Vandringer Sorrento i deilig høstsol

Vandringer Sorrento i deilig høstsol

Vi skal vandre på den vakre Sorrento-halvøya og den  spektakulære Amalfikysten. Vi tar båttur i Napolibukta for å besøke øya Capri. Vi skal oppleve Pompeii og Vesuv og kose oss med god mat der selve pizzaen ble til.

Høydepunkter:
√ Vakre vandringsturer
√ Båttur til øya Capri
√ Heldagsutflukt til Pompeii og Vesuv
√ Amalfikysten
√ Hotell sentralt i Sorrento by

Få områder i Europa har så flott natur som Sorrento-halvøya. Olivenlunder, vinstokker og velduftende krydderurter blir våre faste følgesvenner under våre vandringer, for ikke å glemme den fantastiske utsikten. Vår reise blir dog ikke bare vandring og natur, vi har også gitt plass til litt kultur på våre to flotte heldagsutflukter til Capri og Pompeii /Vesuv.

Til Capri tar vi båt og på selve øya forflytter vi oss rundt med minibuss, slik at vi får sett både Anacapri og det moderne Capri hvor filmstjerner og andre kjente møtes på sommeren. Pompeii er et av verdens mest interessante utgravningsområder og vår lokale guide vil innvie oss i historien før det store utbruddet i 79 e.kr. Etterpå hilser vi på” forbryteren” selv, idet vi kommer helt opp til Vesuv. Her vil det sammen med en guide bli mulighet for å vandre helt opp til selve krateret.

Vandringene er tilrettelagt slik at alle som er vant til å gå turer kan være med. For å få den beste utsikten skal vi opp på noen høyder, og på enkelte partier er det bratt og høyt. Stiene er dog sikret og trygge, og for de fleste turene vil terrenget være flatt. Under alle våre vandringer har vi i tillegg til vår populære reiseleder Roberto også selskap av en lokal autorisert naturguide. Han/hun vil berike oss ytterligere med informasjon om området og dets natur og flora. Vi avslutter denne turen med en overnatting og en lettere vandring i området rundt Frascati-Nemi sjøen før vi returnerer til Norge fra Roma.
Denne turen ligger på nivå 3 på vår skala. Les mer om våre nivåer her.

Inkludert: 
• Fly t/r Oslo Gardermoen – Napoli / Roma – Oslo Gardermoen
• Alle flyskatter og avgifter
• 7 netter med frokost på Club Hotel Sorrento ****
• 1 natt med frokost på Hotel Villa Mercede ****
• 1 lunsj med vin & vann (dag 2)
• 1 middag på hotell med vin & vann (dag 8)
• Transport og utflukter ifølge program
• Entré til Pompeii og Vesuv
• Autorisert engelsktalende vandreguide under vandringene
• Skandinavisk reiseleder fra ankomst

Ikke inkludert: 
• Avbestillings- og reiseforsikring
• Øvrige måltider og drikke
• 7 middager på Club Hotel Sorrento 600,-
• Tips

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vær og vind bestemmer ofte hvilke løyper som egner seg å gå, og således vil reiseleder se an hver dag og tilrettelegge vandringer og program deretter.

DAG 1    ANKOMST (-)
Avreise fra Gardermoen og ankomst Napoli flyplass. Her møtes vi av reiseleder og kjører så med buss til vårt hotell i Sorrento (ca. 1,5 time). Innsjekk hotell og litt egentid før vi møtes for en liten byvandring for å bli bedre kjent med Sorrento. Byen er et av Europas mest populære feriesteder, både for sin sentrale beliggenhet men også for de flotte utsiktene og den hyggelige historiske bykjernen.

DAG 2   DAGENS VANDRING; ca. 3 timer / 6 km. i lett terreng (F, L)
Vandringen denne dagen er i området rundt Sant ’Agatha og Massa Lubrense. Vi er midt på Sorrento-halvøya og vi får under dagen flott utsikt over både Salerno-bukten i syd og Napoli-bukten i nord, men ikke minst imponerende utsikt til Capri fra byen Termini. Vi er fremme i Termini i god tid før lunsj. Herfra kan de som ønsker ta en noe mer krevende stigning opp til et utsiktspunkt over Capri og Salerno-bukten, eller man kan bli i Termini for en velfortjent formiddagskaffe. Også herfra nyter vi utsikt over Capri. I utkanten av Termini spiser vi lunsj, som er et potpourri av lokale delikatesser. Etter lunsj går vi de siste 2 km. til Massa Lubrense, hvor bussen venter oss.

DAG 3    DAGENS VANDRING; ca. 3 timer / 7 km. litt mer krevende terreng (F)
Dagens vandring starter igjen i Sant’Agatha, men herfra går vi stien Sentiero delle Sirenuse med fantastisk utsikt over Sirenuse-øyene. Det er en ganske krevende stigning under dagen, men den er ikke lang og vi tar den i et behagelig tempo. Turen går gjennom en vakker og spesiell pinjeskog.

