Vakre vandringer i Zell am See

Vakre vandringer i Zell am See

Glitrende innsjøer, snødekte topper, isbreer og blomstrende grønne alpesider. Bli med på en flott vandreuke i Kaprun – Zell am See og Saalbach! Her skal vi vandre i fantastisk natur, nyte den varme gjestfriheten og de utrolige opplevelsene dette området har å by på.

Høydepunkter:
5 vandredager i spektakulær natur
Heiser til de ulike topper, slik at  høydemetrene er overkommelige
Vakkert hotell med god mat. Nesten all mat er inkludert.
Mange muligheter på fridagen

Vi bor fast et hyggelig familiehotell i den lille og stille landsbyen Maishofen, et steinkast fra Zell am See. Her spiser vi også middag sammen hver kveld. De fleste dager bruker vi busser og heiser til ulike daler og turområder. På den vandringsfrie dagen tilbyr regionen mange muligheter, men det er også godt å ta en pause og nyte de fantastiske lokale omgivelsene.

Vandringene ligger på 4-7 timer og underveis spiser vi våre matpakke-lunsjer. Vær og vind bestemmer ofte hvilken løype som egner seg å gå, og således vil våre to dyktige og erfarne turguider tilrettelegge dagene deretter.

Med oss har vi dyktige Christian Eik som reiseleder samt en lokal vandreguide. Man bør være vant til å gå i fjellet og til høydeforskjeller.

Terrenget er stedvis bratt hvor underlaget stort sett består av grus, stein og merkede turstier. Gode vandresko / fjellstøvler som støtter ankelen er viktig og staver anbefales.

Prisen inkluderer:
Fly t/r Oslo Gardermoen – München med alle skatter og avgifter
7 netter med frokost på Hotel Schlosskammer ****
6 middager på hotellet
5 vandringer inkl. matpakke-lunsj, guiding og transport
All transport som nevnt i programmet
Norsk reiseleder fra ankomst München

Ikke inkludert:
Avbestillings- og reiseforsikring
Tips, øvrige måltider og drikke
Tilslutning fra andre byer

Reiseleder Christian Eik får alltid gode tilbakemeldinger fra gjestene våre:

Christian er en suveren reiseleder/turguide – kunnskapsrik og humørfylt. Alltid hyggelig og imøtekommende,- han ser alle og ivaretar alle.

Trivelig og dyktig reiseleder. God informasjon, klar og bestemt – samtidig humoristisk og godt humør. Viste omtanke for alle i reisefølget.

Fantastisk reiseleder på alle måter. Jeg kommer til å kjøpe flere fotturer der han er reiseleder!!!!

Han er den fødte turleder. Topp score på alle områder.

Christian var helt fantastisk, masse god informasjon om plassen og ikke minst særdeles ivaretagende og omtenksom mot alle sammen i gruppen. Terningkast 10 hvis det er mulig!

Christian var en meget hyggelig og dyktig og en meget sympatisk reiseleder. Han var alltid til stede for oss, og han hadde virkelig gjort sin hjemmelekse.

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vær og vind bestemmer ofte hvilke løyper som egner seg å gå, og således vil turguidene se an hver dag og tilrettelegge vandringene deretter.

Dag 1    Ankomst (M)
Vi ankommer München tidlig ettermiddag og møter reiseleder i ankomsthallen. Baguett og vann deles ut på bussturen til Maishofen og vårt hotell (ca. 3 t.) På kvelden spiser vi middag sammen på hotellet, som alle kvelder.

Dag 2    1.vandring MAISHOFNER HÖHENWEG (F, ML, M)
Vår første vandring blir en oppvarmingsdag. Fra hotellet går vi via Höhenweg, en nydelig skogsti, til Thumersbach. Vi passerer vakre utsiktspunkter og brede fjellmarker.  I Thumersbach kommer vi til den vakre Panoramastraße og Mitterberghof, med muligheter for forfriskninger. Tilbaketuren tar vi langs Zeller See, med småveier tilbake til Schloßkammer. Underveis spiser vi vår matpakke-lunsj.

Distanse ca. 11,5 km / ca. 4 t./ Opp ca. 300 hm./ Ned ca. 300 hm.

Dag 3    2.vandring SCHMITTENHÖHE – SONNKOGEL TALSTATION (F, ML, M)
Vi tar Schmittenhöhebahn fra Haus Gipfel i Zell am See, til Schmittenhöhe 1965 moh. Utsikten mot Kitzsteinhorn og dalen nedenfor til Zell am See er fantastisk! Herfra vandrer vi på Schmitten Höhenweg til Sonnkogel, hvor stien er som en bølgende slange langs fjellryggen. Turen går videre videre mot Sonnkogel Gondol, hvor vi har mulighet til å  en ta gondol ned mot dalen, eller vi kan vandre hele veien ned.

