. Etter lunsj begir vi oss opp til selve Vesuv.

Dag 7 Vi starter med en flott bussreise langs den dramatiske Amalfi-kysten. Fra Ravello vandrer vi stort sett i nedoverbakke. Vi avslutter i vidunderlige Amalfi. Ca. 7 km.

Dag 8 Avreise til Roma flyplass og retur til Norge midt på dagen.

Del innlegg