Sorrento – Aktiv vårtur!

Sorrento – Aktiv vårtur!

Vandringer på vakre Sorrento-halvøya, båttur i Napoli-bukta, Capri, Pompeii og Vesuv.

Høydepunkter:
4 flotte vandringsdager
Båttur til øya Capri
Heldagsutflukt til Pompeii og Vesuv
Amalfikysten

Få områder i Europa har så flott natur som Sorrento-halvøya. Olivenlunder, vinstokker og velduftende krydderurter blir våre faste følgesvenner under våre vandringer, for ikke å glemme den fantastiske utsikten. Reisen byr også på flotte kulturopplevelser på våre to spennende heldagsutflukter til Capri og Pompeii-Vesuv.

Vandringene er tilrettelagt slik at alle som er vant til å gå turer i terreng kan være med. Stiene er sikre og trygge, og for de fleste turene vil terrenget være flatt. Men noen ganger går vi opp i høyden for å få utsikt.

Prisen inkluderer:
Fly t/r Oslo Gardermoen – Roma med skatter og avgifter
7 netter på Hotel La Residenza**** med frokost
1 lunsj med vin & vann
Transport og utflukter ifølge program
Entré til Pompeii og Vesuv
Autorisert engelsktalende vandreguide under vandringene
Skandinavisk reiseleder fra ankomst

Ikke inkludert:
Avbestillings- og reiseforsikring
Tips, øvrige måltider og drikke
Tillegg for 6 middager – 3-retters  enkel lokal mat på hotellet (kr 530,-)

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vær og vind bestemmer ofte hvilke løyper som egner seg å gå, og således vil reiseleder se an hver dag og tilrettelegge vandringer og program deretter.

DAG 1    ANKOMST (-)
Avreise fra Gardermoen og ankomst Roma flyplass. Her møtes vi av reiseleder og kjører så med buss til vårt hotell i Sorrento (ca. 3,5 timer). Underveis stopper vi slik at de som ønsker kan kjøpe seg en liten matbit.

DAG 2   DAGENS VANDRING; ca. 3 timer / 6 km. i lett terreng (F, L)
Vandringen denne dagen er i området rundt Sant ’Agatha og Massa Lubrense. Vi er midt på Sorrento-halvøya og vi får under dagen flott utsikt over både Salerno-bukten i syd og Napoli-bukten i nord, men ikke minst imponerende utsikt til Capri fra byen Termini. Vi er fremme i Termini i god tid før lunsj. Herfra kan de som ønsker ta en noe mer krevende stigning opp til et utsiktspunkt over Capri og Salerno-bukten, eller man kan bli i Termini for en velfortjent formiddagskaffe. Også herfra nyter vi utsikt over Capri. I utkanten av Termini spiser vi lunsj, som er et potpourri av lokale delikatesser. Etter lunsj går vi de siste 2 km. til Massa Lubrense, hvor bussen venter oss.

DAG 3    DAGENS VANDRING; ca. 3 timer / 7 km. litt mer krevende terreng (F)
Dagens vandring starter igjen i Sant’Agatha, men herfra går vi stien Sentiero delle Sirenuse med fantastisk utsikt over Sirenuse-øyene. Det er en ganske krevende stigning under dagen, men den er ikke lang og vi tar den i et behagelig tempo. Turen går gjennom en vakker og spesiell pinjeskog.

DAG 4    HELDAGSUTFLUKT TIL CAPRI (F)
Båttur i Napolibukta og tur til øya Capri. På selve øya forflytter vi oss rundt med minibuss, slik at vi får sett både Anacapri og det moderne Capri.

DAG 5    DAGENS VANDRING; ca. 3,5 timer / 6 km. (F)
Dagens vandring starter oppe i fjellene, ved Pianillo. Herfra går vi den fine veien Sentiero degli Dei, «Gudenes Sti». Vi har flott utsikt over havet hele veien og stien byr ikke på særlige nivåforskjeller. Fremme i Nocelle blir det mulighet for å gå de ca. 1 200 trappetrinnene ned til Positano, en av områdets vakreste kystbyer. De som ikke vil gå kan ta bussen.

DAG 6    HELDAGSUTFLUKT TIL POMPEII OG VESUV (F)
Dagens utflukt går til et av verdens mest fantastiske arkeologiske områder, Pompeii, og vår lokale guide vil innvie oss i historien før det store utbruddet i 79 e.kr. Etter lunsj begir vi oss opp til selve Vesuv, hvor det vil bli mulighet for å gå helt til kraterets kant.

DAG 7    DAGENS VANDRING; ca. 3,5 timer / 7 km. (F)
Vår siste vandringsdag starter med en flott bussreise langs den dramatiske Amalfi-kysten. Vi fortsetter opp til vakre Ravello hvor dagens vandring starter. Dette innebærer at vi stort sett vandrer i nedoverbakke og gjennom vakre skogområder, best kjent for deres gamle og nå nedlagte møller. Vandringen slutter i vidunderlige Amalfi, en gang en viktig sjøfartsby, i dag en hyggelig kystby med en imponerende domkirke. Avslutningsvis litt tid å utforske Amalfi før vi ut på ettermiddagen møter bussen og returnerer til Sorrento.

Dag 8    Avreise (F) 
Etter frokost henter bussen oss for transport tilbake til Roma og videre hjemreise til Norge

F=frokost     L=lunsj    

For å delta på våre leserreiser må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Du må også kunne gå over lengre distanser i et normalt tempo.

Dette gjelder alle turene våre, og ikke bare vandreturene. Selv om hoveddelen av turen går med buss, tog eller båt vil det ofte bli gåturer til og fra severdigheter.

Denne vandreturen til Sorrento ligger på nivå 3. For mer informasjon om vår nivå-inndeling klikk her.

VI SKAL BO PÅ FØLGENDE HOTELL I MARS

HOTEL LA RESIDENZA **** (Italiensk standard)
Via Bernardino Rota, 44,
80067 Sorrento

Et godt turistklassehotell med rolig beliggenhet i en park i et boligområde med kun 4 minutters gange fra stranden og 1 km fra hjertet av Sorrento.
Hotellet har utendørs svømmebasseng (åpent bare i sommer-sesongen) og solterrasse, bar, restaurant, 24-timers resepsjon samt gratis wifi. Rommene har eget bad/toalett, hårtørrer, klimaanlegg/varmeapparat, TV, telefon og minibar.

   

VI SKAL BO PÅ FØLGENDE HOTELL I MAI

CLUB HOTEL SORRENTO **** (Italiensk standard)
Via Cappuccini 14
80065 Sant`Agnello

Et godt turistklassehotell med rolig beliggenhet kun 1 km fra hjertet av Sorrento. Rundt hjørnet ligger restauranter og små butikker og det er en ca. 10 minutters spasertur til Marinella-stranden. Togstasjonen ligger kun 200 unna og tar en til sentrum av Sorrento på 2 min.

Hotellet er nylig renovert og har utendørs svømmebasseng (åpent bare i sommer-sesongen), TV-stue, restaurant, bar og en romslig terrasse. Det er wifi i fellesområdene. Rommene har alle balkong, hårtørrer, bad med dusj, safe, aircondition, TV og telefon.

   

Tillegg for enkeltrom kr 2.600,-

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med det. Ta kontakt med oss for pris og muligheter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

Trenger du hjelp?
Kontakt Aller travel på telefon eller e-post.

23 89 64 70
Del innlegg