Distanse ca. 15 km / ca. 5 t./ Opp ca. 100 hm./ Ned ca. 1 200 hm.

Dag 4    3.vandring PINZGAUER SPATZIERGANG SAALBACH – ZELL AM SEE (F, ML, M)
Vi tar turen opp mot Saalbach og deretter Schattbergbanen til topps. Herfra starter vi turen via Marxtenscharte, Seetörl, Klinglertörl, Klammscharte og Rohrertörl til Schmittenhöhe og Zell am See, en fantastisk tur på ca. 2 100 meters høyde med utsikt i alle retninger. Med kun 510 meter oppover er det turens totale lengde på ca. 18 km som blir den største utfordringen. Lunsj nyter vi underveis, og fra Schmittenhöhe tar vi gondol ned til Zell am See.

Distanse ca. 17,6 km / ca. 7 t./ Opp ca. 510 hm./ Ned ca. 595 hm.

Dag 5    Fridag (F, M)
Dagen er fri til å slappe av eller utforske området på egenhånd.

Dag 6    4.vandring ALEXANDER ENZINGER WEG (F, ML, M)
I dag går turen mot Kaprun og Alexander Enzinger weg – en utrolig flott rute langs kammen mellom Kaprun og Kitzsteinhorn isbre. Vi starter med gondol opp til Kitzsteinhorn, Langwied på ca. 2 500 moh.  Vi er høyt oppe, i flott natur og utsikt mot nabodalen Dietersbachtal. Stien nedover tar oss forbi ulike ukikkspunkter og hytter, perfekt for en lunsj. Tuen fortsetter ned mot Maikogel, hvor den gamle taubanen før gikk. Fra Glocknerhaus/Maiskogel benytter vi vandrebussen tilbake til Kaprun.

Distanse ca. 8,5 km / ca. 5 t./ Opp ca. 200 hm./ Ned ca. 500 hm.

Dag 7    5.vandring SCHWALBENWAND (F, ML, M)
Turens siste dag går i kanskje i noe av det fineste området i Pinzgauer.  En slak oppstigning fra Mitterberghof tar oss gjennom skogen opp mot toppene på Schwalbenwand og en utrolig panoramautsikt. Skinner solen så ser vi mot en glitrende Zeller See og omliggende områder med utallige topper. Vi tar en velfortjent lunsj mens både mat og inntrykk fordøyes. Skogsstiene og enkelte skogsveier tar oss trygt nedover og tilbake til Gasthof Mitterberg hvor vi kan nyte en velfortjent After Walk.

Distanse ca. 12,5 km / ca. 6 t./ Opp ca. 800 hm./ Ned ca. 800 hm.

Dag 8    Hjemreise (F)
Etter frokost sjekker vi ut og bussen henter oss for retur til München og hjemreise.

F= frokost     ML= matpakkelunsj     M= middag

Hotel Schloss Kammer ****
Kammererstraße 22
5751 Maishofen

Et vakkert familiehotell som ligger stille og rolig til i utkanten av Maishofer, nede i Zell am See-dalen.

Fine rom, god mat og avslappende omgivelser. Restaurant, egen velvære-avdeling og utendørs bad. Ca. 10 min. gange til “sentrum” eller en kan ta buss / sykkel mot Zell am See.

Alle rom er ulike og med individuelt preg, med dusj/bad, kabel-TV og sittegruppe.

    

For å delta på våre leserreiser må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Du må også kunne gå over lengre distanser i et normalt tempo.

Dette gjelder alle turene våre, og ikke bare vandreturene. Selv om hoveddelen av turen går med buss, tog eller båt vil det ofte bli gåturer til og fra severdigheter.

På denne turen bør man være vant til å gå i fjellet og til høydeforskjeller. Terrenget er stedvis bratt hvor underlaget stort sett består av grus, stein og merkede turstier. Gode vandresko / fjellstøvler som støtter ankelen er viktig og staver anbefales.

Turen ligger på vandrenivå 4 på vår skala. Les mer om våre nivåer her.

Tillegg for enkeltrom kr 1.250,-

Flytider med Norwegian:
09.jun:    Oslo Gardermoen – München    13:35-15:50
16.jun:    München – Oslo Gardermoen    16:30-18:45

Skulle du ha behov for tilslutning fra andre byer er vi behjelpelig med det. Ta kontakt med oss for priser og muligheter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller Travels kontroll.

Trenger du hjelp?
Kontakt Aller travel på telefon eller e-post.

23 89 64 70
Del innlegg