Vandringer og småbyidyll ved pavens feriested

Vandringer og småbyidyll ved pavens feriested

Bli med på et Italiensk eventyr hvor vi skal vandre i de vakre områdene sør for Roma samt besøke den italienske hovedstaden. Vi bor i den sjarmerende småbyen Castel Gandolfo, hvor Paven har sin sommerresidens.

Høydepunkter:
√ Flott natur og fine utsikter
√ Nye vandreturer
√ Bra og sentralt hotell rett ved det historiske sentrum
√ Byvandring i Roma

Vi skal ta turen til Nemi- og Albanosjøen, områder som kan lokke med små hyggelige middelalderbyer, vakre grønne landskaper og et godt romersk kjøkken. Hit drar også romerne selv for sine søndagsutflukter når de vil unnslippe den travle storbyen.

Vi har valgt å bo i Castel Gandolfo, hvor også Paven har sin sommerresidens. Dette er en veldig hyggelig by som ligger vakkert til med utsikt over Albanosjøen.

Herfra skal vi ha et par vandredager samt ha tid til å bli kjent med denne hyggelige byen. Vi tar også toget til Roma. For å oppleve byen på nytt for noen, mens for andre får et lite førsteinntrykk. Her skal vi få oppleve blant annet Spansketrappen, Piazza Navona, Pantheon og Trevifontenen.

Det vil også bli mulighet for å besøke Tivoli med den utrolige romerske villa, Hadrian’s Villa. Vi bor godt og med oss har vi en dyktig skandinavisk Italia-spesialist som reiseleder.

Denne turen ligger på nivå 3 på vår skala. Les mer om våre nivåer her.
Her må deltagerne være turvante, dvs vant til å gå tur i fjellet og til høydeforskjeller. Her vandrer vi rundt 3-4 timer, og turene kan være krevende da vi delvis går i terreng med mye stigning. Behagelige og stødige tursko med god demping, gjerne med ankelstøtte bør være med.

Prisen inkluderer:
Fly t/r Oslo – Roma med alle skatter og avgifter
5 netter med frokost på Hotel Castel Vecchio****
Velkomstmiddag på lokal ”Fiaschetteria” med vin og vann
All transport og utflukter som nevnt i program
Skandinavisktalende guide på byvandring i Roma
Engelsktalende vandreguide under vandringene
Skandinavisk reiseleder fra ankomst Italia

Ikke inkludert:
Reise- og avbestillingsforsikring
Øvrige måltider, drikke og tips
Valgfri utflukt til Tivoli – kr. 750,- (Denne bør bestilles samtidig med reisen og senest innen 60 dager før avreise.)
Tilslutning fra andre byer

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.Vær og vind bestemmer ofte hvilke løyper som egner seg å gå, og således vil reiseleder/ turguide se an hver dag og tilrettelegge vandringene deretter.

  F = Frokost / M = Middag

  DAG 1 ANKOMST (M)

  Avreise fra Gardermoen og ankomst Roma flyplass. Her møtes vi av reiseleder og kjører så med buss til vårt hotell i Castel Gandolfo. (ca. 30-60 min). Underveis vil reiseleder informere om de spennende dagene vi har å vente oss. Vi sjekker inn og møtes så for en liten orienteringsrunde før vi spiser en felles velkomstmiddag på en lokal «Fiaschetteria».

  DAG 2 VANDRING CASTEL GANDOLFO TIL NEMI (F)

  Dagens vandring starter rett fra hotellet. Vi går på asfalt ned fra byen mot sjøen før vi fortsetter på sti og grusveier oppover mot den lille byen Nemi. Vel framme i Nemi nyter vi den flotte utsikten sammen med byens mest kjente spesialitet, nemlig jordbær og prosecco. Vi vil så få litt tid på egenhånd til å spise lunsj og utforske byen før vi returnerer til Castel Gandolfo med rutebuss eller taxi. Kvelden fri til egen disposisjon. Spør gjerne reiseleder om tips og råd.