DAG 4    HELDAGSUTFLUKT TIL CAPRI (F)
Båttur i Napolibukta og tur til øya Capri. På selve øya forflytter vi oss rundt med minibuss, slik at vi får sett både Anacapri og det moderne Capri.

DAG 5    DAGENS VANDRING; ca. 3,5 timer / 6 km. (F)
Dagens vandring starter oppe i fjellene, ved Pianillo. Herfra går vi den fine veien Sentiero degli Dei, «Gudenes Sti». Vi har flott utsikt over havet hele veien og stien byr ikke på særlige nivåforskjeller. Fremme i Nocelle blir det mulighet for å gå de ca. 1 200 trappetrinnene ned til Positano, en av områdets vakreste kystbyer. De som ikke vil gå kan ta bussen.

DAG 6    HELDAGSUTFLUKT TIL POMPEII OG VESUV (F)
Dagens utflukt går til et av verdens mest fantastiske arkeologiske områder, Pompeii, og vår lokale guide vil innvie oss i historien før det store utbruddet i 79 e.kr. Etter lunsj begir vi oss opp til selve Vesuv, hvor det vil bli mulighet for å gå helt til kraterets kant.

DAG 7    DAGENS VANDRING; ca. 3,5 timer / 7 km. (F)
Vår siste vandringsdag starter med en flott bussreise langs den dramatiske Amalfi-kysten. Vi starter i vidunderlige Amalfi, en gang en viktig sjøfartsby, i dag en hyggelig kystby med en imponerende domkirke. Vi får litt tid til å utforske Amalfi på egenhånd før vi samles for å starte vandringen opp til vakre Ravello, vår mål for dagens vandring. Her vandrer vi stort sett i oppoverbakke gjennom vakre skogområder, best kjent for deres gamle og nå nedlagte møller. I Ravello tar vi oss tid til en liten kaffepause og nyter utsikten før vi møter bussen og returnerer til Sorrento.

DAG 8    AVREISE TIL FRASCATI MED LETT VANDRING (F, M) 
Vi sjekker ut og kjører med buss retning Roma og Frascati. Vi har vår siste lille vandring i området rundt Frascati-Nemi sjøen. Felles avskjedsmiddag på hotellet med vin og vann.

DAG 9    AVREISE (F) 
Frokost på hotellet. Vi sjekker ut og bussen tar oss til flyplassen i Roma for retur til Norge.
F=frokost     L=lunsj      M=middag

For å delta på våre leserreiser må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Du må også kunne gå i et normalt tempo.

Dette gjelder alle turene våre, og ikke bare vandreturene. Selv om hoveddelen av turen går med buss, tog eller båt vil det ofte bli gåturer til og fra severdigheter.

Denne vandreturen til Sorrento ligger på nivå 3. For mer informasjon om vår nivå-inndeling klikk her.

VI SKAL BO PÅ FØLGENDE HOTELL

21. – 28. Oktober
CLUB HOTEL SORRENTO **** (Italiensk standard)

Via Cappuccini 14
80065 Sant`Agnello

Et godt turistklassehotell med rolig beliggenhet kun 1 km fra hjertet av Sorrento. Rundt hjørnet ligger restauranter og små butikker og det er en ca. 10 minutters spasertur til Marinella-stranden. Togstasjonen ligger kun 200 unna og tar en til sentrum av Sorrento på 2 min.

Hotellet er nylig renovert og har utendørs svømmebasseng (åpent bare i sommer-sesongen), TV-stue, restaurant, bar og en romslig terrasse. Det er wifi i fellesområdene. Rommene har alle balkong, hårtørrer, bad med dusj, safe, aircondition, TV og telefon.

   

28. – 29. Oktober
HOTEL VILLA MERCEDE **** (Italiensk standard) 
Via Tuscolana 20
00044 Frascati

Dette 4-stjerners hotellet ligger i en åsside i Castelli Romani-området med gangavstand til Frascati sentrum. Det har døgnåpen resepsjon, bar, spa, solterrasse, utendørsbasseng (åpent hele året) og en elegant restaurant med flott utsikt utover dalen.  Rommene har bad med badekar eller dusj, hårføner, safe, minibar, aircondition, TV, telefon og gratis wifi.

   

Tillegg for enkeltrom kr. 3 200,- (begrenset antall)

Tilvalg:
7 middager på  Club Hotel Sorrento (halvpensjon) kr 600,- (tilvalg bør velges ved bestilling av reisen og senest innen 60 dager før avreise).

Flytider med Norwegian:
Oslo Gardermoen – Napoli  kl. 07:40 – 10:55
Roma – Oslo Gardermoen  kl. 14:35 – 17:45

Tilslutningsfly:
Ønsker du tilslutning fra andre byer er vi behjelpelige med det. Ta kontakt med oss for priser og muligheter.
Alle tider er lokale tider. Eventuelle endringer av flytider er utenfor Aller travels kontroll.

Trenger du hjelp?
Kontakt Aller travel på telefon eller e-post.

23 89 64 70
Del innlegg