  Dagen vandring ca. 7-8 km / ca. 3 timer / 200 høydemeter

  VANDRING CASTEL GANDOLFO TIL NEMI (F)

  DAG 3 VANDRING FRA ROCCA DI PAPA TIL CASTEL GANDOLFO (F)

  Vi starter med rutebuss eller taxi til Rocca di Papa, nok en hyggelig liten by sør for Roma. Vi starter vår vandring gjennom skog og på stier nedover til Albano sjøen. Herfra går det så oppover tilbake til Castel Gandolfo. Vi kommer fram til en sen lunsj (ikke inkl.) og resten av ettermiddagen og kvelden er fri til egen disposisjon. Spør gjerne reiseleder om tips og råd.

  Dagens vandring ca. 7-8 km / ca. 3 timer / 350 høydemeter

  VANDRING FRA ROCCA DI PAPA TIL CASTEL GANDOLFO (F)

  DAG 4 TOG TIL ROMA MED BYVANDRING (F)

  Vi starter dagen ved å gå til Castel Gandolfos togstasjon. Herfra tar vi toget til Roma hvor vi møte vår lokale guide som skal vise oss flere av Romas mest kjente severdigheter. Vi skal se blant annet Piazza Navona, Pantheon, Trevifontenen og Spansketrappen. Vi avslutter vår vandring ved Spansketrappen. Her finnes det mange små hyggelige restauranter, vinbarer og mange små spennende butikker. Egentid her før vi møter på ettermiddagen for å ta toget tilbake til Castel Gandolfo. Resten av ettermiddagen og kvelden fri til egen disposisjon.

  TOG TIL ROMA MED BYVANDRING (F)

  DAG 5 FRIDAG ELLER VALGFRI UTFLUKT (F)

  Turens fridag. Noen vil kanskje bare slappe av i området rundt Albano sjøen, mens andre kanskje vil ta toget på nytt til Roma for å utforske byen mer. Mulighetene er mange. Spør gjerne reiseleder om tips og råd.

  VALGFRI UTFLUKT
  (gjennomføres ved minimum 15 påmeldte)
  Vi tar buss til nok en hyggelig landsby, Tivoli. Her møter vi en lokalguide som vil vise oss Hadrian’s Villa. Denne utrolige og velbevarte romerske villaen ble bygget av keiser Hadrian og er et spennende turistmål som også er på Unesco’s Verdensarvsliste. Etter besøket i villaen vil det bli egentid i Tivoli før vi på ettermiddagen returnerer til Castel Gandolfo.
  Pris NOK 750,- per person.

  FRIDAG ELLER VALGFRI UTFLUKT (F)

  DAG 6 HJEMREISE (F)

  Vi sjekker ut og bussen tar oss til flyplassen i Roma for retur til Norge.

Hotel Castel Vecchio **** (Italiensk standard)
Viale Pio XI, 23,
00073 Castel Gandolfo RM

Hotellet ligger i en 1800-tallsbygning rett ovenfor innsjøen Albano med bare noen få minutters gange fra det historiske sentrumet av Castel Gandolfo. Det har en fin terrasse med et lite basseng (sesongåpent) og flott utsikt utover sjøen. Hotellet har bar, restaurant, gratis wifi og døgnåpen resepsjon.

Rommene har eget bad med badekar eller dusj, hårføner, klimaanlegg, varmeapparat og TV.

For å delta på våre leserreiser må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Du må også kunne gå over lengre distanser i et normalt tempo.

Dette gjelder alle turene våre, og ikke bare vandreturene. Selv om hoveddelen av turen går med buss, tog eller båt vil det ofte bli gåturer til og fra severdigheter.

Denne turen ligger på nivå 3 på vår skala. Les mer om våre nivåer her.
Her må deltagerne være turvante, dvs vant til å gå tur i fjellet og til høydeforskjeller. Her vandrer vi rundt 3-4 timer, og turene kan være krevende da vi delvis går i terreng med mye stigning. Behagelige og stødige tursko med god demping, gjerne med ankelstøtte bør være med.

Tillegg for enkeltrom kr 1.500,-

 • Avgang fra Oslo. Varighet ca. 3,5 timer. Flyselskap Norwegian. Du kan sjekke inn 20 kg bagasje.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.

Trenger du hjelp?
Kontakt Aller travel på telefon eller e-post.

23 89 64 70
Del innlegg